Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Νέα Σελήνη Ιουνίου στους Διδύμους

 


Είμαστε τώρα στο δρόμο για τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους της χρονιάς, η οποία αλλάζει θεμελιωδώς το ενεργειακό επίπεδο για όλους. Δεν μιλάμε μόνο για τον Ήλιο και τη Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων, αλλά συνοδεύεται επίσης από 3 πλανήτες: τον Δία και τον Ερμή, λίγο πιο μακριά καθώς βρίσκονται στις πρώτες μοίρες του ζωδίου, και την Αφροδίτη σε ακριβή σύνοδο με τα Φώτα στις 16º. Ο Δίας και ο Ερμής βρίσκονται ακόμα σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα, ο οποίος τους υποδέχεται από τον Υδροχόο.

Οι βαθιές συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Χωρίς την εξαιρετική περιέργεια των Διδύμων, δεν θα μας ενδιέφερε το περιβάλλον μας και θα περπατούσαμε μόνο κοιτάζοντας ευθεία μπροστά. Ο Ερμής, ο πλανήτης που κυβερνά αυτό το πρώτο ζώδιο του Αέρα αλλά και το πρώτο που δεν αντιπροσωπεύεται από ένα ζώο, αλλά από δύο ανθρώπους, μας καλεί να θέσουμε ερωτήματα, να ενδιαφερθούμε για αυτά που δεν καταλαβαίνουμε, να ερωτευτούμε την ποικιλία, να επιθυμούμε να μάθουμε. Ο Δίδυμος είναι ίσως το λιγότερο ρατσιστικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, καθώς απολαμβάνει τη διαφορετικότητα. Η προφανής δυαδικότητά του, που αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο του σημείου (τα δίδυμα), είναι ένα αιώνιο δίλημμα και μια πηγή μάθησης γι 'αυτούς. Κάθε σκέψη έχει το αντίθετό της σχεδόν αμέσως στην ψυχή των Διδύμων. Αυτή η διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι συντριπτική, εμπλουτίζει επίσης τη φυσική τάση για ποικιλομορφία αυτών των ιθαγενών.
Αυτό είναι ένα σημάδι που έχει φίλους όλων των ειδών και συχνά είναι δύσκολο να συντονιστεί γύρω από ένα τραπέζι. Είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσετε δύο δείπνα σε διαφορετικές ημέρες. Με τη βοήθεια της Αφροδίτης, της θεάς της απόλαυσης και της ομορφιάς, αυτή η Νέα Σελήνη προτείνει μερικά δείπνα με μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων. Βαθιές και σημαντικές συνομιλίες θα προέρχονται από αυτές με μεγάλη ποικιλία θεμάτων και απόψεων. Η Αφροδίτη μας φέρνει επίσης επίγνωση ενός πιο εγκάρδιου και ευχάριστου τρόπου επικοινωνίας, πιο σύμφωνου με τους κοινωνικούς κανόνες.
Αλλά... Ο Κρόνος, χέρι-χέρι με τον Νέσσο (τον λιγότερο εγκάρδιο κένταυρο), και οι δύο από τους Ιχθείς, σχηματίζουν ένα τετράγωνο σε αυτή τη νέα σελήνη, δηλαδή στον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη, κάτι σαν υπενθύμιση των ορίων που δεν πρέπει να περάσουμε, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ευερέθιστοι για οποιονδήποτε λόγο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Άρης, ακόμα στον Κριό, σε σύνοδο με την Έριδα και ακόμα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μπορεί να κάνει τη συζήτηση λίγο τεταμένη και θα πρέπει να ασκήσουμε έλεγχο για να μην εκραγούμε όταν ενεργοποιούνται ορισμένα συναισθήματα. Αυτή είναι μια λαμπρή ευκαιρία να αναρωτηθούμε τι έχει ειπωθεί ή τι λέει το άλλο άτομο που προκαλεί αυτά τα συναισθήματα μέσα μας. Δεν μπορούμε πλέον απλά να κατηγορούμε το άλλο άτομο, καθώς το να κατηγορούμε τους άλλους είναι μια μορφή αυτοπροδοσίας. Η ερώτηση πρέπει να κατευθύνεται προς τα μέσα, όχι προς τα έξω. Αντί να αμφισβητούμε τον συνομιλητή, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε την απάντηση βαθιά μέσα στην ψυχή μας (ο Πλούτωνας σε τρίγωνο με τον Δία και ο Ερμής μας βοηθά). Γιατί αυτό ή εκείνο με θυμώνει; Αν νιώθω θύμα, δεν κάνω τις σωστές ερωτήσεις. Μόνο όταν αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα μέσα στα συναισθήματά μας μπορούμε να τα αναλάβουμε και να κάνουμε κάτι γι 'αυτά.


Η Νέα Σελήνη κια Ελλάδα


Η Αφροδίτη θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τη θερμοκρασία των ακατάλληλων αντιδράσεων, υπενθυμίζοντάς μας ότι όλοι πρέπει να ακουστούμε, να συγχωρεθούμε, να κατανοήσουμε και να αγκαλιαστούμε περισσότερες από μία φορές στη ζωή μας. Όλοι μπορούμε να αντιδράσουμε υπερβολικά, να πούμε εξωφρενικά πράγματα και να παρεξηγήσουμε μια κατάσταση. Η ψυχή μας βρίσκεται στο έλεος πολλών επιρροών και ερεθισμάτων ανά πάσα στιγμή, πολλά από τα οποία είναι απολύτως ασυνείδητα για τους περισσότερους ανθρώπους. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από καιρό σε καιρό!
Από μια άλλη άποψη, αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συνδεθείτε με περισσότερους ανθρώπους από το συνηθισμένο. Επομένως, ανάλογα με τη δουλειά που κάνετε, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικό. Οι δημιουργικές ιδέες θα ρέουν και θα έχουμε περισσότερες από μία ευκαιρίες να τις υλοποιήσουμε, είτε γράφοντας είτε μιλώντας. Αν περιμένατε την κατάλληλη στιγμή ή «καιρό» για να ξεκινήσετε μια νέα διαδικασία μάθησης ή να πραγματοποιήσετε αυτή που βρίσκεται στο σχεδιαστήριο μας, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Όπως προτείνει ο Δίας, ήδη στους Διδύμους, ανοίξτε πόρτες και παράθυρα, σηκωθείτε με τη βοήθεια της όρασης του αετού και κοιτάξτε με μεγαλύτερη προοπτική και πιο μακριά από τη δική σας μύτη.
Η Λίλιθ, ή Μαύρη Σελήνη, αυτό το κενό σημείο που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της Σελήνης και της Γης, βρίσκεται δίπλα στο Νότιο Δεσμό, στο Ζυγό, σε τρίγωνο με τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Αυτό μας φέρνει επίσης την πρόκληση να πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός άλλου ατόμου και, φυσικά, στις δικές σας, ιδιαίτερα στους εσωτερικούς δαίμονες και τις φωνές της πολιτιστικής και οικογενειακής μας προετοιμασίας. Μια άλλη υπέροχη ευκαιρία να δούμε ποιος ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Είμαι εγώ, το άτομο, ή είναι η φωνή της φυλής μου και η κοινωνική μου εντολή; Η Λίλιθ δεν καταλαβαίνει τις κοινωνικές συμφωνίες. Είναι η άγρια δύναμη που προέρχεται από τα βάθη της ψυχής μας και αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία να δούμε πόσο έχουμε προχωρήσει στη διαδικασία εξατομίκευσης ή αν εξακολουθούμε να ελεγχόμαστε από την οικογένεια και την κοινωνική φωνή. Όμως, ο Πλούτωνας σχηματίζει ένα σχεδόν ακριβές sesquiquadrate (135º) στον Ήλιο-Σελήνη-Αφροδίτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αναλύσουμε την κατάσταση και να αφήσουμε πίσω τη νοοτροπία του θύματος. Όταν συνδεόμαστε με την όψη Lilith ή Pluto της ψυχής μας, ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας και αυτές οι δύο φωνές ζουν μέσα σε όλους μας. Ακούστε τους.
Αυτή η Νέα Σελήνη στους Διδύμους προτείνει στιγμές μεγάλης ελαφρότητας ύπαρξης, σε συνδυασμό με βαθιά ψυχολογική αμφισβήτηση, όπως υποδηλώνει η φύση αυτού του διπλού, ανθρώπινου, περίεργου, πρόθυμου να μάθει και αναζητά σύνδεση. Παραδοθείτε στις ενέργειες των Διδύμων και ανταποκριθείτε στις κλήσεις των φίλων σας, τολμήστε να πείτε τι σκέφτεστε και, πάνω απ 'όλα, ακούστε τον εαυτό σας. Κάντε ερωτήσεις, ένα πάθος για τους Διδύμους.
Καλή Σελήνη στους Διδύμους!

ΠΗΓΗ: Η Αστρολογία της Cristina Laird – Ένα ταξίδι στη σφαίρα των Θεών, των Θεών και της ανθρώπινης καρδιάς. (wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου