Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό


 Η σεζόν των εκλείψεων 2024 ξεκινά με μια μερική πανσέληνο σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού στις 25 Μαρτίου στην 5*07 μοίρα. Οπότε επηρεάζει το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο εκεί.

Οι εκλείψεις Πανσελήνου ενισχύουν την ενέργεια μιας Πανσελήνου, οπότε μπορείτε να τις σκεφτείτε ως ενέργεια Πανσελήνου επί δέκα! Για το λόγο αυτό, είναι απίστευτα ισχυροί και πιστεύεται ότι ανοίγουν πύλες σε υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης.
Η πύλη που ανοίγει κάτω από αυτή τη σεληνιακή έκλειψη του Ζυγού είναι αυτή των τελειωμάτων. Φαίνεται ότι καθοδηγούμαστε να ολοκληρώσουμε κάτι. Ίσως είναι ένα μοτίβο σκέψης, ένας τρόπος πίστης ή, ίσως είναι κάτι πιο απτό όπως το τέλος μιας δουλειάς, μιας σχέσης ή ενός κεφαλαίου της ζωής μας.
Οι εκλείψεις μας επηρεάζουν όλους σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικούς βαθμούς, αλλά πάντα αφήνουν το αποτύπωμά τους και πάντα μας βάζουν εκεί που πρέπει να είμαστε. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι οι εκλείψεις ξεκλειδώνουν μοιραία συμβόλαια.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου Έκλειψης που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 και θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Η επόμενη φορά που θα επανεξετάσουμε τον ίδιο κύκλο έκλειψης θα είναι τον Οκτώβριο, οπότε είναι πιθανό ό, τι προκύψει τον Μάρτιο να είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 ή ακόμα και τον Μάρτιο του 2025, όταν βιώνουμε την τελευταία Έκλειψη αυτής της σειράς, για την πλήρη εικόνα.
Η έκλειψη στον Ζυγό και η σχέση έχουν σημασία
Η ζυγαριά του Ζυγού αντιπροσωπεύει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και λήψης στη ζωή μας. Πού δίνουμε πάρα πολλά; Πού δεν δίνουμε αρκετά; Αυτά τα ερωτήματα είναι πιθανό να είναι στο μυαλό μας κάτω από την Έκλειψη και στη ρίζα τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν για εμάς.
Οι σχέσεις μας είναι πιθανό να είναι μια μεγάλη εστίαση κάτω από αυτή την έκλειψη, καθώς η ενέργεια του Ζυγού μας κάνει να δούμε πώς εμφανιζόμαστε στις συνεργασίες μας με τους άλλους και τι δίνουμε και παίρνουμε. Είμαστε ειλικρινείς και αυθεντικοί με τον εαυτό μας; Μας αρέσει αυτό που γινόμαστε όταν είμαστε σε ορισμένες σχέσεις;
Η ενέργεια του Ζυγού κάνει καλή δουλειά στο να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στο άλλο άτομο και να σκεφτούμε τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία. Η ενέργεια του Ζυγού είναι αυτό που μπορούμε να καλέσουμε όταν θέλουμε να νιώσουμε συμπόνια ή να δούμε πώς είναι να περπατάς στα παπούτσια κάποιου άλλου.
Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να στρέψουμε όλη την προσοχή μας στο άλλο άτομο και σε ό, τι κάνει ή δεν κάνει, αυτό μπορεί να είναι λίγο παγίδα κάτω από αυτή την ενέργεια της Έκλειψης.
Στον πυρήνα της, η ενέργεια του Ζυγού μας υπενθυμίζει ότι όλοι όσοι συναντάμε είναι δάσκαλοι και πραγματικά απλώς μια αντανάκλαση ενός βαθύτερου μέρους του εαυτού μας. Είμαστε όλοι Ένα, είμαστε όλοι θραύσματα ο ένας του άλλου. Αυτό που βλέπουμε στους άλλους και αυτό με το οποίο παλεύουμε στους άλλους είναι ένα ισχυρό μάθημα και για εμάς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε την κακή συμπεριφορά ή δίνουμε δικαιολογίες για να παραμείνουμε σε τοξικές καταστάσεις, αλλά μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα μέσα από τα μάτια της μάθησης και της εμβάθυνσης της δικής μας σύνδεσης με τον Εαυτό.
Εάν μια δύσκολη δυναμική σχέσης προκύψει κάτω από αυτή την Έκλειψη Ζυγού, εξερευνήστε βαθύτερα από το να δείχνετε απλώς το δάχτυλο ή να ψάχνετε να κατηγορήσετε κάποιον. Πηγαίνετε βαθύτερα, ρωτήστε τι μπορεί να προσπαθεί αυτό να σας δείξει ή να σας διδάξει. Κρατήστε ψηλά έναν καθρέφτη στην κατάσταση και κοιτάξτε τι αντανακλάται πίσω. Ρωτήστε ποια διδάγματα μπορούν να αντληθούν.
Δεν είναι ποτέ εύκολο να το κάνετε αυτό μόνοι σας και μερικές φορές χρειάζεται επίσης χρόνος για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι ερωτήσεις. Αλλά δείτε αν μπορείτε να κρατήσετε χώρο κάτω από αυτή την Έκλειψη του Μαρτίου για να τραβήξετε κάποια προσοχή και να εστιάσετε πίσω στον εαυτό σας και να ρωτήσετε πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να σας ενδυναμώσει.
Οι σχέσεις που αισθάνονται δύσκολες ή ασταθείς είναι πιθανό να δοκιμαστούν κάτω από αυτή την έκλειψη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δυναμικές που δεν εξυπηρετούν πλέον έρχονται προς αναθεώρηση ή ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας γύρω από τις σχέσεις μπορεί να αλλάζουν.
Η δημιουργία συνεργασιών με άλλους είναι ένα από τα πιο βαθιά μέρη της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε αυτό το ταξίδι, δημιουργούμε συνεργασίες με την οικογένεια, τους φίλους, και ίσως ακόμη και με σύζυγο και παιδιά. Έχουμε ένα πλήθος διαφορετικών συνεργασιών στη ζωή και είναι όλοι ισχυροί δάσκαλοι, πηγές χαράς και εκπληκτικές πύλες ανάπτυξης.
Ως ανθρώπινο είδος, αναζητούμε σχέσεις και συνδέσεις με τους άλλους. Δεν ευημερούμε αν δεν τα έχουμε, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι οι σχέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές. Είναι επίσης μερικές από τις πιο δύσκολες δυναμικές που θα συναντήσουμε.
Οι σχέσεις μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό μας αλλά και το χειρότερο. Μπορούν να προκαλέσουν πληγές και να μας αφήσουν τραυματισμένους, αλλά μπορούν επίσης να είναι χώροι αγάπης, ασφάλειας, ζεστασιάς και προστασίας.
Οι σχέσεις έρχονται σε όλα τα είδη και κάτω από αυτή τη σεληνιακή έκλειψη στο Ζυγό, μπορεί να βρεθούμε να αξιολογούμε την υγεία των σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει στη ζωή μας. Λαμβάνουμε όσα δίνουμε;
Μπορεί να βρεθούμε να αναρωτιόμαστε τι επιθυμούμε από τις σχέσεις μας και, κατά συνέπεια, τι σημαίνει αγάπη για εμάς. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι αυτό που κάποτε εκτιμούσαμε έχει αλλάξει.
Ο Ζυγός κυβερνάται από τον πλανήτη Αφροδίτη και εκτός από τη θεά της αγάπης, κυβερνά επίσης τις αξίες μας.
Κάτω από την Έκλειψη Ζυγού, σκεφτείτε τι πραγματικά εκτιμάτε. Σκεφτείτε τι εκτιμάτε από τις σχέσεις σας αλλά και τη ζωή γενικότερα και στη συνέχεια δείτε αν αυτές οι αξίες πληρούνται ή όχι. Να είστε ειλικρινείς και να σκεφτείτε αν οι ενέργειές σας σας φέρνουν πιο κοντά σε αυτές τις αξίες ή μακριά από αυτές.



Η ενέργεια της Έκλειψης έχει να κάνει με το τέλος και την κατάργηση δυναμικών που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, ειδικά στις σχέσεις μας, ωστόσο μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να οραματιστούμε τι θέλουμε να προσελκύσουμε στις σχέσεις μας.
Γράψτε πώς θέλετε να είναι ο ιδανικός σύντροφός σας. Γράψτε τις ιδιότητές τους, τις αξίες τους και τι μπορεί να τους αρέσει να κάνουν. Σκεφτείτε πώς θα ήταν η πιο τέλεια και ιδανική σχέση για εσάς. Γράψτε τα όλα και προσφέρετε τα στην Έκλειψη.
Μπορείτε να κάνετε αυτήν την προσφορά καίγοντας, αντιγράφοντας ή τεμαχίζοντας τη λίστα κάτω από το σκοτάδι της Εκλειπόμενης Σελήνης.
Συνολικά, αυτή η Έκλειψη μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε τον τρόπο που αισθανόμαστε για τις σχέσεις μας, επιτρέποντάς μας να αναγνωρίσουμε τι εκτιμούμε και πόσο ισορροπημένη είναι η ροή του δούναι και λαβείν.
Ενώ μπορεί να μην έχουμε όλες τις απαντήσεις κάτω από αυτή την έκλειψη, θα είναι καθήκον μας να ακούσουμε, να μάθουμε και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε από ό, τι έρχεται για εμάς κάτω από αυτό το μαγικό φεγγάρι.


ΤΑΝΑΖ

ΠΗΓΗ:  (foreverconscious.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου