Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΟΓΔΟΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ερωτας-Θάνατος- Χρήμα. ΗΛΙΟΣ και ΣΕΛΗΝΗ.

     
Οι ακμές ενός οίκου, οι πλανήτες στον Σκορπιό ή στον όγδοο οίκο εκδηλώνουν όλες τις ''Σκορπίσιες'' επιδράσεις και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όταν ερευνούμε θέματα όπως την σεξουαλικότητα του ατόμου, το αίτιο του θανάτου του, υποθέσεις νεκρών,
τα μυστήρια της ζωής του, τις κληρονομιές, νοσήματα των γεννητικών οργάνων, χειρουργικές επεμβάσεις.
      Κυβερνήτης εδώ στον 8ο οίκο είναι ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και στην παραδοσιακή αστρολογία ο ΑΡΗΣ. Ανήκει στους διάδοχους οίκους και οι πλανήτες σε αυτόν δίνουν στο άτομο σταθερότητα, ισχυρή θέληση, έντονη δραστηριότητα, απόκρυφη δύναμη, μαγεία. Το άτομο ασχολείται με τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου, είναι σταθερό με έντονες επιθυμίες, επινοητικότητα, και σαν εκπρόσωπος των ζωδίων του νερού αναβλύζει έντονο συναίσθημα, πάθος, κρυμμένα χαρακτηριστικά και απόκρυφο προσωπείο.
     Ο όγδοος οίκος είναι ο πιο μυστηριώδης και ανεξερεύνητος οίκος του ζωδιακού γιατί συνδέεται με το απόκρυφο, το ''θαμμένο'' του εσωτερικού μας κόσμου, την μαγεία που τον περιβάλλει, τις κρυμμένες επιθυμίες που έρχονται από το σκοτάδι στο φως, κυρίως με το σεξ. Είναι ο οίκος του θανάτου καθώς μας προσδιορίζει πολλές φορές το χρόνο και το αίτιο, είναι αυτός που μας οδηγεί στο ''κάτω κόσμο'', εκεί που θα γίνει η ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και η αναγέννηση, δηλαδή η ΝΕΑ ΖΩΗ.
       Στο χρηματικό τομέα παίζει το ρόλο του μυστικού ''θαμμένου'' χρήματος που ξεπροβάλλει αναπάντεχα από πηγές κρυμμένες. Ένας γάμος με πλούσιο άτομο, μια αναπάντεχη κληρονομιά , χρήματα αμφιβόλου ηθικής, χρήματα από ασφάλειες δείχνουν το ρόλο του μυστικού χρήματος που έρχεται αλλάζοντας το status του ατόμου.
       Μέσα από την εξερεύνηση του ανοίγουμε τις ''πύλες της κολάσεως'' και εισερχόμαστε σε χώρους που το σκοτάδι γίνεται το φως, και η περιήγησή μας σηματοδοτεί ότι έχουμε φτάσει στους σκοτεινούς θαλάμους του υποσυνείδητου, ψάχνοντας να βρούμε τον άλλο εαυτό μας να τον γνωρίσουμε και να προχωρήσουμε στην ανάδυση του ή στην αποκαθήλωση του.
       ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ.... ΣΚΟΤΑΔΙ.!

Ο ΗΛΙΟΣ στον 8ος ΟΙΚΟ

       
 Το έντονο φως του ήλιου κατακλύει αυτόν το οίκο, δίνοντας τεράστια σημασία στο βαθύτερο εγώ, σε όλα τα μυστήρια που διαπνέονται από τον οίκο αυτό και στην εξερεύνηση κάθε μυστηρίου που καλύπτεται από αυτόν. Οι άνθρωποι με τον ήλιο εδώ ασχολούνται βαθύτερα με τα θέματα που θεωρούνται ταμπού από την κοινή γνώμη (όπως ο θάνατος και το σεξ) σε βαθμό που γίνεται και σε επαγγελματικό επίπεδο πολλές φορές. Το άτομο εκφράζει ενδιαφέρον σε οικονομικά θέματα που αφορούν τους άλλους, είτε μέσω συνεργασιών, είτε από αποζημιώσεις, κληρονομιές, δεχόμενος οικονομική υποστήριξη που του εξασφαλίζει ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον.


Η ΣΕΛΗΝΗ στον 8ος ΟΙΚΟ
         

 Η σελήνη εδώ μπαίνει σ'ένα περιβάλλον εντελώς ''εσωτερικού'' κόσμου και σε βαθύτερα υποσυνείδητα συναισθήματα, που δημιουργούν τάσεις ελέγχου και υποτέλειας, μη μπορώντας να ελέγξει το δυνατό συναισθηματικό πεδίο της. Ο άνθρωπος αν δεν κρατήσει τις ισορροπίες , αρχίζει να ελέγχεται από εσωτερικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν τη γήινη υπόστασή του.
            Στην απλή μορφή μια οικονομική απολαβή μέσω κληρονομιάς κυρίως  από γυναικεία πρόσωπα είναι στο προσκήνιο, κυρίως ακίνητης περιουσίας από τη μητέρα ή την σύντροφο.
             Η σελήνη εδώ θέλει να εκφραστεί με τρόπο που το συναίσθημα συμβαδίζει με την ερωτική πράξη. Υπάρχουν πρόωρες ερωτικές εμπειρίες, κυρίως με άτομα που νιώθουμε μια συναισθηματική δέσμευση, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συναισθηματική ασφάλεια που αποζητούν τα άτομα με τη σελήνη τους σ' αυτόν τον οίκο και στην ανταπόκριση στις ερωτικές επιθυμίες του συντρόφου Εδώ η σελήνη δείχνει το καλύτερό της εαυτό απέναντι σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ή διανοητικά προβλήματα και είναι πρόθυμη να βοηθήσει τους άλλους σε όλα τα επίπεδα (ψυχολογικά,οικονομικά κλπ). Μια κακή θέση εδώ , κυρίως όταν βάλλεται από εξωκρόνιους πλανήτες δημιουργεί μοιραία γεγονότα όπως διαζύγια,ερωτικές απογοητεύσεις,συναισθηματικό σύμπλεγμα με το σεξ , στοιχεία που τραυματίζουν τον ψυχισμό του ατόμου.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

26 σχόλια:

  1. Κρίμα τον έχω κενό αυτόν τον οίκο. Αυτόν βρήκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κοιτάξεις πιο ζώδιο έχεις στην ακμή του όγδοου οίκο και θα βρεις τον κυβέρνητη του πλανήτη σε πιο ζώδιο είναι και σε πιο οίκο για να βρεις περισσότερες πληροφορίες. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  2. Kai gw...to zwdio pou vrisketai o oikos exei kapoia simasia?emena einai ston karkino...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια!δεν ειχα διαβασει κατι για αυτον τον οικο,εχει πολυ ενδιαφερον!
    Θα αναρτησετε και για τους υπολοιπους πλανητες;
    Κατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΣΕΞ. ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΕΡΩΤΑ. ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΘΆΝΑΤΟ. ΧΡΉΜΑ ΘΈΛΩ ΓΙΑΤΊ ΧΡΩΣΤΆΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις ΗΛΙΟ ή ΔΙΑ ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ή ΟΥΡΑΝΟ με καλές όψεις είσαι από τους τυχερούς σε χρήματα που έρχονται σε σένα από τους άλλους.Σου εύχομαι να τα αποκτήσεις.

      Διαγραφή
  5. Nai alla an eixes to xrima tha theles diakaws kai ta alla...mono tou xerosfyri den paei. Kalispera s' olous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω έχω έχω! Σελήνη στον 8 ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ΓΙΑΤΊ χαίρεσαι????? Δεν διάβασες ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Paidia oxi adiavastoi alli fora! Toulaxiston na xerete ta sos , selini ston ogdoo den einai kalo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσο καιρό ούτε που είχα ασχοληθεί με τον όγδοο. Όλο 10ο ,1ο ή 4ο ακούμε αντε και 2ο . Και έχω Κρόνο στον 8ο. Περιμένω με αγωνία και τους υπόλοιπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο η γωνιακή οίκοι είναι οι πιο σημαντικοί με προεξάχοντα το μεσουράνημα(10 οίκος),όμως η συμβολή των άλλων είναι σημαντική για το χτίσιμο της προσωπικότητας.Ένας κακός οίκος μας επιβάλει υπερπροσπάθεια για να ανατρέψουμε τα αρνητικά του.Αν δεν μπορέσουμε?Βυθιζόμαστε σε ένα τέλμα.ΟΠΌΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ.

      Διαγραφή
  10. Γεια σας.ειναι η πρωτη φορα που γραφω,αν και διαβαζω καθε αναρτηση!συγχαρητηρια για τα ενδιαφεροντα θεματα που γραφετε,απο μια διαφορετικη ματια...γιατι γενικα στα υπολοιπα λιγο πολυ τα ιδια και τα ιδια διαβαζουμε...επισης μπραβο σας που εχετε τη διαθεση και απαντατε στους αναγνωστες,σε καθε τους ερωτημα,ειναι κατι που δε συναντας...καλη συνεχεια και καθε επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαβάσεις το ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Θέλουμε την δική σας συμμετοχή γιατί θεωρούμε την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι εμπορευματοποίηση με μεγάλα λόγια και υπερβολές.ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

      Διαγραφή
  11. Οι γιοι μου με ηλιο στον ογδοο η κορη μου με σεληνη στον ογδοο εγω με αρη που κανει μεγα τριγωνο με πλουτωνα και σεληνη . Θα τη παρω τη κληρονομια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο αρης στον ογδοο οικο δηλωνει θανατο απο εγχειριση ή αυτοκινηστικο συμφωνα με καποια αθρα... ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι. Παιζει ρολο και το ζωδιο που βρίσκεται στον ογδοο οικο. Εγω εχω Αρη στο όγδοο. Ο ογδοος μου οικος αντιστοιχει στο λεοντα ομως λογω της θεσης των οικων πιανει και λιγο παρθενο. Εχω Αρη στην παρθενο, και το έψαξα και σε ξενα σαιτ, εδω ο Αρης που κανει τετραγωνο με τον πλουτωνα μου απο τον 11ο σημαινει οτι πρεπει να αλλάξω τροπο σκεψης ως προς κατι, και αυτο θα μου εξασφαλισει επιτυχια. Για βιαιο θανατο, δεν ξερω, παιζουν ρολο και οι οψεις. Εμενα κανει τετραγωνο με πλουτωνα και τριγωνο με ωροσκοπο.
      Γενικα Αρης στον όγδοο σημαίνει πολλη σεξουαλικοτητα και οτι ειναι καλη η γιογκα η θεραπεία θητα η το ταντρικο σεξ.

      Παντως και εγω ειχα φρικαρει οταν διαβασα αυτο για τον βιαιο θανατο. Κ εχει και διαφορα, αλλο βιαιος, αλλο προωρος.. Αν μπορει ο κυριος Κανελλοπουλος και το δει ας μας εξηγησει :)

      Διαγραφή
  13. Έχω Σελήνη στον 8ο Οίκο, στον Ταύρο και σε αντίθεση με Πλούτωνα στο Σκορπιό. Περιττό να πω οτι απο την γονεϊκή κληρονομιά πήρα το τρίτο το μακρύτερο και ως εκ τουτου αποξενωθηκα απο τη μητέρα και την οικογένεια συνολικά. Πολύ απόρριψη στα παιδικά χρόνια, εσωστρέφεια, απόπειρες αυτοκτονίας και τα ρέστα. Ωραίο ποστ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως κάθε όψη του Πλούτωνα επιφέρει δύσκολες καταστάσεις ..και ιδιαίτερα που εμπλέκεται εδώ ο 8 ος οίκος. Βέβαια όλα αντιμετωπίζονται μέσω Ψυχολογίας .

      Διαγραφή
  14. Έχω σελήνη στον 8ο και στο ζώδιο του ζυγου.. η οποία είναι σε τετράγωνο με ήλιο στον καρκίνο στον 5ο οικο και τετράγωνο Ποσειδώνας στον αιγόκερω στον 11ο. Πόσο χάλια είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα... Όντως η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε άσχημη θέση ...Βασικά δείχνει θέματα με τους γονείς , κακή ψυχολογία εξαιτίας ενός έρωτα, και θέματα με παιδί..

      Διαγραφή
  15. Τι να λέω εγώ με πολυαστρια στον 8ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πλούτωνας στον 8ο οίκο στο ζώδιο της Παρθένου.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουρανός 16 Παρθένο 22' 38" 8o οίκος,
    Πλούτων 16 Παρθένο 43' 12" 8ο οίκος
    8ος Οίκος 21 Λέων 17' 21"
    Πλούτων Εξάγωνο Αφροδίτη 1.90
    Πλούτων Αντίθεση Κρόνος 4.37
    Πλούτων Σύνοδος Ουρανός 0.34
    Πλούτων Εξάγωνο Ποσειδώνας 1.40
    Πλούτων Αντίθεση Χείρωνας 2.91
    Πλούτων Τρίγωνο 1ος Οίκος 5.66

    ΑπάντησηΔιαγραφή