Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ανάδρομος Πούτωνας στον Αιγόκερω 03/09 - 12/10

 


Τι είναι ο ανάδρομος Πλούτωνας;

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει όταν ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος, βοηθά να τυλίξετε το κεφάλι σας γύρω από το πώς λειτουργεί όταν είναι άμεσος (ή κινείται προς τα εμπρός). Ο Πλούτωνας τείνει να εφιστά την προσοχή στο σκοτάδι που κρύβεται πίσω από την καθημερινή ζωή. Όταν συνδέεται ή τετραγωνίζεται με άλλους πλανήτες στον ουρανό ή στον γενέθλιο σας χάρτη θα μπορούσε να πυροδοτήσει αγώνες εξουσίας, τοξικότητα ή προβλήματα ελέγχου ή να αποκαλύψει κακόβουλα μυστικά στις σχέσεις μας. Όταν ο Πλούτωνας είναι άμεσος, αισθανόμαστε τα αποτελέσματά του πολύ πιο εξωτερικά. Ωστόσο, όταν ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος, τα αποτελέσματά του είναι πιο εσωτερικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Τι σημαίνει ανάδρομος Πλούτωνας στην αστρολογία;

Κατά τη διάρκεια αυτής της ετήσιας αστρολογικής διέλευσης, ο πλανήτης που πήρε το όνομά του από τον Θεό του Κάτω Κόσμου θα σας προκαλέσει να ελέγξετε - και ιδανικά να αντιμετωπίσετε - τις δικές σας τοξικές, αρνητικές και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, μοτίβα και συστήματα πεποιθήσεων. Στην ιδανική περίπτωση, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να ενδιαφέρεστε περισσότερο για την επίλυση αυτών των ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών ή εθισμών. Όπως συμβαίνει με κάθε αστρολογικό γεγονός, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα νιώσετε αυτόν τον ανάδρομο Πλούτωνα με έναν εξωφρενικά προφανή τρόπο. Ακόμα κι αν χτυπάτε ένα βασικό σημείο στον γενέθλιο χάρτη σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο ρυθμός σαλιγκαριού του Πλούτωνα σημαίνει ότι γενικά θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματά του όσον αφορά τα μοτίβα ή τις νοοτροπίες, παρά κάτι προφανώς προς τα έξω, όπως η επικοινωνία, τα χρήματα ή η αγάπη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μέχρι το φθινόπωρο, οι ωθήσεις του Πλούτωνα - και η αποστολή του να καθαρίσει οτιδήποτε τοξικό - κατάφεραν να σας βάλουν σε ένα νέο, ενδυναμωμένο headspace.

Το 2024, ο Πλούτωνας θα κινηθεί προς τα πίσω κυρίως μέσω των πρώτων μοιρών του σταθερού ζωδίου του αέρα Υδροχόου, το οποίο κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της ξαφνικής αλλαγής και συνδέεται με τον ενδέκατο οίκο της δικτύωσης και των μακροπρόθεσμων επιθυμιών, την αγάπη να χτυπά ενάντια στις συμβάσεις, τον αντιφρονισμό, τον ανθρωπισμό, την τεχνολογία και τα προοδευτικά ιδανικά. Με τη σειρά του, είναι καιρός να δώσετε προτεραιότητα στην εσωτερική εργασία γύρω από όλα αυτά τα θέματα - και να είστε πρόθυμοι να κοιτάξετε τη σκιώδη πλευρά σας σε σχέση με τους πλατωνικούς δεσμούς, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ομάδες με τις οποίες συνδέεστε και τις αιτίες για τις οποίες πηγαίνετε στο ρόπαλο.

Πώς ο ανάδρομος Πλούτωνας του 2024 θα επηρεάσει τα ζώδια

Όταν πρόκειται για την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα το 2024, οι άνθρωποι που έχουν τον ήλιο τους ή άλλες αστρολογικές τοποθετήσεις στα σταθερά ζώδια - Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος - θα το αισθανθούν περισσότερο από άλλους. Αν θέλετε να γίνετε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, δείτε αν κάποια από τις «μεγάλες έξι» θέσεις σας (ήλιος, σελήνη, ανατολή, Ερμής, Αφροδίτη και Άρης) γενέθλιων χαρτών πέφτει γύρω από το μηδέν έως τις 2 μοίρες ενός σταθερού ζωδίου. Αν ναι, θα το νιώσετε αυτό περισσότερο από τους περισσότερους. Σε αυτή την αναδρομή που είναι και η τελευταία αναδρομή στον Αιγόκερω από τις 03/09 έως τις 12/10 επηρεάζοντας και τις τελευταίες μοίρες του παρορμητικού σταυρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου