Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Δίας τετράγωνο Κρόνος Rx 20/08


 Στις 20 Αυγούστου 2024, ο Δίας (στις 17° των Διδύμων) βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο (στις 17° των Ιχθύων). Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο είναι μια πολύ σημαντική διέλευση επειδή περιλαμβάνει τους δύο μεγαλύτερους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Έτσι, όταν σχηματίζουν μια σημαντική όψη όπως ένα τετράγωνο (έχουμε μόνο έναν Δία-Κρόνο κάθε 10 χρόνια), γνωρίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι για κάτι μεγάλο.

Μιλάμε για θεμελιώδεις επιρροές που θα αμφισβητήσουν και θα αναδιαμορφώσουν τη δομή της ζωής μας.
Αυτό είναι το 1ο τετράγωνο του τρέχοντος κύκλου Δία-Κρόνου, ο οποίος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 όταν ο Δίας και ο Κρόνος συναντήθηκαν στις 0° Υδροχόου.
Το πρώτο τετράγωνο ενός συνοδικού κύκλου είναι γνωστό ως «κρίση εν δράσει», που σημαίνει ότι ό,τι ξεκίνησε στη σύζευξη δοκιμάζεται τώρα σε σχέση με την πραγματικότητα.
Τι έχει νόημα και τι όχι; Τι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, και τι πρέπει να επανεξετάσουμε ή να αλλάξουμε;
Τα τετράγωνα είναι επίσης ευκαιρίες για «ανατροφοδότηση της αγοράς», φέρνοντας στο προσκήνιο διάφορες δυνατότητες.
Κάντε ένα βήμα πίσω και παρατηρήστε πώς ο κόσμος επικυρώνει – ή δεν επικυρώνει – αυτό που κάνετε. Εάν οι προσπάθειές σας δεν αποφέρουν αποτελέσματα, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη στρατηγική σας. Από την άλλη, αν μια συγκεκριμένη ευκαιρία συνεχίζει να παρουσιάζεται, ίσως είναι καιρός να πούμε ναι.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τετράγωνο βρίσκεται σε μεταβλητά ζώδια – ο Δίας βρίσκεται στους Διδύμους και ο Κρόνος στους Ιχθείς. Οι Δίδυμοι και οι Ιχθείς είναι τα πιο μεταβλητά ζώδια, που αντιπροσωπεύουν τα ρευστά στοιχεία του Αέρα και του Νερού.
Αυτό υποδηλώνει ότι είμαστε πιο ανοιχτοί στην αλλαγή από ό, τι θα ήμασταν κανονικά.
Η μεταβλητή ενέργεια είναι εγγενώς ευέλικτη και διαχειρίζεται την αλλαγή πιο εποικοδομητικά, χωρίς το δράμα των βασικών ζωδίων ή την αντίσταση των σταθερών ζωδίων. Με τον Δία και τον Κρόνο να τετραγωνίζονται μεταξύ τους σε μεταβλητά ζώδια, η αλλαγή συμβαίνει με λιγότερη τριβή.

Τετράγωνο Δία Κρόνου - Το χρονοδιάγραμμα

Το τετράγωνο Δία-Κρόνου στις 20 Αυγούστου 2024 είναι το 1ο από μια σειρά 3 τετραγώνων Δία-Κρόνου.
Το 2ο τετράγωνο Δία-Κρόνου συμβαίνει στις 14° Διδύμων και 14° Ιχθύων και είναι στις 24 Δεκεμβρίου 2024.
Το τρίτο – και τελευταίο – τετράγωνο Δία-Κρόνου είναι στις 15 Ιουνίου 2025 και συμβαίνει αφού ο Δίας και ο Κρόνος εγκαταλείψουν τους Διδύμους και τους Ιχθείς και μετακινηθούν στον Καρκίνο και τον Κριό. Στο ακριβές τετράγωνο, ο Δίας βρίσκεται στην 1° του Καρκίνου και ο Κρόνος στην 1° του Κριού.
Έτσι, όταν μιλάμε για αυτή τη διέλευση τετραγώνου Δία-Κρόνου, αναφερόμαστε σε ολόκληρη την περίοδο που εκτείνεται από τον Αύγουστο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2025.
Οι ημέρες της ακριβούς διέλευσης μπορούν, φυσικά, να έρθουν με κάποιες ενεργητικές κορυφές, αλλά αυτή η διέλευση λειτουργεί στο παρασκήνιο για ολόκληρη την περίοδο. Η συστημική αλλαγή απαιτεί χρόνο!
Θέλετε να δώσετε προσοχή στα θέματα που προκύπτουν κατά τη στιγμή της 1ης συνόδου (20 Αυγούστου 2024) επειδή θα θέσουν τον τόνο για ολόκληρη τη διέλευση.

Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο – Πώς θα σας επηρεάσει

Το τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για εσάς εξαρτάται από τους οίκους στον γενέθλιο χάρτη σας που ενεργοποιούνται από το τετράγωνο Δία-Κρόνου, αν έχετε ή όχι πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια και ποιοι οίκοι κυβερνούν ο Δίας και ο Κρόνος στο χάρτη σας.
Εάν οι Ιχθείς είναι ο 10ος οίκος σας και οι Δίδυμοι ο 1ος οίκος σας, μπορεί να υπάρξει μια προσαρμογή που σχετίζεται με την καριέρα σας (10ος οίκος) που θα επηρεάσει την προσωπική σας ταυτότητα (1ος οίκος). Εάν οι Ιχθείς είναι ο 4ος οίκος σας και οι Δίδυμοι ο 7ος οίκος σας, μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή που σχετίζεται με το σπίτι (4ος οίκος) που επηρεάζει τις συνεργασίες και τις σχέσεις σας (7ος οίκος). Και το αντίστροφο.
Εάν έχετε προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες μεταξύ 14-29° σε μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθείς) ή μεταξύ 0-2° σε καρδινάλια ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) τότε το τετράγωνο θα σας επηρεάσει πιο σημαντικά.
Ας υποθέσουμε ότι η γενέθλια Αφροδίτη σας βρίσκεται στις 17° των Διδύμων. Με τον Δία στις 17 ° των Διδύμων να βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη σας, μπορεί να αισθανθείτε μια ώθηση στον ενθουσιασμό, να αισθανθείτε πιο κοινωνικοί και να είστε πιο αισιόδοξοι για το ρομαντισμό και τις σχέσεις.
Ωστόσο, ο Κρόνος στους Ιχθείς τετραγωνίζει επίσης την Αφροδίτη σας, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο και μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με τη δέσμευση ή την πρακτικότητα.
Δεν είναι ότι ο ρομαντισμός ή οι σχέσεις είναι εκτός τραπεζιού - αντίθετα, είναι πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο - αλλά μπορεί να χρειαστούν κάποιες προσαρμογές. Ίσως ονειρευτήκατε έναν παραμυθένιο γάμο, αλλά το πραγματικό γεγονός μπορεί να μην συμβεί μόλις ελπίζατε. Ή θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο παραδοσιακή (Κρόνος) από ό, τι αναμενόταν.
Ως γενική επιρροή, σκεφτείτε τον Δία ως τους στόχους και τις πεποιθήσεις σας - πώς θέλετε να είναι η ζωή σας - και τον Κρόνο ως τα αποτελέσματά σας - αυτό που είναι ρεαλιστικά εφικτό.
Όταν ο Δίας και ο Κρόνος συγκρούονται σε ένα τετράγωνο, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτού που πιστεύετε ότι είναι δυνατό και αυτού που μπορεί ρεαλιστικά να επιτευχθεί.
Αυτό δεν είναι πάντα αρνητικό. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται πολύ μικρά, χωρίς την αυτοπεποίθηση και την επεκτατική νοοτροπία του Δία - έτσι καταλήγουν με «στόχους» που υπολείπονται των δυνατοτήτων τους.
Για άλλους, ισχύει το αντίθετο. Μπορεί να ονειρεύονται πολύ μεγάλα, να μπλέκονται σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Ο στόχος του τετραγώνου Δία-Κρόνου είναι 1) να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς και 2) να αναγνωρίσουμε τα κενά μεταξύ των ιδανικών μας και της τρέχουσας κατάστασής μας.
Αυτή η σαφήνεια θα μας βοηθήσει στη συνέχεια να κάνουμε πρακτικά βήματα προς τα εμπρός, ένα βήμα τη φορά.


ΠΗΓΗ:  (astrobutterfly.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου