Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η ισημερία του Μαρτίου και η έναρξη του αστρολογικού έτους 2024

 


Η 19η Μαρτίου 2024, φέρνει την Ισημερία, μια εποχή ίσης νύχτας και ημέρας και την αρχή της Άνοιξης ή του Φθινοπώρου, ανάλογα με το ημισφαίριο του κόσμου στο οποίο ζείτε.

Λέγεται ότι στην Ισημερία, το ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη κινείται σε υψηλότερη αρμονία, επιτρέποντάς μας να απορροφήσουμε τις θεραπευτικές δυνάμεις της Μητέρας Φύσης με μεγαλύτερη ευκολία. Με το ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη ζωντανό και αφυπνισμένο, μπορούμε επίσης να αναπληρώσουμε τα δικά μας ενεργειακά κέντρα του σώματος και να στείλουμε τις σκέψεις και τις προθέσεις μας στο Σύμπαν για δημιουργία.
Μαζί με αυτή την ισχυρή ενέργεια της ισημερίας, γιορτάζουμε επίσης την έναρξη του αστρολογικού έτους αυτή την ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή, στη Δυτική Αστρολογία, η ισημερία του Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εποχής του Κριού, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.
Καθώς προχωράμε στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι, ένα νέο ταξίδι γύρω από τον Ήλιο, όπου βιώνουμε ξανά τις ενέργειες και τη δόνηση καθενός από τα δώδεκα ζώδια.
Η Ισημερία του Μαρτίου, επομένως, γίνεται μια σημαντική ημέρα δύναμης στο έτος μας, όπου μπορούμε να γιορτάσουμε το νέο, να καλωσορίσουμε τα νέα ξεκινήματα που φέρνει και να θέσουμε προθέσεις για το επόμενο έτος.
Ισημερία Μαρτίου Αστρολογία 2024
Το 2024, οι ενέργειες αυτής της περιόδου αυξάνονται από την επερχόμενη σεληνιακή έκλειψη του Ζυγού στις 25 Μαρτίου. Αν και αυτή η Έκλειψη απέχει σχεδόν μια εβδομάδα από την Ισημερία, τείνουμε να αισθανόμαστε τις Εκλείψεις μέχρι και ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά την άφιξή τους.
Οι εκλείψεις τείνουν να φέρνουν υψηλής έντασης, μετασχηματιστική ενέργεια που μπορεί να ταρακουνήσει και να ανατρέψει τη ζωή μας. Οι εκλείψεις μπορούν να μας επηρεάσουν όλους διαφορετικά, αλλά σε κάποιο επίπεδο, όλοι βιώνουμε μια μεταμόρφωση.
Η έκλειψη της 25ης Μαρτίου είναι ένα τέλος και η εστίασή μας μπορεί να επικεντρώνεται γύρω από μια σχέση ή μια δυναμική σχέσης που έχουμε παίξει μέσα από τον τραυματισμό της παιδικής μας ηλικίας. Αυτή η Έκλειψη μπορεί να βοηθήσει να ξετυλίξουμε αυτές τις εσωτερικές λειτουργίες και να φέρουμε στην προσοχή μας όλα όσα πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις σχέσεις που επιθυμούμε.
Με την Έκλειψη στον ορίζοντα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ενέργειες της Ισημερίας για να θέσουμε προθέσεις για αυτό που θέλουμε να εκδηλώσουμε στη ζωή μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της ενέργειάς του για να δημιουργήσουμε στόχους, να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας και να αναλάβουμε δράση για υγιεινές συνήθειες. Αν και είναι πάντα μια καλή στιγμή για να το κάνουμε αυτό, είναι πιθανό να αισθανόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη καθώς κάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες της ισημερίας του Μαρτίου
Επιτρέψτε σε νέα έμπνευση, νέες ιδέες και νέες προοπτικές να φιλτράρουν την ύπαρξή σας κάτω από την Ισημερία του Μαρτίου. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεπλύνει όλες τις παλιές, ξεπερασμένες και ξεπερασμένες σκέψεις, συναισθήματα, καταστάσεις και συνήθειες που δεν εξυπηρετούν πλέον το ύψιστο καλό σας.
Κινηθείτε μέσα στο σώμα σας και καθαρίστε και απελευθερώστε κάθε κύτταρο. Κάντε το σημείο να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να εκπνεύσετε όλα όσα δεν υποστηρίζουν πλέον. Κρατήστε το υψηλότερο όραμα του εαυτού σας.
Αυτή η ενέργεια είναι ένα δώρο, αλλά εξαρτάται από εμάς να τη χρησιμοποιήσουμε. Βγείτε έξω αυτή τη μέρα και περιβάλλετε τον εαυτό σας με τη θεραπευτική δύναμη της φύσης, τραβήξτε ένα μαντείο ή μια κάρτα ταρώ για τον εαυτό σας, διαλογιστείτε, κρατήστε ημερολόγιο, δημιουργήστε σκόπιμο χρόνο γύρω από το τι θέλετε να γεμίσετε αυτό το νέο έτος και τι θέλετε να θεραπεύσετε. Το Σύμπαν θα είναι στο πλευρό σας.
Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα αναφοράς με μερικούς τρόπους χρήσης αυτής της ενέργειας:

  • Καθαρίστε το αυρικό σας πεδίο
  • Περάστε χρόνο στη φύση
  • Ορίστε στόχους για το νέο έτος και αναλάβετε δράση για αυτούς τους στόχους (ακόμη και μια μικρο-δράση είναι καλή)
  • Ξεκινήστε μια νέα υγιεινή συνήθεια / τερματίστε τις ανθυγιεινές συνήθειες
  • Αναδιοργανώστε το πρόγραμμά σας για να είστε πιο ευθυγραμμισμένοι
  • Καθαρίστε την ακαταστασία και καθαρίστε τον χώρο σας
  • Τραβήξτε μια κάρτα χρησμού / ταρώ ή έχετε μια πνευματική ανάγνωση
Επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να προσελκύσετε


ΤΑΝΑΖ
ΠΗΓΗ:  (foreverconscious.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου