Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αστρολογικός Οκτώβριος

  


Καθώς προχωράμε προς τον Οκτώβριο, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε το τέλος του έτους στον ορίζοντα. Ο χρόνος τείνει να επιταχύνεται, και με τον κοσμικό ουρανό απασχολημένο αυτόν τον Οκτώβριο, είναι πιθανό να αισθανθούμε μια ισχυρή ορμή να μας πιέζει.

Καθώς ξεκινάμε τον μήνα βρισκόμαστε βαθιά στα χαρακώματα της Εποχής των Εκλείψεων. Μπορεί να αισθανόμαστε κολλημένοι μεταξύ μιας κατάστασης και μιας άλλης ή ότι κινούμαστε προς κάτι που δεν μπορούμε να φτάσουμε ακόμα.
Καθώς η Ηλιακή Έκλειψη φτάνει στις αρχές του μήνα στις 2, μας καλωσορίζει με λίγη φρέσκια νέα ενέργεια. Ένας νέος δρόμος μπορεί να ανοίξει για εμάς ή μπορεί να νιώσουμε ότι τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας τους τελευταίους έξι μήνες τελικά καρποφορούν.
Αυτή η Ηλιακή Έκλειψη συνδέεται με τις Εκλείψεις που είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οπότε οποιεσδήποτε προθέσεις ή σπόροι φυτεύτηκαν εκείνη την εποχή μπορεί τελικά να βλαστήσουν τον Οκτώβριο.
Καθώς φτάνουμε στην Πανσέληνο του Κριού στις 17 Οκτωβρίου, τα πλανητικά κύματα θα ενταθούν, φέρνοντας μια σειρά από πολυάσχολη κοσμική δραστηριότητα! Θα είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην ενέργεια του Ήλιου του Ζυγού και να προσπαθήσουμε να βρούμε ισορροπία. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, δεν μπορούμε να είμαστε παντού, και το πιο σημαντικό, δεν μπορούμε να είμαστε τα πάντα για όλους, οπότε θα πρέπει να επιλέξουμε τι αξίζει πραγματικά τον χρόνο μας.
Μέχρι να κυλήσει το τέλος του Οκτωβρίου, μπορεί να αισθανόμαστε λίγο εμπνευσμένοι, λίγο καλωδιωμένοι και λίγο κουρασμένοι! Ακούγοντας το σώμα μας και δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπαυση όσο το δυνατόν περισσότερο θα βοηθήσει σε αυτό!

Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές αστρολογικές ημερομηνίες για τον Οκτώβριο –

Αστρολογία Οκτωβρίου 2024

1 Οκτωβρίου - Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή

Ο Ερμής και ο Ήλιος ενώνονται, φέρνοντας φωτισμό και διαύγεια! Αυτή είναι μια ημέρα ισχύος στον κύκλο του Ερμή. Εάν είχατε οποιαδήποτε κακή επικοινωνία κατά τη διάρκεια του τελευταίου ανάδρομου Ερμή, αυτή η ευθυγράμμιση μπορεί να βοηθήσει να σιδερώσει και να εξομαλύνει τα πράγματα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα ζητήματα από τον περασμένο μήνα αρχίζουν να έχουν περισσότερο νόημα. Το μυαλό σας μπορεί να είναι πιο κοφτερό και σήμερα!

2 Οκτωβρίου - Ηλιακή έκλειψη Ζυγού

Μια ισχυρή δακτυλιοειδής ή «δακτύλιος της φωτιάς» Ηλιακή Έκλειψη θα σκοτεινιάσει τον ουρανό της ημέρας μας, υπενθυμίζοντάς μας τη μαγεία του κόσμου! Αυτή η Έκλειψη αντιπροσωπεύει νέα ξεκινήματα και κρατά την υπόσχεση της αλλαγής. Μπορεί να ενεργοποιήσει νέα μονοπάτια στη ζωή μας και να μας βάλει σε ένα νέο ταξίδι. Μπορούμε να νιώσουμε μια τέτοια έκλειψη ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά την άφιξή της, οπότε οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να έχουμε ήδη κάποιες ενδείξεις για το ποια νέα αρχή είναι στον ορίζοντα για εμάς. Αυτή η έκλειψη συνδέεται με την ηλιακή έκλειψη του Κριού που είχαμε τον Απρίλιο. Οποιεσδήποτε προθέσεις θέσατε εκείνη τη στιγμή είναι πιθανό να καρποφορήσουν τώρα.

9 Οκτωβρίου - Ανάδρομος Δίας

Ο Δίας, ο πλανήτης της αφθονίας και της επέκτασης εισέρχεται ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων. Ο Δίας μόλις εισήλθε στους Διδύμους τον Μάιο και αυτή είναι η πρώτη ανάδρομη πορεία που έχουμε βιώσει. Ο Δίας θα ταξιδέψει από τις 21 μοίρες των Διδύμων πίσω στις 11 μοίρες των Διδύμων. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας, τα θέματα από τα τέλη Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ενδέχεται να επανέλθουν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ταξίδι του Δία στους Διδύμους και τι μπορείτε να περιμένετε εδώ.

11 Οκτωβρίου - Pluto Direct

Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, αναδύεται από τον κάτω κόσμο στον Αιγόκερω. Αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας θα είναι στον Αιγόκερω στη διάρκεια της ζωής μας! Καθώς ο Πλούτωνας ολοκληρώνει την τελευταία του θητεία στον Αιγόκερω, μπορεί να μεταφερθούμε πίσω στο 2008 με κάποιο τρόπο. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι θέματα από αυτή την εποχή φτάνουν επίσημα στο τέλος τους, ή μπορεί τελικά να νιώσουμε γαλήνη με ό,τι συνέβη. Όλοι πιθανότατα έχουμε αλλάξει πολύ από τότε, και ο Πλούτωνας σταθμεύει απευθείας είναι μια καλή στιγμή για να γιορτάσουμε το ταξίδι που έχουμε ταξιδέψει. Ο Πλούτωνας θα εισέλθει ξανά στον Υδροχόο στις 20 Νοεμβρίου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2043.

12 Οκτωβρίου- Πλατεία Ήλιου Άρη

Ενώ κορυφώνεται σήμερα, αυτό είναι κάτι που αισθανόμαστε να χτίζουμε όλο το μήνα. Ο Ήλιος στο Ζυγό θα τετραγωνίσει τον Άρη με τον Καρκίνο, φέρνοντας μια συσσώρευση έντασης. Αν αισθανόμαστε τεντωμένοι ή καμένοι, μπορεί τελικά να φτάσουμε στα όριά μας σήμερα. Τα έντονα συναισθήματα μπορεί επίσης να αυξηθούν, προκαλώντας μας να ξεσπάσουμε ή να γίνουμε ζωηροί με τους γύρω μας. Διοχετεύστε αυτή την ενέργεια στο να είστε προληπτικοί, να αναλαμβάνετε δράση και να ασκείστε! Οι εντάσεις θα μειωθούν μετά από σήμερα.

13-15 Οκτωβρίου- Πολυάσχολες αστρολογικές μέρες!

Λίγο πριν η Πανσέληνος φτάσει στο αποκορύφωμά της, έχουμε μια πληθώρα πλανητικής δραστηριότητας, κάνοντας αυτές τις λίγες μέρες να μοιάζουν έντονες! Μπορεί να αισθανόμαστε απασχολημένοι ή λίγο διασκορπισμένοι. Κάθε φορά που έχουμε πολυάσχολη πλανητική ενέργεια όπως αυτή, το Σύμπαν πάντα μας προετοιμάζει για κάτι και βοηθά να ωθήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαστε. Φαίνεται ότι ίσως καλούμαστε να οργανωθούμε και να βρεθούμε για την επερχόμενη Πανσέληνο του Κριού. Αν ενδιαφέρεστε για την ακριβή αστρολογία αυτών των λίγων ημερών, έχουμε:

  • Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Δία (τα πράγματα ρέουν, βοηθώντας μας να τοποθετηθούμε ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαστε)
  • Ερμής τετράγωνο Πλούτωνα (βαθιά επικοινωνία και διαδικασίες σκέψης είναι δυνατές τώρα)
  • Αφροδίτη απέναντι από τον Ουρανό (νιώθουμε διάσπαρτοι όταν πρόκειται για τις σχέσεις μας)
  • Αφροδίτη τρίγωνο Ποσειδώνα (αίσθημα αβεβαιότητας όταν πρόκειται για τις σχέσεις μας)

17 Οκτωβρίου - Πανσέληνος στον Κριό

Η Πανσέληνος του Κριού είναι μια Σούπερ Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ωραία και κοντά στον πλανήτη Γη και θα νιώσουμε έντονα τα αποτελέσματά της. Αυτή είναι μια πανσέληνος που βασίζεται πολύ στη δράση. Είναι πιθανό να νιώσουμε έμπνευση να αναλάβουμε την ευθύνη και να προχωρήσουμε προς μια κατεύθυνση που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε τη μάσκα του πολεμιστή μας και να εντείνουμε με κάποιο τρόπο. Ενώ τα συναισθήματα μπορεί να είναι έντονα, ενθαρρύνουμε να δράσουμε και να γίνουμε ο ηγέτης της κατάστασης. Αυτή η Πανσέληνος συνδέεται επίσης στενά με την έκλειψη Νέας Σελήνης στον Κριό που είχαμε τον Απρίλιο. Μπορεί να δούμε κάποια παρόμοια θέματα ή μοτίβα μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων. Οι προθέσεις που θέτουμε κάτω από αυτή την Έκλειψη μπορεί επίσης τελικά να έρθουν στην πραγματικότητά μας.

17 Οκτωβρίου - Αφροδίτη στον Τοξότη

Η Αφροδίτη κινείται από τον βαθύ και εσωστρεφή Σκορπιό σε ελαφρύτερο έδαφος στον Τοξότη. Αυτό φέρνει φρέσκια ενέργεια που μπορεί να μας επιτρέψει να νιώσουμε παιχνιδιάρικοι, περιπετειώδεις και δημιουργικοί! Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για να περάσετε με φίλους και να θυμάστε τη σημασία της φιλίας. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με έναν παλιό φίλο και να του πείτε πόσα σημαίνει για εσάς.

22 Οκτωβρίου - Ήλιος στο Σκορπιό

Ο Ήλιος κινείται έξω από το ζώδιο του αέρα Ζυγός σε υδάτινο, ευαίσθητο Σκορπιό. Είναι κάτω από τον Ήλιο του Σκορπιού που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους κύκλους της ζωής. Υπάρχει πάντα σκοτάδι και φως, και εμείς υποχωρούμε και ρέουμε ανάμεσα στα δύο. Το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Η εποχή του Σκορπιού είναι μια εποχή αλλαγής όπου αρχίζουμε να πηγαίνουμε προς τα μέσα και να σκεφτόμαστε γιατί είμαστε όπως είμαστε και ποιες ενέργειες μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο στο ταξίδι μας. Αυτή είναι μια πολύ ενδοσκοπική περίοδος, και μια εποχή όπου μπορεί να αισθανθούμε την ανάγκη να αποσυρθούμε και να πάμε μέσα.

22 Οκτωβρίου- Πλατεία Ήλιου-Πλούτωνα

Πάνω στην ώρα για την έναρξη της εποχής του Σκορπιού, έχουμε τον Ήλιο να τετραγωνίζει τον κυβερνήτη του Σκορπιού, τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης και μας θυμίζει την προσωρινότητα της ζωής. Όλα εξελίσσονται και μετατοπίζονται από το ένα κράτος στο άλλο. Μπορούμε να το δούμε στο φυσικό μας σώμα και σε όλη τη φύση γύρω μας. Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα μπορεί να φέρει μια βαθύτερη επίγνωση και να μας κάνει να σκάβουμε σε στρώματα που δεν έχουμε αποτολμήσει πριν. Αυτή είναι μια δυνητικά έντονη περίοδος, αλλά μια περίοδος όπου μπορούμε να επιτύχουμε βαθιές ανακαλύψεις και αφυπνίσεις.

28 Οκτωβρίου - Τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου

Η Αφροδίτη στον Τοξότη θα τετραγωνίσει τον Κρόνο στους Ιχθείς. Αυτή είναι η ημέρα της απόφασης. Αν κωλυσιεργούμε όταν πρόκειται να πάρουμε μια απόφαση, ιδιαίτερα στη σχέση μας, αυτή η πλανητική ευθυγράμμιση μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε δράση. Η ώρα να αποφασίσουμε έφτασε.

30 Οκτωβρίου - Ερμής απέναντι από τον Ουρανό

Ο Ουρανός είναι η υψηλότερη οκτάβα στον Ερμή, έτσι παίρνουμε μια διπλή δόση ισχυρής ενέργειας υδραργύρου σήμερα και αύριο. Καθώς ολοκληρώνουμε τον Οκτώβριο, το μυαλό μας μπορεί να τρέχει υπερβολικά. Ο Ερμής και ο Ουρανός μαζί μπορούν να τροφοδοτήσουν τα εγκεφαλικά μας κύματα και να φέρουν εμπνευσμένες ιδέες. Μπορεί να αισθανόμαστε αισιόδοξοι να δοκιμάσουμε κάτι νέο ή να πειραματιστούμε με έναν νέο τρόπο σκέψης. Εναλλακτικά, μπορεί να αισθανόμαστε ότι ωθούμαστε στα όριά μας διανοητικά! Εάν συμβαίνει αυτό, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε την ψυχική ακαταστασία και να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χώρο αναπνοής.

ΤΑΝΑΑΖ

ΠΗΓΗ: (foreverconscious.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου