Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Αστρολογικός Απρίλιος

 


Ο Απρίλιος φέρνει μερικά από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα του 2024, συμπεριλαμβανομένης της Ολικής Ηλιακής Έκλειψης και της μοιραίας και σπάνιας συνάντησης του Δία και του Ουρανού.

Όλη αυτή η ενέργεια κάνει τον Απρίλιο έναν μήνα σημείο καμπής. Η ζωή θα αλλάξει σε νέες και ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. Μπορεί απλά να εκπλαγείτε ως προς το πού θα καταλήξετε στο τέλος του μήνα!
Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά αστρολογικά γεγονότα για το μήνα και πώς μπορείτε να εργαστείτε με τις ενέργειες:
Αστρολογία Απριλίου 2024

1 Απριλίου: Ανάδρομος Ερμής στον Κριό

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά την επικοινωνία, τα ταξίδια, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σκέψης μας. Πιστεύεται ότι όταν ο Ερμής εισέρχεται σε ανάδρομη πορεία, αυτές οι περιοχές δεν ευνοούνται γενικά. Μας προειδοποιούν να μην υπογράφουμε συμβόλαια, να κλείνουμε ταξίδια ή να αγοράζουμε ηλεκτρονικά είδη και να είμαστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για αυτά που λέμε και δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο. Ενώ όλα αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος των ενεργειών του ανάδρομου Ερμή, υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε αυτό. Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, η διαίσθησή μας αυξάνεται και η ικανότητά μας να λαμβάνουμε μηνύματα από τον εσωτερικό μας κόσμο γίνεται πιο έντονη. Αν και δεν θεωρείται η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε κάτι νέο, είναι η τέλεια στιγμή για να επιστρέψουμε στο παρελθόν και να επανεξετάσουμε τι μπορεί να χάσαμε την πρώτη φορά. Εάν υπάρχουν προηγούμενα έργα που θέλουμε να αναθερμάνουμε, ο ανάδρομος Ερμής είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αναλάβουμε δράση.

3 Απριλίου: Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Η ρομαντική Αφροδίτη ευθυγραμμίζεται με τον δημιουργικό Ποσειδώνα δημιουργώντας μια όμορφη ροή ενέργειας! Η συνάντηση της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα στον Ποσειδώνα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, απαλοί και αισθησιακοί. Μπορεί να αισθανόμαστε πιο συνδεδεμένοι με τη θηλυκή πλευρά μας ή περισσότερο σε επαφή με αυτό που μας φέρνει ευχαρίστηση. Η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας είναι επίσης μια εξαιρετικά δημιουργική ενέργεια, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευθυγράμμιση για να φέρουμε περισσότερη δημιουργική έμπνευση στη ζωή μας.

5 Απριλίου: Αφροδίτη στον Κριό

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και των σχέσεων, κινείται στο φλογερό ζώδιο του Κριού. Η Αφροδίτη στον Κριό φέρνει ισχυρή ηγετική ενέργεια. Μπορεί να νιώθουμε ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο ή να κάνουμε βήματα προς μια νέα κατεύθυνση. Αυτή η ενέργεια μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να νιώθουμε παρορμητικοί ή να οδηγούμαστε περισσότερο από τα πάθη μας. Με το σημερινό κοσμικό κλίμα, ωστόσο, είναι καλύτερο να διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια στην εξερεύνηση της δημιουργικότητάς μας.

8 Απριλίου: Ηλιακή έκλειψη στον Κριό

Η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό είναι ένα από τα πιο ισχυρά κοσμικά γεγονότα του έτους. Η Ολική Έκλειψη θα είναι ορατή σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες Εκλείψεις της ζωής μας. Λέγεται ότι οι χώρες που μπορούν να δουν την Ολική Έκλειψη θα είναι χώρες που είναι έτοιμες για αλλαγή και μεταμόρφωση. Ενώ οι Εκλείψεις μπορούν να προκαλέσουν μετασχηματιστική ενέργεια για όλους, οι Ηλιακές Εκλείψεις θεωρούνται ανοίγματα θυρών. Αυτή η Ηλιακή Έκλειψη μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για εμάς και να μας κάνει να δούμε τα πράγματα με ένα εντελώς νέο φως. Μπορεί να βιώσουμε μια βαθιά στιγμή ah-ha ή στιγμή διαύγειας. Μπορεί επίσης να αποφασίσουμε να κάνουμε ένα νέο βήμα προς μια νέα κατεύθυνση. Οι ηλιακές εκλείψεις τείνουν να μας αποκαλύπτουν τι πραγματικά θέλουμε. Μερικές φορές είμαστε σε επαφή με αυτό που θέλουμε, και άλλες φορές, αυτό που θέλουμε μπορεί ξαφνικά να μας εκπλήξει. Αυτή η Έκλειψη είναι μια ισχυρή πύλη για το έργο της εκδήλωσης και είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θέσετε κάποιες προθέσεις για το μέλλον.

8 Απριλίου: Σύνοδος Ήλιου-Χείρωνα στον Κριό

Λαμβάνοντας χώρα ταυτόχρονα με την Έκλειψη, η ετήσια σύνοδος μεταξύ του Χείρωνα και του Ήλιου είναι μια ημέρα δύναμης όταν πρόκειται για το θεραπευτικό μας ταξίδι. Ο Χείρωνας αντιπροσωπεύει τις πληγές που κρατάμε. Αυτές οι πληγές προέρχονται από τις εμπειρίες της ζωής μας, αλλά μπορεί επίσης να είναι κάτι που κληρονομούμε από την ανατροφή μας, την καταγωγή μας ή ακόμα και από προηγούμενες ζωές. Καθώς ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Χείρωνα κάτω από την Έκλειψη, μπορεί να νιώσουμε ένα είδος θεραπευτικής ανακάλυψης. Εάν βρισκόμαστε σε ένα θεραπευτικό ταξίδι, μπορεί να λάβουμε κάποιες ισχυρές γνώσεις ή ίσως βαθύτερη επίγνωση ή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των τραυμάτων μας. Ενώ ο Ήλιος και ο Χείρωνας συναντιούνται κάθε χρόνο, έχοντας αυτή τη σύνοδο ταυτόχρονα και μοίρα της Έκλειψης το καθιστά πολύ ξεχωριστό και κάτι που σίγουρα πρέπει να προσέξουμε. 

9-11 Απριλίου: Σύνοδος Άρη-Κρόνου στους Ιχθείς

Ο Άρης και ο Κρόνος συναντιούνται στο ζώδιο των Ιχθύων. Αν και αυτή η ενέργεια κορυφώνεται αυτές τις μέρες, μπορούμε να την αισθανθούμε να χτίζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. Αυτός μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερα ασταθής συνδυασμός, και καθώς λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την Έκλειψη, μπορεί να το αισθανθούμε πιο έντονα από το συνηθισμένο. Όταν ο Άρης και ο Κρόνος συναντηθούν, μπορούμε να πάρουμε μια μαχητική ενέργεια. Ο Άρης προσθέτει φωτιά και ο Κρόνος προσθέτει δύναμη, φέρνοντας κάποιες δυνητικά ασταθείς καταστάσεις στην επιφάνεια. Η συνάντηση του Άρη και του Κρόνου μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τα όριά μας και όπου μπορεί να χρειαστεί να είμαστε πιο σταθεροί ή ίσως να αφεθούμε.

12 Απριλίου: Σύνοδος Ήλιου-Ερμή (Mercury Cazmi)

Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο είναι μια από τις πιο ισχυρές ημέρες στον ανάδρομο κύκλο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης και θέασης των πραγμάτων. Εάν αισθανόμαστε ομίχλη ή σύγχυση για κάτι, εδώ μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε σαφήνεια. Πράγματα από το παρελθόν που έχουν επανέλθει μπορούν τώρα να αισθάνονται πιο διαχειρίσιμα ή επιλύσιμα.

19 Απριλίου: Ξεκινά η εποχή του Ταύρου

Ο Ήλιος μετακινείται από τον φλογερό, παθιασμένο Κριό στον μεθοδικό και στοργικό Ταύρο. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης, οπότε με αυτή την κίνηση, θα νιώσουμε πιο γειωμένοι. Μπορεί να λαχταράμε περισσότερη δομή στην καθημερινή μας ρουτίνα ή να νιώθουμε την ανάγκη να βάλουμε κάποιες ρίζες. Η εποχή του Ταύρου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επικεντρωθούμε στη δημιουργία σταθερότητας και ασφάλειας στη ζωή μας. Είναι επίσης μια περίοδος που μπορεί να αισθανόμαστε πιο επιεικείς και να χρειαζόμαστε κάποια επανορθωτική αυτοφροντίδα.

21 Απριλίου: Σύνοδος Δία-Ουρανού

Αυτή είναι μια από τις σπανιότερες κοσμικές ευθυγραμμίσεις που θα δούμε φέτος! Ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται κάθε 12-14 χρόνια, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στον Ταύρο εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της καινοτομίας και της ελευθερίας, οπότε καθώς συγχωνεύονται, έχουμε μια ισχυρή ώθηση για καινοτόμες ενέργειες και μια αυξανόμενη επιθυμία για περισσότερη ελευθερία. Ο Ουρανός είναι επίσης ο πλανήτης της προηγμένης τεχνολογίας, οπότε θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες ισχυρές τεχνολογικές εξελίξεις να απορρέουν από αυτή τη διατροφή. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να μας οδηγήσει στην τεχνολογία του μέλλοντος και να αποτελέσει το μονοπάτι για μια εντελώς νέα τεχνολογική επανάσταση. Η συνάντηση του Δία και του Ουρανού στον Ταύρο στρέφει επίσης την προσοχή μας στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μπορεί να δούμε κάποια μεταβλητότητα στην αγορά ή μπορεί να υπάρξουν μεγάλες ανακοινώσεις που αλλάζουν το τοπίο της παγκόσμιας οικονομίας. Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, αυτή η ευθυγράμμιση μπορεί να φέρει μια ισχυρότερη ώθηση για ελευθερία, να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και να είμαστε πιο αυθεντικοί στο πώς πραγματικά σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Ο Ουρανός μπορεί μερικές φορές να φέρει ριζική, αυθόρμητη και ασταθή ενέργεια στην ύπαρξή μας και μπορεί να αισθανόμαστε την επιθυμία να κλίνουμε περισσότερο σε αυτό. Τέλος, ο Ουρανός είναι επίσης ο πλανήτης που κυβερνά τη σεισμική δραστηριότητα, οπότε μπορεί να δούμε σεισμούς ή περίεργα καιρικά φαινόμενα.

21 Απριλίου: Τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα

Ο Ήλιος στον Ταύρο θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, φέρνοντας κάποιες βαριές ενέργειες στο δρόμο μας. Μπορεί να αισθανόμαστε πιεσμένοι ή να αισθανόμαστε μια αυξανόμενη αίσθηση δυσκολίας όταν πρόκειται για έναν τομέα της ζωής μας. Καθώς αυτή η πίεση αυξάνεται, θα διαπιστώσουμε ότι ο μετασχηματισμός και η αλλαγή είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

23 Απριλίου: Πανσέληνος στον Σκορπιό

Έχουμε τελειώσει με τις Εκλείψεις προς το παρόν, αλλά εξακολουθούμε να αισθανόμαστε τα κύματα της μετασχηματιστικής ενέργειας που έχουν ανακατευτεί τον τελευταίο μήνα. Είναι πιθανό να βρεθούμε σε ένα πολύ διαφορετικό μέρος από ό, τι ήμασταν πριν από τέσσερις εβδομάδες. Μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά ή ίσως να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μια σταθερή απόφαση. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό είναι πάντα μια πολύ ευαίσθητη περίοδος και μια περίοδος που αισθανόμαστε πιο συνδεδεμένοι με τη διαίσθησή μας και τον εσωτερικό μας κόσμο.

25 Απριλίου: Mercury Direct

Ο Ερμής σταθμεύει απευθείας στο ζώδιο του Κριού. Ενώ ο Ερμής είναι έξω από την ανάδρομη πορεία του, συνιστάται πάντα να περιμένετε έως ότου ο Ερμής εγκαταλείψει τη μετα-ανάδρομη σκιά του πριν υπογράψετε μακροπρόθεσμα συμβόλαια ή κάνετε ακριβά ταξίδια ή ηλεκτρονικές αγορές. Ο υδράργυρος θα είναι εκτός σκιάς μέχρι τις 15 Μαΐου. Καθώς οι σταθμοί του Ερμή κατευθύνουν, συχνά αφήνει ένα δώρο ή κάποια πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη, οπότε μείνετε ανοιχτοί σε τυχόν μηνύματα ή ενδείξεις που λαμβάνετε αυτήν την ημέρα.

28 Απριλίου: Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς

Ο Άρης και ο Ποσειδώνας έρχονται μαζί φέρνοντας κάποιο φλογερό πάθος όταν πρόκειται για τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Μπορεί να αισθανόμαστε πιο παθιασμένοι ή πιο σε επαφή με αυτό που μας παρακινεί και μας φέρνει χαρά. Ο Άρης και ο Ποσειδώνας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν την επιθυμία να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Υπάρχουν τόσο υγιείς όσο και ανθυγιεινοί τρόποι για να γίνει αυτό, και με τον Άρη στο μείγμα, μπορεί να είναι εύκολο να κοιτάξουμε πριν πηδήξουμε ή ενεργήσουμε βιαστικά. Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε το σώμα σας και φροντίζετε τον εαυτό σας, ανεξάρτητα από το τι αισθάνεστε εμπνευσμένοι να κάνετε.

29 Απριλίου: Αφροδίτη στον Ταύρο

Η Αφροδίτη κινείται στο κυρίαρχο ζώδιο του Ταύρου. Η Αφροδίτη είναι ευτυχισμένη στον Ταύρο και είναι σε θέση να εκφράσει το πλήρες δυναμικό της. Μπορεί να αισθανόμαστε πιο ρομαντικοί ή να λαχταρούμε άνεση. Η Αφροδίτη στον Ταύρο θέλει να νιώθουμε άνετα στο δέρμα μας και στο περιβάλλον μας. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να φέρετε πιο ζεστές προσθήκες στο σπίτι ή την ντουλάπα σας. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να προγραμματίσετε ραντεβού ομορφιάς. Εάν είστε μόνοι ή σε σχέση, η Αφροδίτη στον Ταύρο μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο υποστήριξης για να σας βοηθήσει να βρείτε ένα βαθύτερο επίπεδο αγάπης και αρμονίας.

30 Απριλίου: Άρης στον Κριό

Ο Άρης κινείται στο κυρίαρχο ζώδιο του Κριού στέλνοντας κύματα παθιασμένης ενέργειας στο δρόμο μας. Μπορεί να αισθανόμαστε πιο παρακινημένοι και σίγουροι να αντιμετωπίσουμε ό, τι έφερε ο μήνας στο δρόμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου