παίρνοντας άλλοτε αρνητική κι άλλοτε θετική σημασία.
Η απεικόνιση της κάρτας με τον ανθρώπινο σκελετό να κρατά ένα δρεπάνι και στο έδαφος ανθρώπινα μέλη κάθε ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης κ.ο.κ δίνει σ' αυτή την κάρτα κάτι το ξεχωριστό. Είναι η κάρτα που πρέπει να υπάρχει μπροστά μας όταν προσπαθούμε να υπερβούμε το ανθρώπινο Εγώ, όταν ο ναρκισσισμός και ο εγωισμός μας παρασύρει να διαπράττουμε Ύβρη στο σύμπαν.
Εδώ βλέπουμε πως ο χρόνος είναι εναντίον μας, το σύμπαν συνωμοτεί χωρίς την παρουσία μας, η τύχη υπονομεύεται και ο ρόλος του ανθρώπου είναι ''ακέφαλος''. Οι σκέψεις, οι πράξεις, τα λόγια, δεν έχουν καμία σημασία, οι ικεσίες, οι δοξασίες, καταργούνται και το κύριο ρόλο τον κατέχει ''ο άνθρωπος με το δρεπάνι''.
Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με αρχαίες δοξασίες είναι ο Άδης, ή ο Πλούτωνας διαφορετικά, για το αστρολογικό και μεταφυσικό πεδίο που ερευνούμε εδώ. Εδώ λοιπόν, βλέπουμε την εσωτερικότητα του ζωδίου του Σκορπιού ή αλλιώς τον Πλούτωνα που ''θερίζει'' οτιδήποτε χωρίς να προσμετρά κανέναν ανθρώπινο παράγοντα και καμία συμπαντική δύναμη. Εμφανίζεται Υπεράνω Όλων.
Ο Θάνατος δε μπορεί να υπερνικηθεί, είναι το τελειωτικό χτύπημα απέναντι στον ανθρώπινο Εγωισμό, μεγαλομανία, αλαζονεία. Είναι αυτός που με τη μορφή του μας επαναφέρει πίσω στην αληθινή μας ταυτότητα. Μας διδάσκει με κάθε δυνατό τρόπο πως όλα είναι μάταια, όλα γυρίζουν πίσω, θάβονται στη γη, μέχρι που η ψυχή να επανέλθει σε άλλο χωροχρόνο.
Σε αυτήν την κατ'εξοχήν πνευματική κάρτα όμως υπάρχει και μια θετική πλευρά. Είναι η γέννηση του καινούργιου ή η αναγέννηση που ακολουθεί την αποχώρηση και μάλιστα σε ταυτόχρονη διαδικασία στο χωροχρόνο.
Βλέπουμε στο κάτω μέρος της κάρτας να φυτρώνουν οι νέοι βλαστοί, που δίνουν μια αισιοδοξία στον κύκλο της ζωής. Κάθε τι γεννιέται αφού πεθάνει κάτι προηγουμένως, όπως κάθε νέο έρχεται με το θάνατο του παλιού, και κάθε νέα ιδέα προκύπτει από την πτώση των παλιών.
Η κάρτα του θανάτου είναι μια εικόνα με ''χίλιες λέξεις'' , είναι η άλλη πλευρά του αδυσώπητου κινήτρου της ευμάρειας, το φυσικό δίδαγμα της ματαιοδοξίας, είναι η υποταγή κάθε ανθρώπου στον κάτω κόσμο, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής κάστας. Είναι η λυτρωτική απεικόνιση για όσους θέλουν να εξελιχθούν πνευματικά, για τους οραματιστές, τους ξεχωριστούς ή τους αλλόκοτους, για κάθε άνθρωπο που βιώνει εναλλακτικά τη ζωή και τον κατευθύνει πέρα από τα καθεστωτικά και τα τετριμμένα.
Στους ανθρώπους που δε φοβούνται το θάνατο, που το γνωρίζουν, το προβλέπουν, τον επιζητούν, για να οδηγηθούν σε μία άλλη διάσταση, εκεί που κατευθύνονται μόνο οι ξεχωριστοί.
ΣΗΜ: Αφιερωμένο στην αδερφή μου Αγγελική, στον ''ΆΓΓΕΛΟ'' , που με κατεύθυνε στο δρόμο της ολοκλήρωσης και της αυτογνωσίας.
ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αστρολόγος - Αναλυτής Ταρώ.
The fear of death is the most unjustified of all fears, for there's no risk of accident for someone who's dead.
ΑπάντησηΔιαγραφήAlbert Einstein
Me mia dosi kunismou o Albert.....
Διαγραφήνα προσθέσω κι εγώ, Κοινή γαρ η Τύχη.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογραφία με το παιδάκι με συγκίνησε για κάποιο λόγο. Για πολλούς δηλαδή αλλά δε μπορώ να το εκφράσω . Ν.Ταύρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήANATRIXIASA.....!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι πολύ δύσκολο ως θέμα , όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και πρέπει να έρθουμε κατά μέτωπο με τον θάνατο, με αυτό το τρόπο θα τον "ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ".
ΔιαγραφήΕμ. Ταροσοφο μελεταμε μετα τις 12 τη νυχτα . Raul d.
ΑπάντησηΔιαγραφήPolu dunata noimata...pragmati xwris ton 8anato,den 8a mporouse na uparxei anagennisi...
ΑπάντησηΔιαγραφή