Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

8oς ΟΙΚΟΣ και Προσωπικοί Πλανήτες: (Ερμής-Αφροδίτη-Άρης-Δίας)

ΕΡΜΗΣ στον  8ο ΟΙΚΟ

   Ο Ερμής εδώ βρίσκεται σε ένα αστρολογικό τοπίο που του είναι οικείο, καθώς θέλει να διεισδύει σε απόκρυφα σημεία του εσωτερικού εαυτού, να ερευνά, να κατασκοπεύει
κάθε μυστήριο που είναι κρυμμένο και αόρατο. Έντονα περίεργο είναι το  άτομο με τον Ερμή εδώ, παρακολουθεί κάθε αόρατο και σαν καλός ερευνητής και ψυχολόγος τα βγάζει στην επιφάνεια κοιτάζοντας πάντα από κρυφά ψυχικά σημεία αναδύοντάς τα στον εξωτερικό κόσμο. Ενώ προβάλει οτιδήποτε "μυρίζει" μυστήριο και απόκρυφο, αποφεύγει να μιλήσει για τον εαυτό του. Γίνεται μυστικοπαθής και κρύβει επιμελώς ατέλειες και προσωπικές σκέψεις , έχοντας την τάση να ελέγχει πάντα το εξωτερικό περιβάλλον.
   Η ενασχόληση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, κυρίως των επιχειρήσεων και των τραπεζών είναι δεδομένες, μιας και γίνεται καλός διαπραγματευτής σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, προσέχοντας ιδιαίτερα πού θα δώσει την οριστική συγκατάθεσή του για την ενεργοποίηση του κάθε μελλοντικού σχεδίου.
   Ένας Ερμής που βάλλεται από εξωκρόνιους πλανήτες ή τον Ήλιο και τη Σελήνη δείχνει στο άτομο τα προβλήματα της του παιδικής ηλικίας, που δημιουργούν σεξουαλικά αρνητικά πρότυπα, από εμπειρίες συγγενικών του προσώπων ή από πουριτανικές αντιλήψεις, τα οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να "θανατωθούν" για να τον οδηγήσουν στο καινούριο κόσμο και στο νέο εαυτό του,  μέσω της εσωτερικής κάθαρσης.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον 8ο ΟΙΚΟ

   Η Αφροδίτη εδώ, δε θεωρείτε ότι βρίσκεται στο ιδανικό της περιβάλλον. Θέλει να ασχολείται συνήθως με εξωτερικά ερεθίσματα σαν εξωστρεφής πλανήτης, ενώ εδώ καλείται να εισχωρήσει σε απάτητα μονοπάτια, κρυμμένα μυστήρια, σε ζητήματα θανάτου και εσωτερικού ψυχισμού, και γενικά με υποθέσεις που βρίσκονται εκτός από το αρμονικό της περιβάλλον. 
  Κοιτάζει κυρίως προς την ερωτική χροιά αυτού του οίκου, εισερχόμενη με πλάγιους τρόπους στο εσωτερικό κόσμο του συντρόφου της, προτρέποντάς τον να εκστομίσει οτιδήποτε κρατά σε απόκρυφες ψυχικές θυρίδες. Θέλει με αυτό τον τρόπο του ''ελέγχου'' να διεκδικήσει το έδαφός της, να σαγηνεύσει, να δείξει κάθε κρυφό ερωτικό ένστικτο. Άτομα με Αφροδίτη στον όγδοο οίκο, εμφανίζονται ιδιαίτερα χειριστικά με τους άλλους και με αρκετή δόση ναρκισσισμού.
   Στο οικονομικό πλαίσιο που καθορίζει αυτός ο οίκος, αν σχηματίζει θετικές όψεις, ασχολείται με κάθε όφελος που προέρχεται από επιχειρηματικές ενασχολήσεις και ιδιαίτερα με χρήματα που ανήκουν στους άλλους κι έρχονται με τη μορφή κληρονομιάς, του γάμου και κρυφών, απροσδιόριστων συναλλαγών.

ΆΡΗΣ στον 8ο ΟΙΚΟ

   Άτομα με τον Άρη στον όγδοο οίκο, στην καλύτερη περίπτωση βλέπει την ερωτική ζωή σαν μία μάχη στην οποία οφείλει να κερδίζει ανεξαρτήτως κόστους, ενώ σε πιο ΄΄βεβαρημένες'' περιπτώσεις εμφανίζει βίαιη και επιθετική συμπεριφορά στον ερωτικό του σύντροφο, πολλές φορές τυλιγμένη επιμελώς μέσα στο πάθος, την ένταση και τη ζήλια που νιώθει απέναντι στο σύντροφό του.
   Επιθυμεί την κυριαρχία σε όλους τους τομείς αυτού του οίκου ( χρήμα, σεξουαλικότητα, αποκρυφισμός)
Η εμμονική του ενασχόληση δε, με τα απόκρυφα, τα μυστήρια και τον εσωτερικό ψυχισμό, ταράσσουν τη γαλήνη του δικού του εσωτερικού κόσμου, γι αυτό και τα άτομα με τον Άρη στον όγδοο, σπάνια χαρακτηρίζονται ως ήρεμα.
  Στο οικονομικό κομμάτι, ο Άρης εδώ συμπεριφέρεται με πολύ τολμηρές κινήσεις, είναι ξεροκέφαλος, και χάνει χρήματα από τις ριψοκίνδυνες αποφάσεις που παίρνει. Δημιουργεί οικονομικές συγκρούσεις, και αν έχει δύσκολες όψεις, εμφανίζει τον χειρότερό του εαυτό απέναντι στους άλλους, επιθυμώντας συνεχώς να εξουσιάζει οικονομικά τους γύρω του. Θέματα κληρονομιών που εξανεμίζονται, δανείων και κακών συναλλαγών με το δημόσιο, ωθεί τα άτομα με βεβαρημένο Άρη σε ανυπολόγιστες ζημιές.

ΔΙΑΣ στον 8ο ΟΙΚΟ

   Ο Δίας εδώ προικίζει το άτομο με προνοητικότητα για να χειριστεί δύσκολα θέματα όπως ο φόβος του θανάτου και η υπέρβαση του εαυτού του. Διαθέτει το χάρισμα της φιλοσοφίας και της υπερβατικής αισιοδοξίας γεμίζοντάς τον με κουράγιο. Εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για μεταφυσικές αναζητήσεις, φιλοσοφικούς στοχασμούς και ποικίλα πνευματικά ζητήματα, που τον οδηγούν σε ηθική τελείωση και πνευματική εξύψωση.
   Όμως ένας Δίας που σχηματίζει κακές όψεις, κάνει το άτομο αλαζονικό και άστατο, με μια δόση υπερβολής στο σεξουαλικό πεδίο. Τα άτομα με δυσαρμονικό Δία , πλήττουν εύκολα από μία σχέση και ασφυκτιούν. Εμφανίζουν επίσης μία σύγχυση γύρω από τις πεποιθήσεις τους, ιδιαίτερα στον ηθικό  και θρησκευτικό τομέα. Γίνεται πολλές φορές έρμαιο άπιαστων ονείρων, και προβάλλει συχνά σεξουαλικά πρότυπα έξω από την παραδοσιακή ηθική.
    Στο οικονομικό κομμάτι, ο Δίας δίνει απλόχερα εδώ και χωρίς ιδιαίτερο κόπο το χρήμα. Πιθανόν από κληρονομιές, επιτυχημένο γάμο, ή τύχη σε επιχειρησιακά σχέδια, χαρίζοντάς του οικονομική ανεξαρτησία.



                                                                      ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
                                                              ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
            

12 σχόλια:

  1. mpravo.! isxyei o aris, to idio de symvainei k me ari sto 1o?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θεωρείται στην συγχρονη αστρολογία το ίδιο.Άλλη δύναμη του ΑΡΗ στο ΚΡΙΟ γιατί είναι σε ΠΥΡΙΝΟ ζώδιο ενώ εδώ σε ΥΔΑΤΙΝΟ.Στο ΚΡΙΟ κάνει ΠΟΛΕΜΟ εδώ ΕΡΩΤΑ!

      Διαγραφή
  2. Ψάχνω να βρω τι έχω στον όγδοο και φαίνεται Δίας μεταξύ 8ου και 9ου έτσι όπως φαίνεται οπτικά στον χάρτη. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είναι σε ενα από τους δύο.Εμπειρικά καταλαβαίνεις εκεί που είσαι τυχερή/ος.

      Διαγραφή
  3. Φαντάζομαι χωρίς να ξέρω αστρολογία πως αν αυτά συμβαίνουν με σελήνη και αφροδίτη κτλ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΤΑΙ με πλούτωνα! Και έχω Πλούτωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se symponw. sillipitiria.k egw exw krono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ένα σπουδαίο ''χάρισμα'', την ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ.Αν ο χάρτης συμβάλει με άλλους πλανήτες θα δυσκολευτείς ερωτικά.

      Διαγραφή
  5. Na rwtisw kati...an o oikos einai kenos,mporoume na diavasoume gia ton planiti-kuverniti tou zwdiou pou vrisketai?euxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτάζουμε στην ακμή του όγδοου οίκο το ζώδιο και μετά με το κυβερνήτη του βρίσκουμε, αντλούμε κάποιες πληροφορίες. Το σπουδαίο είναι να υπάρχει πλανήτης πάνω στον όγδοο γιατί μεταφέρει πάνω όλες τις ''εξουσίες του''.Η ακμή πάνω στον Σκορπιό είναι ο πιο δυνατός ΄΄παίχτης΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή