Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

8ος ΟΙΚΟΣ και Εξωκρόνιοι Πλανήτες (Ποσειδώνας, Κρόνος, Πλούτωνας, Ουρανός)


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 8ο Οίκο

   Εδώ ο Ποσειδώνας, σ'έναν οίκο σκοτεινό και μυστηριώδη, αισθάνεται οικεία. Στην θετική του μορφή το άτομο προσλαμβάνει ονειρικά και μεταφυσικά
καλέσματα, που τον οδηγούν και τον καθοδηγούν στα μυστήρια της ζωής. Στην αρνητική του μορφή, βρίσκεται σ'ένα πεδίο καταδίωξης κι απατηλής συμπεριφοράς, εξαιτίας μιας ψύχωσης ή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, καθιστώντας τον έρμαιο υπερφυσικών δυνάμεων.
   Στα ζητήματα του σεξουαλικού τομέα το άτομο μέσω αυτών προσπαθεί να δραπετεύσει από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δαίμονες του μέσω της φυγής από την πραγματικότητα. Παρατηρούνται πολλοί άνθρωποι με βεβαρημένο Ποσειδώνα και ειδικά στο 8ο ή 12ο οίκο, να εμφανίζουν ψυχωτικά προβλήματα και ασθένειες.
  Το άτομο ψάχνει κάθε φορά έναν διαφορετικό σύντροφο για να βιώσει διαφορετικά επίπεδα. Ερωτεύεται παράφορα, δίχως περισυλλογή ή και αρρωστημένα. Αφήνεται σε οτιδήποτε του προσφέρει τροφή ονείρου και φυγής. Αποζητά το άπιαστο.
   Στα οικονομικά ζητήματα, οι ψευδαισθήσεις ότι όλα έρχονται δίχως κόπο, προδίδουν αδιαφανείς και καιροσκοπικές ενέργειες μέσα από το γάμο ή τις συνεργασίες, με αποτέλεσμα να πέφτει το άτομο σε παγίδες. Όλες οι ανταλλαγές, οι υπογραφές κ.ο.κ χρειάζονται λεπτομερή έλεγχο, για να προλάβει μοιραίες οικονομικές δοκιμασίες.



ΚΡΟΝΟΣ στον 8ο οίκο

     Εδώ υπάρχουν έντονα τα σημεία του φόβου και της ανασφάλειας απέναντι σε κάθε τι άγνωστο και κρυφό.Ο θάνατος τρομάζει τον Κρόνο που θέλει κάτι που είναι πιο σίγουρο και σταθερό γι'αυτό τον κάνει να αρνείται τη φυγή από το φυσικό του σώμα στο άγνωστο.Η θέση αυτή δίνει μακροζωία.
         Στο θέμα της σεξουαλικότητας το άτομο δεν αφήνεται να ερευνήσει τα κρυφά συναισθήματα του άλλου νιώθοντάς τα σαν έξω από το δικό του ασφαλές πεδίο.Ενώ λαχταρά την ερωτική σχέση υψώνει τοίχους αδιαπέραστους που λειτουργούν ως αναχώματα για τη σεξουαλική έκφραση.Ο Κρόνος δίνει στο άτομο αναστολές, φοβικές εμπειρίες και στιγμές χωρίς ελεύθερο πρόσημο κάνοντας να αργεί να αφεθεί στο ερωτικό τοπίο.
    Στο οικονομικό επίπεδο υποθέσεις αυτού του οίκου βρίσκουν εμπόδια κάθε μορφής κι έτσι ακυρώνουν τις προσπάθειες για οικονομική πρόοδο.Οι δυσχέρειες δεν καλύπτουν μόνο το οικονομικό τοπίο αλλά οδηγούν και σε συναισθηματικό χάσμα μια που ο άνθρωπος επιλέγει ένα σύντροφο με αρχές και αξίες διαφορετικές από τις δικές του. Νιώθει τον γάμο σαν εμπόδιο στη ζωή του αφού ο φόβος του να κάνει σίγουρες κινήσεις, του στερεί τα τολμηρά σημεία για την προσωπική του εξέλιξη.



ΟΥΡΑΝΟΣ στον 8ο οικο


      Ο επαναστάτης Ουρανός εδώ λειτουργεί όπως πάντα με τρόπο ανατρεπτικό ως προς τις πεποιθήσεις και τα ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα.Δεν υπάρχουν ερωτικά καλούπια που πρέπει να ακολουθήσει αλλά πειραματίζεται κάθε φορά θέλοντας να έχει τον έλεγχο της κατάστασης.Δεν μπορεί να μείνει σταθερός σε μονοπάτια απάτητα και σκοτεινά αλλά ερευνά, πειραματίζεται σε κάθε τι που του δίνει πλήρη ελευθερία.Ο πειραματισμός και η σεξουαλική περιέργειά του κάνουν να δίνεται σε μορφές ερωτικές με ακραία χαρακτηριστικά, γι'αυτό το άτομο με τον Ουρανό του εδώ δε φυλακίζεται σε καθώς πρέπει ερωτικές συμπεριφορές αλλά πειραματίζεται σε πιο ακραίες μορφές.
      Ο Ουρανός εδώ εκδηλώνεται με προκλήσεις όσον αφορά ζητήματα σκοτεινά και ολίγον περιθωριακά, για τομείς όπως η μεταφυσική,  η αστρολογία, η μαγεία, η αλχημεία, ο μυστικισμός, αλλά και πιο πρωτοποριακές επιστήμες όπως η πυρηνική φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα πειράματα, είναι τομείς που δείχνει ενδιαφέρον.
    Στο θέμα του θανάτου ερευνά και ψάχνει κάθε μυστικό χωρίς αναστολές παρ'ότι η θέση εδώ δείχνει ένα θάνατο αιφνίδιο.
       Στο οικονομικό τομέα το άτομο με αιφνιδιασμό δέχεται τις αναπάντεχες οικονομικές απολαβές από τους άλλους ή από τη σύζυγο και η διατήρηση του πλούτου εξαρτάται από τις όψεις με τους άλλους κρίσιμους πλανήτες.





ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον 8ο οίκο


       Ο Πλούτωνας εδώ στο δικό του σπίτι παίζει ένα ρόλο που είναι εντελώς μυστηριώδης και σκοτεινός.Ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με ένα "θάλαμο θανάτου" όπου επικρατεί το σκοτάδι και οι ανεξερεύνητοι χώροι απαιτούν τεράστια ψυχική δύναμη για να ανασύρει όλο αυτό το ασυνείδητο στην επιφάνεια.
   Οι σκοτεινές δυνάμεις του ατόμου είναι ανεξάντλητες και εκφράζονται στην επιφάνεια με ακρότητα είτε με ερωτικό υπόστρωμα αυξάνοντας κατακόρυφα τη λίμπιντο, καθώς επίσης και εσωτερικές δυνάμεις μεγάλης ισχύος σε κρίσιμες στιγμές της ζωής του ατόμου.
    Κατέχοντας την μυστική μαγεία με οδηγό το σεξ, εκφράζεται με ακραίο τρόπο και ανεπιθύμητους τρόπους που καθηλώνουν τον σύντροφο.Στον οικονομικό τομέα επικρατούν επίσης οι σκοτεινοί μέθοδοι και οι αδιαφανείς διαδικασίες σε κάθε οικονομική συναλλαγή και ιδιαίτερα μεταξύ των συντρόφων. Από τη μια μεριά υπάρχει η θανατική πίεση απέναντι στο χρήμα και από την άλλη η μεταμόρφωση που επαναφέρει τον έλεγχο στην διαχείριση και στην ισορροπία απέναντι στον πλούτο.
    Απέναντι στον θάνατο το άτομο παίζει παιχνίδι μαζί του χωρίς να γνωρίζει τον χρόνο που θα χάσει, ούτε την ούτως ή άλλως άνιση μάχη απέναντί του.
    Η αποδοχή των σκοτεινών τεχνών όπως η αλχημεία, εσωτερισμός, αποκρυφισμός, είναι δεδομένη με επακόλουθη έφεση και σφοδρή αποδοχή.


ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

8 σχόλια:

  1. Έχω Κρόνο στον 8ο . Η πρώτη μου σχέση στα 23.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και εσύ καταλαβαίνεις άρχισε σε σχέση με τα δεδομένα, ήρθε όμως νωρίτερα από το Κρόνιο Χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο ερωτικός δρόμος θα είναι ανέπαφος από τις Κρονιες επιδράσεις. Κοίταξε τις όψεις του Κρόνου με Αρη, Ήλιου (αν είσαι γυναίκα), και Αφροδίτης, Σελήνης (αν είσαι άντρας).

      Διαγραφή
  2. ΜΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟΝ 8 ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ....ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ...ουρανό τετράγωνο Αφροδίτη στον 8 ο ουρανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια δυσκολία στο θέμα σταθερότητας σχέσης μια αναζήτηση του καινούργιου και διαφορετικού.

      Διαγραφή
  4. Περίεργα πράγματα αυτός ο 8ος ! Προτείνω πριν κάνουμε σχέση να ψάχνουμε τον 8ο του ή της συντρόφου πρώτα. Να αφήσουμε ζώδια και ωροσκοπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά το θετεις εν μέρει, ανάλογα τη ζητά κάποιος η αστρολογία έχει τις λύσεις αρκεί να τη συμβουλευεσαι. Αν ζητάς οικονομική εξασφάλιση από τρίτους ( η σύζυγος ανήκει εδώ), κοιταζεις τους ευεργέτες πλανήτες στο 8 οίκο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ! Βέβαια....δεν χάρηκα και πολύ με τον Κρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή