Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ανάδρομος Δίας 20/06 - 17/10


 Την ημέρα που ο Ήλιος ετοιμάζεται να φύγει από τους Διδύμους ο Δίας γίνεται ανάδρομος όπως επίσης είναι ο Ερμής, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας.Είναι τυπικό μερικούς μήνες  κάθε χρόνο ο Δίας να πηγαίνει σε οπισθοδρόμηση. Κάθε φορά που ένας πλανήτης γίνεται οπισθοδρομικός δημιουργεί την ανάγκη για να επιστρέψουμε πίσω στα πράγματα και να επανεξετάσουμε την σοφία και τις διδαχές του παρελθόντος που ο Δίας μας θέτει.
Να ξαναδούμε τις πεποιθήσεις, τις ιδέες μας και τη γνώση μας, όλα αυτά που γνωρίζουμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να τα κοιτάξουμε ξανά και ίσως να αλλάξουμε τον τρόπο που τα είχαμε δει την πρώτη φορά. Είναι ο φακός μας που μας βοηθά να φιλτράρουμε, να χρωματίζουμε και να διαμορφώνουμε την πραγματικότητα και μας επιτρέπει να βλέπουμε τον κόσμο ως ένα τόπο αφθονίας, επέκτασης και απεριόριστων δυνατοτήτων.
Ο Δίας μας θυμίζει ότι πολλά πράγματα είναι δυνατά και είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά πράγματα σε αυτή την ενσάρκωση, σε ένα ταξίδι ζωής, το οποίο θα οδηγήσει στην τελειοποίηση και στην ενότητα μεταξύ πνεύματος και ύλης.
Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο σημείο όπου γίνεται αυτή αναδρομή του Δία στο ζωδιακό μας χάρτη μας πάνω στον οίκο της αναδρομής, γιατί μας επιτρέπει να αλλάξουμε προοπτική, να ανοίξουμε τον εαυτό μας σε νέες και μεγαλύτερες δυνατότητες.
Υποχωρεί στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 20 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου. Τότε μπορούμε να βρεθούμε να αμφισβητήσουμε τις πραγματικές μας αξίες ή να έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα όσο αφορά την προσέγγιση στα δημιουργικά και διαισθητικά μας έργα.
Ύστερα ο Δίας υποχωρεί στο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και θα αμφισβητήσουμε τις κοινωνικές αξίες και να σκεφτούμε πώς ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε μέσα στην κοινωνία.
Πρέπει να διατηρήσουμε τον εαυτό μας ανοιχτό μια που θα έρθουν στη σκέψη μας καινούργια πράγματα τα οποία μπορούν να αποδώσουν αργότερα. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ανακινεί τα πράγματα και μας ενθαρρύνει να τα κοιτάξουμε με ένα διαφορετικό τρόπο.
Δεν πρέπει να είμαστε διασκορπισμένοι και πρέπει να χρησιμοποιούμε την ενέργεια του για να βοηθήσουμε και να εστιάσουμε σε οτιδήποτε υπάρχει πραγματικό γύρω μας. Πρέπει έως το Οκτώβριο να έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για να εμπιστευτούμε το θεϊκό χρόνο και σχέδιο και να τρέξουμε το μετά για να κατευθύνουμε την ενέργειά μας με ένα παραγωγικό τρόπο.
Να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αναδρομή για να σκεφτούμε αυτούς τους άξονες που αξίζουν και χρωματίζουν ως εμπειρίες την ζωή μας.
Η αλλαγή των στάσεων μπορεί να είναι δύσκολη αλλά πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα για να συνειδητοποιήσει η σκέψη μας ότι δεν την εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή και να την μετακινήσουμε σε ένα άλλο πλαίσιο το οποίο θα είναι πιο αποδοτικό και υποστηρικτικό.
Αυτό απαιτεί να γίνει μία προσπάθεια η οποία είναι και εύκολη και φυσική μια που είναι ένας πλανήτης ο οποίος μπορεί να δώσει βοήθειες και αυτό πρέπει να έχουμε το νου μας κάθε φορά που επιστρέφει σε αναδρομή.

Κατά την διάρκεια της αναδρομής του στο ζώδιο των Ιχθύων ( 20/06 - 28/06 ) δημιουργεί αλλαγές στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού των τριών πρώτων ημερών και ευκαιρίες επανεξέτασης για τα ζώδια του Νερού και της Γης με θετικές προοπτικές.

Κατά την διάρκεια της αναδρομής του στο ζώδιο του Υδροχόου ( 28/06 - 17/10 ) οι αλλαγές γίνονται πάνω στο τρίτο δεκαήμερο των Σταθερών Ζωδίων και παράλληλα έχει θετική επιρροή στα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς.



ΣΕΛΗΝΗ
Μεταφυσική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου