Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

 


Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω δεν είναι το απλό.

Μερικοί Συνάδελφοι ( ίσως λόγο να είναι αρεστοί ) παρουσιάζουν τον Κρόνο σαν κάτι ανάμεσα στο δύσκολο και στο εύκολο.
Σίγουρα οι απόψεις είναι πολλές εγώ θα μείνω σε ένα Αστρολόγο που δεν ωραιοποιεί τα πράγματα.
Ο Γιώργος Πανόπουλος σε ένα κείμενο του αναφέρει:
" Ακόμα και η επιτυχία, η αναγνώριση και ο θρίαμβος, που βεβαίως είναι πιθανότητες, με τον Κρόνο δεν έχουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά που περιμένεις γιατί τα έχεις πληρώσει με αίμα και ιδρώτα ή γιατί κάθε τι που καταφέρνεις φέρνει μαζί του υποχρεώσεις, φόβους, καθήκοντα ή αποκτώντας κάτι που επέλεξες νιώθεις πίεση και περιορισμούς " *.
Αυτό είναι ένα κομμάτι παρουσίασης του Κρόνου πού εμένα με βρίσκει σύμφωνο.
Τα παραπάνω βέβαια αφορούν τα ζώδια του Καρκίνου και Ζυγού περισσότερο και  λιγότερα πιο έντονα τον Κριό και τον Αιγόκερω.
Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτά τα ζώδια έχουν την βοήθεια του Άρη ( ως κυβερνήτη και σε έξαρση ) που τους δίνει την δύναμη αντιμετώπισης προβλημάτων.
Τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις με Πλανήτες σε Παρορμητικά ζώδια είναι η Δυσκολία, ιδιαίτερα αν κάνει τις παραπάνω όψεις με ωροσκόπο και μεσουράνημα.
Οι κινήσεις του Κρόνου έχουν δύο διαστάσεις.
Από την μία, τα κτυπήματα και οι δυσκολίες, που μετατρέπονται σε υπευθυνότητα, δύναμη, γνώση, εμπειρίες και αντοχή.
Από την άλλη φόβος, απογοήτευση, στενοχώρια, μελαγχολία, κατάθλιψη.

Αυτοί είναι οι δρόμοι του. Ο καθένας μας, ανάλογα τις βοήθειες που του δίνει ο γενέθλιος του χάρτης ( π.χ. Δίας σύνοδος ή τρίγωνο Ωροσκόπος ή Μεσουράνημα κτλ) μπορεί να διαχειριστεί τις δυσκολίες του τα επόμενα τρία χρόνια.
Χρειάζεται να ανατρέξουμε πίσω το Φεβρουάριο του 1988 έως και το Φεβρουάριο του 1991, για να πάρουμε μία πρώτη γεύση  από τις εμπειρίες μας τότε και από τα λάθη μας.
Και βέβαια με το Κρόνο δεν μπορείς να πεις " θα περιμένω, θα αλλάξουν τα πράγματα " γιατί δεν θα αλλάξουν.
Οι συμβουλές από τους γύρω, οι εκδρομές, η ενασχόληση με " ελαφρά " πράγματα ( την βγάζω σε ένα καφέ) , διαβάζοντας και κοιτάζοντας ξέγνοιαστα την ζωή είναι  "ανώφελα" δεν τα δέχεται.
Χρειάζεται ο καθένας να πορευτεί " το μεγάλο δρόμο ", να συμβιώσει με την μοναξιά του, να κοιτάξει " το αργόσυρτο μαρτύριο " σαν εμπειρία και να δημιουργήσει τον " Αντί Κρόνο " της γνώσης.
Δεν χρειάζεται παραίτηση, ιδιαίτερα σήμερα που η ψυχολογική πίεση υπερβαίνει το μέσο όρο, να δώσουμε μία άλλη ευκαιρία στην ήττα.
Η κάθε είδους εξουσία επάνω μας θα γίνει πιο σκληρή, το βλέπουμε με την φορολογία, γιατί πιστεύει ότι τώρα έχει την παραπάνω δύναμη ή το " πάνω χέρι ".
Αυτό θα είναι κάτι πρόσκαιρο, όμως σκληρό, και το χειρότερο " για το καλό μας "
Ας θυμόμαστε αυτό που γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος.
" Ο Κρόνος είναι βαρύτητα. Στο τέλος νικάει πάντα η βαρύτητα " *

* Πηγή: Astra Magazine.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου