Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Εξερεύνηση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς στο παρελθόν και το παρόν

 


Ξεκινώντας ένα κοσμικό ταξίδι εξερευνώντας αστρολογικούς κύκλους, αυτό το άρθρο εμβαθύνει στη συναρπαστική έννοια της ουράνιας επανάληψης με την πάροδο του χρόνου. Η εστίασή μας είναι στον Ποσειδώνα, έναν ονειρικό πλανήτη που συνδέεται με τον μυστικισμό και τη δημιουργικότητα, που ολοκληρώνει την τροχιά του στον Ζωδιακό κύκλο περίπου κάθε 165 χρόνια. Προηγουμένως στους Ιχθείς από το 1847 έως το 1862, ο Ποσειδώνας επέστρεψε σε αυτό το υδάτινο ζώδιο από το 2011 έως το 2026. Η παρατεταμένη τροχιά του Ποσειδώνα παρέχει μια μοναδική προοπτική για την κυκλική φύση των ουράνιων επιρροών. Ελάτε μαζί μας σε αυτήν την αστρολογική εξερεύνηση, αντλώντας γνώσεις από την προηγούμενη παραμονή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς για να ξετυλίξουμε την κοσμική ταπετσαρία που διαμορφώνει τις τωρινές μας εμπειρίες.


 Η προηγούμενη διέλευση - 1847 έως 1862
Η διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς από το 1847 έως το 1862 συνέπεσε με την ταραχώδη περίοδο του Μεξικανοαμερικανικού Πολέμου. Καθώς το έθνος εμπλεκόταν σε εδαφική επέκταση, οι πνευματικές και ηθικές διαστάσεις των συζητήσεων για την επέκταση της δουλείας ενισχύθηκαν. Η επιρροή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς ενέτεινε τους ηθικούς προβληματισμούς γύρω από την επέκταση προς τα δυτικά, ωθώντας τους Αμερικανούς να αναλογιστούν την ψυχή του έθνους και τις αρχές που υποστήριζε.
Η ανακάλυψη χρυσού στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επέφερε μια μαζική εισροή ανθρώπων από διάφορες περιοχές της χώρας. Το κυνήγι του πλούτου και τα όνειρα που συνδέονται με την Καλιφόρνια Gold Rush (1848 έως 1855) ήταν βαθιά συνυφασμένα με την επιρροή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η ταχεία αύξηση του πληθυσμού και η πολιτιστική ποικιλομορφία στην περιοχή πυροδότησε πνευματικές αναζητήσεις και προβληματισμούς για το Αμερικανικό Όνειρο, συμβάλλοντας στην εξελισσόμενη ψυχή του έθνους.
Ενώ ο Ποσειδώνας κινούνταν μέσω του Υδροχόου, το δεύτερο μεγάλο ξύπνημα, μια εκτεταμένη θρησκευτική αναβίωση, σάρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες (1790 έως 1840). Αυτό το κίνημα, που εκδηλώθηκε κυρίως στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, έδωσε έμφαση στην ατομική σωτηρία, την προσωπική ευσέβεια και την κοινωνική μεταρρύθμιση. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πνευματικού τοπίου του έθνους κατά την είσοδο του Ποσειδώνα από τον Υδροχόο στους Ιχθείς.
Η ορμή που δημιουργήθηκε από τη Δεύτερη Μεγάλη Αφύπνιση επεκτάθηκε στη διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Το αυξημένο ενδιαφέρον για πνευματικά θέματα, η ατομική σωτηρία και οι ηθικές αξίες συνέχισαν να διαμορφώνουν το θρησκευτικό τοπίο. Ο συνδυασμός της επιρροής του Ποσειδώνα και των παρατεταμένων επιπτώσεων της αφύπνισης συνέβαλε στη συνεχή εστίαση σε θέματα ψυχής και στην αναζήτηση ανώτερου νοήματος.
Τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια που επηρεάστηκαν από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς έπαιξαν επίσης ρόλο στη διαμόρφωση των προοπτικών για τα επίμαχα ζητήματα που οδήγησαν στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Η αυξημένη ευαισθησία σε ηθικούς λόγους συνέβαλε στην πόλωση και τις συζητήσεις για τη δουλεία, καθώς το έθνος αντιμετώπιζε βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
The Current Transit – 2011 έως 2026
Ο Ποσειδώνας μπήκε στους Ιχθείς τον Απρίλιο του 2011 και θα βγει και θα μπει μόνιμα στον Κριό τον Ιανουάριο του 2026. Μπορούμε να δούμε αύξηση στη φαντασία, εθισμούς, θέματα ψυχικής υγείας, UFO, πνευματικά θέματα και μια αναζωπύρωση διχασμού όπως ο Εμφύλιος Πόλεμος στις ΗΠΑ.
Η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας και των καθηλωτικών τεχνολογιών κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου ευθυγραμμίζεται με την επιρροή του Ποσειδώνα στην απόδραση και τη ασάφεια των ορίων. Η ευρεία υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην ψυχαγωγία, τα παιχνίδια και τις κοινωνικές εμπειρίες αντανακλά την επιθυμία για εναλλακτικές πραγματικότητες και υπερβατικές εμπειρίες.
Η περίοδος αυτή υπήρξε μάρτυρας αυξημένης κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αποδοχής διαφορετικών ταυτοτήτων φύλου. Η επιρροή του Ποσειδώνα στη ρευστότητα και τη διάλυση των ορίων αντανακλάται στην αυξανόμενη αναγνώριση και εξερεύνηση του φύλου πέρα ​​από τα παραδοσιακά δυαδικά, συμβάλλοντας σε μια πιο περιεκτική κατανόηση της ταυτότητας.
Η συσχέτιση του Ποσειδώνα με την απόδραση και τη σκιώδη πλευρά των Ιχθύων μπορεί να φανεί στις προκλήσεις που σχετίζονται με τον εθισμό και την ψυχική υγεία. Η επικράτηση θεμάτων όπως η κατάχρηση ουσιών, ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διαταραχές ψυχικής υγείας επηρεάζονται από την επιθυμία για απόδραση από την πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου, την οποία ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα ενίσχυε.
Αν και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο το ζήτημα του Εμφυλίου Πολέμου, η περίοδος έχει δει περιπτώσεις εμφύλιων αναταραχών, κοινωνικών εντάσεων και πολιτικής πόλωσης στα άκρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει ολοένα και πιο διχασμένες, όπως χαρακτηρίζονται από «κόκκινα» και «μπλε» κράτη, καθώς και από παντελή έλλειψη συνεργασίας ή συμβιβασμού από την πλευρά του κυβερνητικού συστήματος των δύο κομμάτων. Η επιρροή του Ποσειδώνα στα συλλογικά συναισθήματα και η δυνατότητα για ιδεαλιστική ή παραληρηματική σκέψη συμβάλλει στην όξυνση των κοινωνικών διαιρέσεων και συγκρούσεων.
Υπήρξε μια αξιοσημείωτη αύξηση του ενδιαφέροντος για πνευματικές πρακτικές, επίγνωση και μυστικισμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα άτομα που αναζητούν νόημα και σύνδεση έχουν εξερευνήσει διάφορες πνευματικές παραδόσεις και η δημοτικότητα πρακτικών όπως ο διαλογισμός, η αστρολογία και το ταρώ αντανακλά μια συλλογική αναζήτηση για βαθύτερη κατανόηση και υπέρβαση. Το Channeling έχει γίνει πιο mainstream μέσω του podcasting και η εσωτερική γνώση συζητείται από άτομα με προχωρημένα πτυχία (PhDs) ή υψηλού επιπέδου ρόλους στις επιχειρήσεις, ειδικά μεταξύ επιχειρηματιών.
Τίποτα δεν είναι «πολύ μακριά» εκεί έξω κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης
Ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθείς, η αστρολογική επιρροή υποδηλώνει μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την πιθανότητα σύγχυσης, ψευδαίσθησης και αίσθησης «χαμένου στην ομίχλη». Ο Ποσειδώνας θεωρείται στο σπίτι του στους Ιχθείς, ενισχύοντας τις ονειρικές, ιδεαλιστικές και μερικές φορές άπιαστες ιδιότητές του. Ενθαρρύνει τη διάλυση των ορίων, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση της πραγματικότητας από την ψευδαίσθηση. Εδώ είναι μερικές προσδοκίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς καλλιεργεί αυξημένη ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Αν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμπόνια και σύνδεση, κάνει επίσης τα άτομα πιο επιρρεπή σε συναισθηματικές επιρροές, συμβάλλοντας δυνητικά στην αίσθηση ότι κατακλύζονται από τα συναισθήματα των άλλων.
Η επιθυμία για απόδραση, είτε μέσω ψυχαγωγίας, είτε μέσω ουσιών ή ιδεαλιστικών αναζητήσεων, μπορεί να είναι πιο έντονη. Τα άτομα μπορεί να αναζητήσουν καταφύγιο από την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας, οδηγώντας δυνητικά σε αυξημένες περιπτώσεις συμπεριφοράς απόδρασης.
Η «ομίχλη» που σχετίζεται με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς συνεπάγεται προκλήσεις στη διατήρηση της διαύγειας και στον καθορισμό σταθερών ορίων. Η αποκρυπτογράφηση της αλήθειας από την ψευδαίσθηση μπορεί να είναι δύσκολη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, οδηγώντας ενδεχομένως σε σύγχυση και απογοήτευση.
Σε μια θετική νότα, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς ενθαρρύνει την πνευματική εξερεύνηση και τις ιδεαλιστικές αναζητήσεις. Μπορεί να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για μυστικιστικές πρακτικές, μεταφυσικές μελέτες και αναζήτηση ανώτερου νοήματος και σκοπού.
Η διέλευση ευνοεί τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές προσπάθειες. Καλλιτέχνες, μουσικοί και συγγραφείς μπορεί να βρουν έμπνευση στην αιθέρια και φανταστική σφαίρα, οδηγώντας στη δημιουργία έργων που αντηχούν με θέματα πνευματικότητας και μυστικισμού.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς προκαλεί συχνά μια συλλογική λαχτάρα για ενότητα και διασύνδεση. Ωστόσο, αυτός ο ιδεαλισμός μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ένα ουτοπικό όραμα που μπορεί να είναι δύσκολο να εκδηλωθεί με πρακτικούς όρους.
Η είσοδος στον Κριό θα Κάψει την Ομίχλη
Καθώς ο Ποσειδώνας εισέρχεται στον Κριό, συμβαίνει μια μεταμορφωτική μετατόπιση, που καίει την ομίχλη της ψευδαίσθησης και της αβεβαιότητας. Ο Κριός, ζώδιο της φωτιάς, φέρνει μια δυναμική, διεκδικητική ενέργεια που διασχίζει την ονειρική ομίχλη του Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Αυτή η ουράνια μετάβαση σηματοδοτεί μια εποχή αυξημένης διαύγειας, τολμηρής δράσης και απομάκρυνσης από άπιαστα ιδανικά.
Η διεκδικητικότητα του Κριού διαλύει τη σύγχυση, ενθαρρύνοντας μια πιο άμεση και αποφασιστική προσέγγιση. Τα άτομα μπορεί να βρεθούν ωθούμενοι προς πιο ξεκάθαρους στόχους, χωρίς επιβάρυνση από τις νεφελώδεις αβεβαιότητες που χαρακτήριζαν το ταξίδι του Ποσειδώνα μέσω των Ιχθύων. Είναι μια κοσμική πρόσκληση να αγκαλιάσετε τη νέα διαύγεια και να προηγηθείτε με μια σκόπιμη φλόγα αποφασιστικότητας.


ΠΗΓΗ: https://askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου