Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Αστρολογικός Μάιος

 


Καθώς προχωράμε στο μήνα Μάιο, μπορεί να αισθανόμαστε σαν να είμαστε έτοιμοι για διακοπές! Τους τελευταίους μήνες δουλεύουμε με την Εποχή των Εκλείψεων, τον Ανάδρομο Ερμή και τη σπάνια και ιδιαίτερη ευθυγράμμιση του Δία και του Ουρανού.

Όλη αυτή η ενέργεια θα είχε φέρει μεταμόρφωση, αναστάτωση και αλλαγή στη ζωή μας, αλλά τώρα, τον Μάιο, μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα και ίσως να αρχίσουμε να ανακτούμε κάποια σαφήνεια για το πού βρισκόμαστε.
Ο Μάιος είναι ένας καλός μήνας για να επιβραδύνουμε και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά εκτιμούμε. Στο πρώτο μέρος του μήνα, ο Ήλιος στον Ταύρο μας ενθαρρύνει να καλλιεργήσουμε ό, τι είναι σημαντικό και να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε μια σταθερή και υποστηρικτική βάση για όλα όσα επιθυμούμε να είναι άφθονα.
Καθώς προχωράμε στην εποχή των Διδύμων, ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και να επικεντρωθούμε στον τρόπο που επικοινωνούμε, όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Αυτή θα είναι μια στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να σκεφτούμε πώς πραγματικά σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε για κάτι.
Καθ 'όλη τη διάρκεια του Μαΐου μας υποδέχονται με πύλες που επιτρέπουν βαθύτερη διαύγεια και μεγαλύτερη επέκταση του νου.
Καθώς ταξιδεύουμε μέσα από τις κοσμικές ενέργειες του Μαΐου, φαντάζομαι ότι θα φύγουμε από το μήνα με μεγαλύτερη επίγνωση, κάποιου είδους επέκταση και μια βαθύτερη διαύγεια στο ταξίδι της μεταμόρφωσης που περνάμε.

Αστρολογία Μαΐου 2024

2 Μαΐου: Ανάδρομος Πλούτωνας

Ο πρώτος εξωτερικός πλανήτης μας μπαίνει ανάδρομος. Ο Πλούτωνας θα γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου, επιστρέφοντας στον Αιγόκερω μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι μια εποχή που σκάβουμε βαθιά μέσα από τις σκιές. Είναι μια πολύ λεπτή ενέργεια, οπότε δεν θα καταλάβουμε αμέσως τα μαθήματα ή τα δώρα αυτής της διέλευσης. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι ο Πλούτωνας να γυρίσει ξανά ευθεία τον Οκτώβριο για να είμαστε πραγματικά σε θέση να δούμε πώς έχουμε κάνει το ασυνείδητο συνειδητό. Ο Πλούτωνας θεωρείται ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου και ο πλανήτης της εξουσίας, οπότε ενώ ξεθάβουμε πράγματα από τον κάτω κόσμο και βοηθάμε να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με όλα όσα είναι κρυμμένα, βρίσκουμε επίσης νέους τρόπους για να εισέλθουμε στην προσωπική μας δύναμη. 

8 Μαΐου: Νέα Σελήνη στον Ταύρο

Ένας νέος σεληνιακός κύκλος ξεκινά, βγάζοντάς μας επίσημα από την εποχή των εκλείψεων. Ο Ερμής αναμένεται επίσης να εγκαταλείψει τη σκιώδη φάση του αύριο, καθιστώντας αυτή μια εξαιρετικά ξεκάθαρη Νέα Σελήνη. Μπορεί να νιώσουμε ένα ισχυρό κύμα φρέσκιας ενέργειας να ρέει στο δρόμο μας και τη διαύγεια που απαιτείται για να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη φρέσκια ενέργεια! Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να αναλογιστούμε σε τι πραγματικά επιθυμούμε να αφιερώσουμε το χρόνο μας και τι πραγματικά εκτιμούμε. Ενώ αυτή είναι μια πολύ σταθεροποιητική Νέα Σελήνη, υπάρχει κάποια ενέργεια μπαλαντέρ που έρχεται από τον Ουρανό. Τον περασμένο μήνα, γιορτάσαμε τη σύνοδο Δία - Ουρανού έναν κύκλο μία φορά στα 14 χρόνια, και ίσως κάτι εκπληκτικό ή απροσδόκητο ήρθε στο δρόμο μας. Ίσως νιώσαμε την ανάγκη να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας ή να πηδήξουμε από τις ζώνες άνεσής μας. Αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να ενισχύσει αυτές τις αποφάσεις ή την ενέργεια που ζυμωνόταν τις τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου. 

13 Μαΐου: Ο Ερμής αφήνει τη φάση της σκιάς

Ο Ερμής έφυγε ανάδρομος στις 25 Απριλίου, αλλά τώρα είναι επίσημα έξω από τη μετα-ανάδρομη σκιά του. Με τον Ερμή ωραίο και δυνατό στους κοσμικούς ουρανούς, μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι για την υπογραφή συμβολαίων, την πραγματοποίηση μακροπρόθεσμων σχεδίων και τη δημιουργία δεσμεύσεων. 

15 Μαΐου: Ερμής στον Ταύρο

Ο πλανήτης της επικοινωνίας μετακινείται στο ζώδιο της Γης στον Ταύρο. Εδώ, ο Ερμής θα μας καθοδηγήσει να είμαστε σκόπιμοι με τον τρόπο που επικοινωνούμε. Μπορεί να αισθανόμαστε την ανάγκη να επιβραδύνουμε και να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα μηνύματά μας. Αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε ένα περιοδικό ή ακόμα και να γράψετε τις σκέψεις σας σε χαρτί. Το να λέτε θρεπτικά λόγια στον εαυτό σας και στους άλλους είναι πάντα ισχυρό, αλλά με τον Ερμή στον Ταύρο μπορεί να αισθανόμαστε επιπλέον αναζωογονημένοι από αυτή την πρακτική.

16-18 Μαΐου: Sun και Algol

Είναι ένα από τα πιο διαβόητα αστέρια στην αστρολογία, ωστόσο η φήμη του είναι σε μεγάλο βαθμό λανθασμένη. Το Algol αντιπροσωπεύει τη δύναμη που αποκτούμε αφού περάσουμε από διαφορετικές καταστάσεις ή κεφάλαια της ζωής μας. Το Algol συνδέεται στενά με το μύθο της Μέδουσας. Η Μέδουσα ξεκίνησε ως μαντική θεά, αλλά τελικά μετατράπηκε σε γοργόνα με κεφάλι φιδιού. Μέσα από αυτή τη μεταμόρφωση όμως, έγινε μόνο πιο δυνατή. Αυτή είναι η ουσία της Algol. Μας διδάσκει να βρούμε τη δύναμη και τη δύναμή μας, ανεξάρτητα από τις μεταμορφώσεις που μας έχουν βρει. 

20 Μαΐου: Ήλιος στους Διδύμους

Ο Ήλιος κινείται από τον σταθερό, γειωμένο Ταύρο στο κοινωνικό και γρήγορο ζώδιο των Διδύμων! Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η ενέργεια θα μετακινηθεί από τα χαμηλότερα τσάκρα μας στα υψηλότερα τσάκρα μας, τροφοδοτώντας τη δημιουργικότητά μας και την επιθυμία μας να μοιραστούμε. Η εποχή των Διδύμων είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επικεντρωθούμε στην επικοινωνία και να δουλέψουμε με τα χέρια μας. Είναι επίσης καιρός δύναμης όταν πρόκειται να αναγνωρίσουμε και τις δύο πτυχές της ύπαρξής μας. Είμαστε μια ψυχή, αλλά είμαστε επίσης ένα φυσικό σώμα. Αυτή είναι η φύση των διδύμων Διδύμων. Ο ένας δίδυμος είναι θνητός και ο άλλος αθάνατος, αντιπροσωπεύοντας το προσωρινό σώμα μας και την παντοτινή ψυχή μας.

23 Μαΐου: Πανσέληνος στον Τοξότη

Η Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει επέκταση και φωτισμό. Μπορεί να νιώθουμε ότι θέλουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, τον τρόπο ύπαρξής μας ή ακόμα και τις σκέψεις μας. Υπάρχει μια αίσθηση περιπέτειας και παιχνιδιού που έρχεται με την Πανσέληνο του Τοξότη. Ο Ποσειδώνας είναι επίσης ενεργός αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας κάποια αυξημένη διαισθητική και δημιουργική ενέργεια. Οι πανσέληνοι είναι πάντα μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδος του μήνα. Μπορεί να αισθανόμαστε ότι ο ύπνος μας διαταράσσεται και ότι τα συναισθήματά μας αισθάνονται αυξημένα. Η διαίσθησή μας τείνει να μιλάει πιο δυνατά και κάτω από την Πανσέληνο. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία μέσα στο μήνα να απελευθερωθούμε και να αφεθούμε, και να φέρουμε περισσότερο παιχνίδι και περιπέτεια στη ζωή μας. Συνολικά, μια ειρηνική Πανσέληνος σε σύγκριση με αυτές των τελευταίων μηνών!

23 Μαΐου: Αφροδίτη στους Διδύμους

Η Αφροδίτη κινείται στους Διδύμους εγκαίρως για την άφιξη του Δία που συμβαίνει τις επόμενες ημέρες. Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι πολύ φλύαρη, κοινωνική και θέλει να βγει έξω και να γνωρίσει ανθρώπους! Προσπαθήστε να εκφράσετε την πιο εξωστρεφή πλευρά σας αυτές τις επόμενες ημέρες και να πιέσετε τον εαυτό σας να καλύψει τη διαφορά με τους φίλους και να είναι κοινωνικός. Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι επίσης μια εξαιρετικά δημιουργική ενέργεια που μπορεί να μας εμπνεύσει να δουλέψουμε με τα χέρια μας.

25 Μαΐου: Δίας στους Διδύμους

Ένα από τα καθοριστικά γεγονότα του έτους είναι η μετακίνηση του Δία στους Διδύμους. Ο Δίας περνά περίπου 12 μήνες σε κάθε ζώδιο, οπότε η κίνησή του τείνει να χρωματίζει και να διαμορφώνει τα θέματα για το επόμενο έτος. Ο Δίας στους Διδύμους πρόκειται να φέρει μια ισχυρή εστίαση σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των μεταφορών και των μέσων ενημέρωσης. Μπορεί να δούμε μια επέκταση ή τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν σε αυτές τις βιομηχανίες. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Δίας στους Διδύμους θα μας καθοδηγήσει να δούμε το δικό μας στυλ επικοινωνίας και πώς έχουμε εκφραστεί στους άλλους. Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πού δεν ήμασταν ειλικρινείς ή πού δεν μοιραζόμασταν από ένα πραγματικά αυθεντικό μέρος. Μπορεί να νιώθουμε μεγαλύτερη έλξη να γράψουμε, να διδάξουμε ή να μοιραστούμε την ιστορία μας. Μπορεί να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε ένα περιοδικό ή ακόμα και να αρχίσουμε να γράφουμε αυτό το μυθιστόρημα ή να παράγουμε αυτό το podcast! Ο Δίας στους Διδύμους θα βοηθήσει τη φωνή μας να ακουστεί και θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε πλατφόρμες για να μεταδοθεί το μήνυμά μας στον κόσμο. Σε βαθύτερα επίπεδα, ο Δίας στους Διδύμους μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερο μια γέφυρα μεταξύ του ανθρώπινου εαυτού μας και του εαυτού μας. Είμαστε ένα πνευματικό ον που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία και η δημιουργία αυτής της ισορροπίας είναι κάτι που θα νιώσουμε ότι υποστηρίζουμε κάτω από έναν Δία στους Διδύμους. Εάν γεννηθήκατε με τον Δία στους Διδύμους, θα έχετε την επιστροφή του Δία. 

28-30 Μαΐου: Aldebaran Silver-Gate Portal

Όταν ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με το Βασιλικό Αστέρι, Aldebaran, ενεργοποιεί μια πύλη ενέργειας υψηλής συχνότητας. Μερικοί αστρολόγοι αναφέρονται σε αυτό ως Πύλη της Ασημένιας Πύλης. Αυτή η πύλη ακτινοβολεί ενέργεια που μπορεί να ακονίσει το μυαλό μας, να εμβαθύνει τη διαίσθησή μας και να αυξήσει τη σοφία μας. Το Aldebaran λέγεται επίσης ότι είναι ο τόπος ανάπαυσης για τις ψυχές ακριβώς πριν μετενσαρκωθούν πίσω στη Γη. Σε αυτόν τον τόπο ανάπαυσης, η ψυχή έχει την ευκαιρία να αναλογιστεί γιατί έρχεται στη Γη και τα μαθήματα που θα πάρει. Μπορούμε να διοχετεύσουμε αυτόν τον χώρο συνδεόμενοι με τον Ανώτερο Εαυτό μας και το συμβόλαιο της ψυχής μας και να θυμόμαστε ότι κάθε εμπειρία είναι ένα μάθημα.

ΠΗΓΗ: (foreverconscious.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου