Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 


Υ
πάρχει ένα δίλημμα στην ανθρωπότητα αν συνδεόμαστε μεταξύ μας με ένα βαθύτερο και λειτουργικό τρόπο ή είμαστε ανεξάρτητα όντα.
Από τη μία μεριά όσοι επιμένουν στις απόψεις της αυτονομίας λένε ότι δεν αισθανόμαστε κάτι από τον αντίκτυπο του άλλου ανθρώπου. Αυτή που υποστηρίζουν την μεταξύ μας σύνδεση, ότι δηλαδή συμβαίνει και με τα κύτταρα, επιμένουν ότι είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, επηρεαζόμαστε και συνεπώς έχουμε μία ευθύνη ο ένας απέναντι στον άλλον.
Από τη σκοπιά της επιστήμης πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχει εξωτερικές αντιδράσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και επιδρούν και στην ανθρώπινη συμπεριφορά.
Υπήρχαν κάποιες μελέτες όσο αφορά τα παιδιά των ανθρώπων που επέζησαν από το ολοκαύτωμα, αλλά και τα παιδιά των Αμερικανών βετεράνων που γύρισαν στην Αμερική οι οποίες καταγράφουν σοβαρές επιπτώσεις του φυσικού τραύματος το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Αυτή η μετάβαση είναι ένας γονιδιακός κώδικας του εγκεφάλου που καθίσταται σαφές ότι όταν ο εγκέφαλος διαφοροποιεί αυτή η διαφοροποίηση μεταβιβάζεται και στις επόμενες γενιές.
'' Δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με τον εαυτό μας ''  έγραψε ο Henry Melvill, ιερέας του 19ου αιώνα.  '' Χιλιάδες ίνες μας συνδέουν με τον συνάνθρωπό μας και κατά μήκος αυτών των ινών, ως συμπαθητικά νήματα, κινούνται οι ενέργειές μας ως αιτία και επιστρέφουν σε μας εμάς ως αποτέλεσμα ''
Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι αποτελούμε το κρίκο μιας μακράς και πολύτιμης αλυσίδας. Δεν είναι μόνο οι πράξεις που επηρεάζουν τους άλλους αλλά είναι και τα λόγια μας καθώς και οι σκέψεις μας.
Όπως λέει ο συμπαντικός νόμος . Όλα σε Ένα.
Στην ζωή μας υπάρχει η διασύνδεση από αόρατους και ισχυρούς κλυδωνισμούς, που είναι και βιολογική και ψυχολογική, που συνδέονται και με μας και με τους άλλους. Πρέπει να πούμε ότι η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα είναι ΈΝΑ , ότι δηλαδή οι πράξεις μας και η συμπεριφορά μας επηρεάζουν την ανθρωπότητα.
Κατά την φυσική όλα στο σύμπαν είναι αλληλένδετα, σωματίδια ύλης και ενέργειας που αλληλοσυνδέονται. 
Κάτι που συμβαίνει στη μία μεριά του πλανήτη επηρεάζει μία άλλη μεριά του πλανήτη. Το ίδιο συμβαίνει και με το σύμπαν επηρεάζει και μία άλλη γωνιά του σύμπαντος χιλιάδες έτη φωτός μακριά.
Οι εγκέφαλοι επικοινωνούν μεταξύ τους, διαφοροποιούνται από συνειδητούς και με ασυνείδητους τρόπους με μία διαδικασία που ονομάζεται '' παράσταση '' . Πρόκειται για δραστηριότητες των εγκεφαλικών κυμάτων που συνδέονται με ζεύγη με συναισθηματικές και γνωστικές καταστάσεις του ανθρώπου και αυτό γίνεται ένα. Για παράδειγμα οι άνθρωποι που ακούν ένα ανέκδοτο και γελούν όλοι μαζί ή όταν χτυπούν τα πόδια τους ρυθμικά σε μία συναυλία.
Στην ψυχολογία αυτός ο όρος λέγεται '' συντονισμός '' . Μία άλλη μορφή συντονισμού είναι η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της μητέρας και τους βρέφους. Υπάρχει όμως κάποιος λόγος για αυτή την συγχρονικότητα. Ο άνθρωπος εξαρτάται από κοινωνικούς δεσμούς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στις σχέσεις μεταξύ της μητέρας και του παιδιού αλλά και στις ερωτικές σχέσεις.
Όπως ένας εκκρεμές κινείται με συγχρονική κίνηση έτσι και αυτή η σύζευξη ενός ξεχωριστού εγκέφαλου μπορείς να μας ενώσει μέσα σε δευτερόλεπτα σχεδόν σαν να είμαστε ένας. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μία πρόταση και ο άλλος να την τελειώσει.
Ο Hans Berger,  ένας Γερμανός νευρολόγος στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν ο πρώτος που παρατήρησε και ασχολήθηκε με την '' αυθόρμητη τηλεπαθητική εμπειρία '' που βίωσε σε κάποια στιγμή της ζωής του όταν πολεμούσε στο μέτωπο. Ενώ η επικοινωνία του με την οικογένειά του είχε να γίνει εδώ και πολλούς μήνες μετά από μία πολύ δύσκολη στιγμή που παραλίγο να του κοστίσει στη ζωή, όταν επέστρεψε πίσω εκείνη την ημέρα είχε λάβει ένα μήνυμα από την αδερφή του αν είναι καλά στην υγεία.
Πεπεισμένος τότε ότι η συγχρονικότητα του γεγονότος ξεπερνούσε την απλή σύμπτωση και ήταν συντονισμένη με ένα βαθύτερο για αυτόν νόημα. 
Από τότε απέκτησε μία εμμονή στο να παρακολουθεί και να ασχολείται συστηματικά με την τηλεπάθεια ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κινδύνου.
Για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται θα πρέπει να υποθέσουμε όχι μόνο τι κάνουμε, αλλά και ποιοι είμαστε και τι σκεφτόμαστε και αυτό επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ενέργειες των άλλων.
Αυτό είναι μια απόδειξη τι σημαίνει κάρμα και τώρα είμαστε περισσότερα έτοιμη για να μετρήσουμε την επίδραση που έχουν οι πράξεις μας στους άλλους, όχι μόνο σε επίπεδο συμπεριφοράς και ψυχολογίας αλλά και στο πεδίο της φυσιολογίας. Σε πολλές ιατρικές μελέτες που ερευνούν την επίδραση της προσευχής, κατά το οποίο ένα άτομο ή μία ομάδα ανθρώπων προσεύχεται για την συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός άλλου ατόμου.
Παρόλο που οι μελέτες αυτές δεν καταλήγουν σε ένα οριστικό συμπέρασμα μας δείχνουν όμως ότι υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό στην επίδραση της προσευχής στην υγεία.
Πολλοί από τους επιστήμονες που παρατήρησαν αυτές τις μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η '' προθετικότητα '' μπορεί να διευκολύνει την ίαση από κάποια απόσταση.
Αν και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε σε φυσικό πεδίο την εξήγηση προσευχής με τα δεδομένα μοιάζουν να υπάρχει μία συνδεσιμότητα και αυτενέργεια. Αυτή η σύνδεση μπορεί να την αποδώσουμε στο Θείο, είτε σε κάποια φυσική δύναμη της προσευχής που ασκεί κάποια μετρήσιμη ενέργεια η οποία γίνεται αισθητή σε βιολογικό επίπεδο.


ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΑστροΨυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου