Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ανοίγοντας το Τρίτο Μάτι


 Το τσάκρα του Τρίτου Ματιού βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου ανάμεσα στα μάτια. Το τσάκρα του Τρίτου Ματιού κυβερνά τις διαδικασίες της όρασης τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο.

Στο φυσικό σώμα, το τσάκρα του Τρίτου Ματιού κυβερνά τα μάτια, την όραση και την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε το φυσικό περιβάλλον γύρω μας. Με αυτή την έννοια, το Τρίτο Μάτι συνδέεται με τον ρεαλισμό, τη διαύγεια, την έντονη αντίληψη και τη σαφήνεια για την αλήθεια.
Στο λεπτοφυές σώμα, το Τρίτο Μάτι συνδέεται με το εσωτερικό μάτι – αυτό το μεταφυσικό «όργανο» αντίληψης που συλλαμβάνει το βαθύτερο νόημα των γεγονότων, προβλέπει, εκδηλώνει, οραματίζεται ή προβλέπει το μέλλον και βλέπει πέρα από το τριτοδιάστατο επίπεδο σε εναλλακτικές πραγματικότητες ή υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης.
 
Το στοιχείο αυτού του τσάκρα είναι το Φως. Στο φυσικό επίπεδο, το φως σας δίνει την ικανότητα να βλέπετε, να αντιλαμβάνεστε, να ερμηνεύετε και να οργανώνετε. Χωρίς φως, τίποτα δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί ή να ευδοκιμήσει και δεν θα μπορούσατε να λειτουργήσετε καθόλου. Με τη μεταφυσική έννοια, το φως συνδέεται με τον φωτισμό, τη σαφήνεια, την κατανόηση και τον φιλοσοφικό προσανατολισμό. Το φως φέρνει τάξη, ευκολία και σκοπό σε αυτό που φαινόταν συγκεχυμένο, χαοτικό ή στάσιμο.
Πράγματι, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είμαστε φτιαγμένοι από φως. Όταν κοιτάζουμε γύρω μας τον κόσμο, πιστεύουμε ότι βλέπουμε αντικείμενα, αλλά βλέπουμε πραγματικά το φως που αντανακλάται από αυτά τα αντικείμενα. Σε μοριακό επίπεδο, μια καρέκλα δεν είναι πραγματικά ένα σκληρό αντικείμενο, αλλά πυκνά κινούμενη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Όταν μια καρέκλα εμφανίζεται κόκκινη, η καρέκλα απορροφά όλες τις συχνότητες φωτός εκτός από τη συχνότητα του κόκκινου, και έτσι το κόκκινο αντανακλάται στο μάτι μας.
Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες πλησιάζουν τώρα τις αρχαίες ιδέες. Μάγοι, προφήτες και σοφοί από ένα ευρύ φάσμα πολιτισμών έχουν μιλήσει από την αρχαιότητα για το «πέμπτο στοιχείο» του φωτός ως την «παντοδυναμία» που βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα. Αυτό που είναι γνωστό ποικιλοτρόπως ως L.V.X., αιθέρας, αστρικό φως, akasha και άλλα ονόματα είναι μια μαγική ουσία πανομοιότυπη με το φως των αστεριών που είναι η δονητική ρίζα όλης της ύλης. 
Αυτό το αιθερικό φως είναι η ουσιώδης ουσία όλων των πραγμάτων και η θέληση των νοημόνων όντων δρα άμεσα πάνω σ' αυτό το φως, διαμορφώνοντας έτσι όλη τη φύση. Όλα όσα εκδηλώνονται φυσικά σε αυτό το τρισδιάστατο Σύμπαν εξελίχθηκαν σε φυσική ύπαρξη από αυτή τη δονητική ουσία, όπως ένα λουλούδι μεγαλώνει από έναν βασικό σπόρο.
Με αυτή την έννοια, η καρέκλα γίνεται καρέκλα μόνο μέσω της συνάντησής της με το Τρίτο Μάτι σας. Αυτό που είναι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, βουητό, άυλο φως καθαρού δυναμικού σχηματίζεται σε ένα αξιοποιήσιμο εργαλείο από το όργανο του Τρίτου Ματιού σας, το οποίο καταγράφει και αποδίδει νόημα ή σκοπό σε αυτόν τον συγκεκριμένο αστερισμό φωτός. 
Τα ανθρώπινα όντα είναι πλάσματα προσανατολισμένα στο νόημα και το Τρίτο Μάτι είναι η έδρα αυτής της αντίληψης νοήματος. Αυτό το κέντρο έχει τόσο ενεργές όσο και δεκτικές λειτουργίες. Το Τρίτο Μάτι σας καταγράφει και αντιλαμβάνεται το νόημα αυτού που ήδη υπάρχει, και μπορεί επίσης να οραματιστεί κάτι νέο, φέρνοντας νέο νόημα στον κόσμο.
Με ένα πολύ ανοιχτό τσάκρα του Τρίτου Ματιού, μπορεί να έχετε διορατικές ή απόκοσμες διαισθήσεις ή εξωαισθητηριακές ικανότητες. Ανάλογα με το επίπεδο της πνευματικής σας ανάπτυξης, οι λάμψεις της υψηλότερης επίγνωσης που έρχονται μέσα από το τσάκρα του Τρίτου Ματιού μπορεί να κυμαίνονται οπουδήποτε από λεπτές προτροπές από το ασυνείδητο – όπως το να έχετε ένα «προαίσθημα» για κάτι – μέχρι τεράστιες πνευματικές λήψεις ουράνιων πληροφοριών. 
Με ένα εξαιρετικά ανοιχτό τσάκρα του Τρίτου Ματιού, μπορεί κανείς να επιδείξει ψυχικές ικανότητες, να δει αύρες, να διαβάσει ακασικά αρχεία, να διοχετεύσει πνεύματα, να βιώσει οράματα ή διαυγή όνειρα ή ακόμα και να δει μέσα από φυσικά σώματα και αντικείμενα.
Μερικές φορές αυτές οι ψυχικές λάμψεις συμβαίνουν αυθόρμητα υπό πίεση ή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλοί από εμάς είχαμε εμπειρίες να ξεφύγουμε οριακά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή να ξεφύγουμε «τυχαία» από την ατυχία επειδή είχαμε μια ξαφνική διαίσθηση στην άκρη του χρόνου, σαν να παρενέβη ένας άγγελος και γρήγορα μας έδειξε προς την κατεύθυνση της ασφάλειας. 
Αυτές οι λάμψεις διόρασης προέρχονται από το «εσωτερικό μάτι» του τσάκρα των φρυδιών, το οποίο μπορεί να δει πέρα από τον φυσικό κόσμο, καθώς και μπροστά στο χρόνο. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει αυτές τις ικανότητες και αν εργαστείτε για να κρατήσετε το τσάκρα του Τρίτου Ματιού ανοιχτό, θα κρατήσετε τον εαυτό σας πιο δεκτικό σε αυτές τις ροές πληροφοριών.
 
Τεχνικές για το άνοιγμα του τρίτου ματιού
Υπάρχουν πολλές πνευματικές πρακτικές που εργάζονται προς το άνοιγμα αυτής της πύλης. Ασκητικές πειθαρχίες όπως η νηστεία, ο διαλογισμός και η γιόγκα ενισχύουν τη δύναμη αυτού του κέντρου.
Οι αναζητήσεις οράματος των ιθαγενών Αμερικανών, στις οποίες ένα άτομο απέχει από φαγητό, νερό και ύπνο, έχουν σκοπό να ανοίξουν το Τρίτο Μάτι με αυτόν τον τρόπο. Σε άλλες παραδόσεις, κάποιος τοποθετείται σε απόλυτο σκοτάδι και σιωπή, έτσι ώστε να ενισχυθεί το εσωτερικό φως της όρασης.
Στον Ινδουισμό αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως «ανύψωση της Κουνταλίνη» στη σπονδυλική στήλη, έτσι ώστε η ακατέργαστη, αρχέγονη δύναμη της ζωής να μετατρέπεται σε πνευματική όραση. Ορισμένα είδη πρακτικών αναπνοής και ψυχεδελικών φυτών μπορούν επίσης να μας ανοίξουν σε υψηλότερα επίπεδα επίγνωσης.


Αιθέρια Έλαια
Τα αιθέρια έλαια προκαλούν αλλαγές συχνότητας στα 7 τσάκρας, τα οποία είναι στενά ευθυγραμμισμένα με την αμυγδαλή, το τμήμα του μεταιχμιακού συστήματος όπου αποθηκεύονται όλα τα συναισθήματα. Το μόνο ερέθισμα που μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση σε αυτόν τον αδένα είναι το άρωμα.
Διαχύστε και/ή τοποθετήστε μερικές σταγόνες από τα ακόλουθα έλαια στο τσάκρα του Τρίτου Ματιού:
Το μύρο απελευθερώνει βαθιά κολλημένο συναισθηματικό πόνο, διδάσκει αγάπη και συγχώρεση, αφυπνίζει την ψυχή και συντονίζει τα πνευματικά της χαρίσματα.
Το κατιφέ θεωρείται το λάδι που βλέπει τα πάντα, που γνωρίζει τα πάντα. Ο κατιφές φέρνει ακινησία στο μυαλό, ενισχύει τα όνειρα και τα οράματα, βαθμονομεί το τρίτο μάτι σας και μεγεθύνει το ενεργειακό σας πεδίο.


Ιεροί ήχοι
Αν και υπάρχουν πολλοί ήχοι τσάκρα του Τρίτου Ματιού, το KAH έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για να αφυπνίσει αυτό το ενεργειακό κέντρο.
Εστιάστε στο τρίτο σας τσάκρα καθώς επαναλαμβάνετε ρυθμικά το KAH ενώ φαντάζεστε ότι ο ήχος διεγείρει την περιστροφή του τσάκρα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αντηχήσετε τον ήχο φωνήεντος, "ee" (όπως στο "seed").
Ακούστε τη συχνότητα Solfeggio των 639 Hertz. Αυτή η συχνότητα απελευθερώνει τη σύγχυση και βοηθά κάποιον να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με τον Ανώτερο Εαυτό.


Κρύσταλλοι και πολύτιμοι λίθοι
Ο Λάπις Λάζουλι ενεργοποιεί την ψυχική ενέργεια του τρίτου ματιού, ανοίγει την πρόσβαση στην πνευματική καθοδήγηση, ανυψώνει τη διάνοια και ευθυγραμμίζει κάποιον με ανώτερες αλήθειες.
Το Hypersthene υποδαυλίζει τη διορατικότητα, ειδικά στη σκιώδη πλευρά του ατόμου για πιο ολοκληρωμένη κατανόηση και ολοκλήρωση.
Το Lazulite διευκολύνει τους πονοκεφάλους και την καταπόνηση των ματιών, ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, εμπνέει δημιουργικές ιδέες και υποστηρίζει την εστίαση.


Μαίρη Γουέστ

ΠΗΓΗ: (askastrology.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου