Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ποιος Έλληνας Θεός είσαι, με βάση το ζώδιο σου;

 


Εάν ασχολείστε με την αστρολογία, πιθανώς γνωρίζετε ήδη τα βασικά στοιχεία για το ζώδιο σας, όπως οι θετικές και αρνητικές ιδιότητές σας ή τα πιο συμβατά σημάδια. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχουν τόσα πολλά διασκεδαστικά τεστ και κουίζ που μπορούν να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και μπορούν να σας κάνουν να μαντέψετε τι είδους φίλος είστε ή ποιος είναι ο ψυχικός σας, σύμφωνα με το σημάδι σας.Ενώ μερικά από αυτά τα άρθρα είναι λογικά και έχουν νόημα, άλλα είναι πιο διασκεδαστικά να διαβάσετε. Έτσι, αν βρείτε την αστρολογία ενδιαφέρουσα, πιθανότατα θα θελήσετε να μάθετε ποιος ελληνικός θεός ή θεά σχετίζεται με το αστρολογικό σας σημάδι.
Κάθε σημάδι συνδέεται με μια ιστορία από την ελληνική μυθολογία και συνδέεται επίσης με έναν διαφορετικό θεό που μοιάζει με τα σημάδια της προσωπικότητάς τους και της συμπεριφοράς τους.
Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποιος ελληνικός θεός ή θεά είστε, με βάση το ζώδιο σας!


Ποιος Έλληνας Θεός είσαι, με βάση το ζώδιο σου;

Κριός: Άρης

Το πρώτο σημάδι του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός, κυβερνάται από τον πλανήτη Άρη.
Οι αρχαίοι Έλληνες έμειναν έκπληκτοι από το κόκκινο χρώμα αυτού του πλανήτη και το απέδωσαν στον Άρη , το παιδί του Δία και της Ήρας, και τον θεό του πολέμου. Ο Άρης αντιπροσωπεύει αρσενική φωτιά, ενέργεια και ανταγωνισμό, όπως και ο Κριός, ο οποίος είναι επίσης φλογερός και πολύ ανταγωνιστικός.
Ο Άρης ήταν γιος δύο από τους ισχυρότερους θεούς της ελληνικής μυθολογίας, αλλά δεν ταιριάζει καλά με κανέναν γονέα.
Ήταν γνωστός για τη χαοτική, παρορμητική του συμπεριφορά και την απροσεξία του. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποδίδονται συχνά σε εκείνους που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Κριού. Αυτά τα άτομα είναι ηγέτες που χρειάζονται ψυχική διέγερση για να αισθάνονται χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.
Ίσως δεν έχουν πολλούς φίλους, αλλά πρέπει να τους σκέφτονται ως τους στενότερους συντρόφους τους. Οι άνθρωποι Κριός μπορεί να είναι παρορμητικοί και πεισματάρης, αλλά είναι επίσης πολύ πιστοί, φροντισμένοι και τολμηροί. Πάντα αγωνίζονται για αυτό που αγαπούν και δεν φοβούνται τις προκλήσεις. Γι 'αυτό είναι σε θέση να επιτύχουν ό, τι θέλουν.

Ταύρος: Εστία

Εάν το ζώδιο σας είναι ο Ταύρος , συνδέεστε με την Εστία , την παρθένα θεά της εστίας και το σπίτι.
Ήταν υπεύθυνη για το μαγείρεμα του ψωμιού και την προετοιμασία οικογενειακών γευμάτων. Η Εστία ήταν το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, και ήταν επίσης η θεά της θυσιαστικής φλόγας και έλαβε ένα μέρος κάθε θυσίας στους θεούς.
Ο Ταύρος σχετίζεται με την Εστία με διάφορους τρόπους: οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το σημάδι είναι φροντίδες, αφοσιωμένοι, υπομονετικοί, υποστηρικτικοί και πιστοί, όπως αυτή η θεά που συχνά απεικονίζεται ως μια καλυμμένη γυναίκα που κρατά ένα ανθισμένο κλαδί. Όπως και η θεά της ζέστης και της οικογενειακής ζωής, οι Ταύροι δίνουν παραδείγματα τι σημαίνει να είσαι καλός και φροντίδα φίλος.
Η οικογένεια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά τους. Είναι πολύ προστατευμένοι από τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους τους και συμμετέχουν πάντα βαθιά σε οικιακά θέματα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν χάνουν ποτέ σημαντικές οικογενειακές εκδηλώσεις όπως επετείους και θυμούνται τα γενέθλια όλων.

Δίδυμοι: Ερμής

Το τρίτο σημάδι του ζωδιακού κύκλου, Δίδυμοι , κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή.
Ο υδράργυρος πήρε το όνομά του από τον Ερμή, τον φτερωτό αγγελιοφόρο των θεών που κινήθηκε γρήγορα πέρα ​​από τον ουρανό με εντολή άλλων θεών. Ο Ερμής ήταν επίσης ο θεός των κοπαδιών, της επικοινωνίας, της γλώσσας και της γραφής, γι 'αυτό συνήθως συνδέεται με κοινωνικούς και ομιλητικούς Δίδυμους.
Ο Ερμής ήταν ο προσωπικός αγγελιοφόρος του ισχυρού Δία, αλλά ήταν επίσης ο οδηγός των νεκρών και οδήγησε τις ψυχές στον κάτω κόσμο. Οι Δίδυμοι είναι έξυπνοι, έξυπνοι, επινοητικοί, γοητευτικοί και ευέλικτοι, όπως ο Ερμής. Από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να είναι δίπλευρα, κρίσιμα και ανήσυχα.
Έχουν μια ακόρεστη δίψα για γνώση και μια ζωηρή φαντασία, καθιστώντας τους ένα από τα πιο δημιουργικά ζώδια. Είναι έξυπνοι, και χάρη στο δώρο του, μπορούν να ξεφύγουν από τα πάντα.

Καρκίνος: Άρτεμις

Ο Καρκίνος συνδέεται συχνά με μια από τις πιο άγριες, πιο σεβαστές Ολυμπιακές θεές, την Άρτεμη.
Ήταν η θεά της Σελήνης, ο κυβερνήτης πλανήτης του Καρκίνου, αλλά ήταν επίσης γνωστή ως θεά του κυνηγιού, της ερημιάς, του τοκετού, της παρθενίας και της προστατευτικής γυναίκας των νεαρών κοριτσιών. Στην ελληνική μυθολογία, η Άρτεμις απεικονιζόταν συνήθως ως νεαρή κοπέλα με κυνηγετικό τόξο και βέλη.
Ήταν παρθένα και φοβόταν τους άντρες, οπότε έζησε στο δάσος και πήγε μόνο για βόλτες το βράδυ. Η Άρτεμις είναι παρόμοια με τα άτομα που γεννιούνται κάτω από το σημάδι του Καρκίνου, τα οποία είναι επίσης πολύ μέτρια, ντροπαλά, εξαιρετικά συναισθηματικά άτομα που αγαπούν τα παιδιά και το σπίτι τους.
Εκείνοι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο είναι καλοί, ήρεμοι, μητρικοί, συμπονετικοί, αφοσιωμένοι, τραχύι, αλλά ταυτόχρονα θρέφουν. Είναι πολύ πιστοί και προστατευτικοί στο σπίτι και την οικογένειά τους, οπότε όποιος βρωμίζει με τα αγαπημένα του πρόσωπα θα αισθανθεί σίγουρα την οργή του.

Λέων: Δίας

Ο Λέων είναι ο Δίας , ο παντοδύναμος, ο ισχυρότερος και ισχυρότερος Έλληνας θεός.
Ο Δίας ήταν ο βασιλιάς των θεών και ο θεός του ουρανού, ο καιρός, το πεπρωμένο, η μοίρα, η βασιλεία, ο νόμος και η τάξη. Ο Δίας ήταν ο νεότερος γιος των Τιτάνων Κρόνος και Ρέα. Παντρεύτηκε την αδερφή του, θεά του ουρανού Ήρα, και απέκτησαν τρία παιδιά.
Ωστόσο, ο Δίας είχε επίσης πολλές υποθέσεις με διάφορες γυναίκες, οπότε ήταν επίσης ο πατέρας πολλών θνητών ηρώων, όπως ο Ηρακλής, η Ελένη της Τροίας και ο Περσέας. Ο Δίας απεικονιζόταν πάντα ένας βασιλικός, μεγαλοπρεπής και ώριμος άνδρας με αθλητικό σώμα, σκοτεινή γενειάδα, στεφάνι από φύλλα ελιάς και κεραυνός στα χέρια του.
Ο Δίας ήταν ένας ανέμελος και απρόβλεπτος θεός που του άρεσε να γελάει δυνατά.
Ήταν γνωστός ως σοφός, δίκαιος και φιλεύσπλαχνος Έλληνας θεός, αλλά ήταν επίσης εύκολα θυμωμένος. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποδίδονται επίσης σε άτομα που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέος είναι περήφανος, εγωκεντρικός και λίγο αλαζονικός, αλλά ταυτόχρονα πολύ σοφός, γενναιόδωρος και δίκαιος, όπως και ο βασιλιάς των θεών Δίας.

Παρθένος: Δήμητρα

Η Παρθένος συνδέεται με τη Δήμητρα , τη θεά της γεωργίας, το σιτάρι και το ψωμί. Στην αστρολογία, η Παρθένος απεικονίζεται συχνά ως γυναίκα που μεταφέρει σιτάρι, όπως και η Δήμητρα, η θεά της συγκομιδής και μια από τις πιο ισχυρές ελληνικές μυθολογικές μορφές.
Η Δήμητρα ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας και συνήθως απεικονίζεται ως ώριμη γυναίκα, φορώντας στέμμα και φέρει δεμάτια από σιτάρι και φακό. Το όνομα της Δήμητρας μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «Mother Earth». Θεωρήθηκε ως μητρική φιγούρα και φροντιστής επειδή ασχολήθηκε πολύ με την ανάπτυξη και τη συγκομιδή τροφίμων από τη Γη.
Η Δήμητρα σχετίζεται με ανθρώπους που γεννιούνται κάτω από την πινακίδα της Παρθένου, οι οποίοι είναι επίσης επινοητικοί, εργατικοί, έξυπνοι και χρήσιμοι. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να είναι κήρυκες, κριτικοί, ανήσυχοι και εξαιρετικά προσεκτικοί, αλλά θα είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν έναν φίλο που έχει ανάγκη.

Ζυγός: Αφροδίτη

Εκείνοι που γεννιούνται κάτω από το σημάδι του Ζυγού κυβερνώνται από τον πλανήτη Αφροδίτη που σχετίζεται με την Αφροδίτη , τη θεά της αγάπης, της ευχαρίστησης, της ομορφιάς και της αναπαραγωγής.
Απεικονίστηκε ως μια όμορφη γυναίκα που συνοδεύτηκε από τον φτερωτό και άτακτο θεό της αγάπης, τον Έρωτα. Πολλοί θεοί πίστευαν ότι η ομορφιά και η γοητεία της Αφροδίτης θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο των θεών.
Εξαιτίας αυτού, ο Δίας παντρεύτηκε την Αφροδίτη με τον Ήφαιστο, τον θεό των σιδηρουργών που ήταν πολύ άσχημος και παραμορφωμένος. Ωστόσο, παρά τον γάμο της με τον Ήφαιστο, η Αφροδίτη είχε πολλούς εραστές, θεούς και άντρες.
Οι Ζυγοί είναι γοητευτικοί, αξιαγάπητοι, ρομαντικοί, χαριτωμένοι, συμπονετικοί και δίκαιοι, σαν την Αφροδίτη.
Αυτή η θεά ήταν γνωστό ότι ήταν αρκετά μάταια, η οποία είναι επίσης ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά του Ζυγού. Παρόλο που αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιαγάπητοι και γοητευτικοί, έχουν επίσης πρόβλημα να βρουν τον σωστό σύντροφο στη ζωή, όπως και η θεά της ομορφιάς.

Σκορπιός: Άδης

Ο Σκορπιός συνδέεται με τον Άδη, τον θεό των νεκρών και τον βασιλιά του κάτω κόσμου. Ο Σκορπιός είναι πολύ μυστηριώδης, ισχυρός, σαγηνευτικός και το πιο παρεξηγημένο σημάδι του ζωδιακού κύκλου. Ο Άδης ήταν επίσης γνωστός ως κακός και μυστηριώδης, πράγμα που αποτελεί τεράστια παρανόηση επειδή ήταν μόνο ο κυβερνήτης του κάτω κόσμου.
Όπως ο Σκορπιός, συχνά παρεξηγήθηκε και ήταν ο μόνος θεός που δεν εξαπατούσε ποτέ τη νύφη του, δείχνοντας πίστη και αφοσίωση, που είναι μερικά από τα γνωστά χαρακτηριστικά του Σκορπιού. Ο Άδης ήταν υπεύθυνος για τις τελετές κηδείας και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των νεκρών. Στην ελληνική μυθολογία, εμφανίζονταν πάντα ως βασιλικός θεός με σκούρα γενειάδα.
Όπως και ο Σκορπιός, ο Άδης ήταν έντονος, αξιόπιστος, παθιασμένος και φροντίδα, αλλά ήταν επίσης εξαιρετικά προστατευτικός, κτητικός και δεν είχε έλεος για εκείνους που προσπάθησαν να βλάψουν τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τοξότης: Διόνυσος

Ο Τοξότης σχετίζεται άμεσα με τον Διόνυσο , τον θεό του κρασιού, της ευχαρίστησης, της βλάστησης, της γιορτής και της τρέλας. Ο Διόνυσος ήταν ο γιος του Δία και η πριγκίπισσα Σεμέλη της Θήβας. Συχνά απεικονιζόταν ως θηλυκός, μακρυμάλλης νεαρός άνδρας ή μεγαλύτερος με γενειάδα.
Τα αξεσουάρ του περιλάμβαναν ένα ποτήρι, ένα στέμμα από κισσό και το θύρσο, ένα γιγαντιαίο μάραθο με μάραθο και φύλλα κισσού.
Όπως και ο Διόνυσος, οι Τοξότες είναι ενθουσιώδεις, αισιόδοξοι, ειλικρινείς, σοφοί, φιλοσοφικοί, αλλά είναι επίσης απερίσκεπτοι, απροκάλυπτοι άνθρωποι με μια ακόρεστη δίψα για περιπέτεια.
Οι Τοξότες είναι μερικοί από τους πιο διασκεδαστικούς και πιο διασκεδαστικούς ανθρώπους του ζωδιακού κύκλου και γι 'αυτό συνήθως έχουν πολλούς φίλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξερευνητές και ριψοκίνδυνοι, όπως και ο θεός του κρασιού, και παρόλο που μπορούν να είναι πιστοί και μονογαμικοί, ο Τοξότης είναι ευρέως γνωστός ως «bachelor».

Αιγόκερως: Απόλλωνα

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που σχετίζεται με τον Απόλλωνα με διάφορους τρόπους.
Ο Απόλλωνας ήταν ο θεός της μουσικής, του τραγουδιού, της ποίησης, της προφητείας, της τοξοβολίας, της θεραπείας και της προστασίας των νέων. Ήταν ο γιος του Δία και του Λητώ, και απεικονίστηκε ως ένας όμορφος και γενειοφόρος νεαρός με στεφάνι και κλαδί δάφνης, τόξο και βέλη, κοράκι και λύρα.
Ο Αιγόκερως είναι επίσης ένα πολύ εξειδικευμένο, καλλιτεχνικό, αποφασιστικό και εργατικό σημάδι με μια ατελείωτη επιθυμία να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συχνά ταλέντο για τη δημιουργία μουσικής ή γραφής, όπως ο Apollo. Είναι οι «δημοφιλείς» άνθρωποι του ζωδιακού κύκλου που απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους ή εργάζονται σε τεράστια έργα.
Τα Αιγόκερως είναι πολύ φιλόδοξα και έχουν πάντα το βλέμμα τους στο βραβείο, έτσι οι φίλοι που μπορούν να τους βοηθήσουν να αυξήσουν την κατάστασή τους είναι πολύτιμα στοιχεία.

Υδροχόος: Προμηθέας

Ο Υδροχόος έχει πολλές ομοιότητες με τον Προμηθέα , τον θεό του Τιτάνα της προνοητικής σκέψης και έξυπνο σύμβουλο, στον οποίο δόθηκε το σημαντικό καθήκον να διαμορφώσει την ανθρωπότητα από πηλό. Ωστόσο, μια μέρα ο Προμηθέας εξαπάτησε τους θεούς από το καλύτερο μέρος του γεύματος της θυσίας, παίρνοντας το κρέας για να γιορτάσει τον άνθρωπο.
Ως τιμωρία για την επαναστατική του πράξη, ο βασιλιάς των θεών, ο Δίας, διέταξε τη δημιουργία της Πανδώρα, της πρώτης γυναίκας, για να παραδώσει την ατυχία στο σπίτι του άνδρα. Εν τω μεταξύ, ο Προμηθέας δεσμεύτηκε σε ένα ποντάρισμα στο όρος Καύκασος, όπου ένας αετός έπρεπε να τρέφεται με το συκώτι του για χρόνια μέχρι που ο Ηρακλής τελικά ήρθε και απελευθέρωσε τον Τιτάνα από την αγωνία του.
Ο Προμηθέας μοιράζεται πολλές ομοιότητες με το ταμπεραμέντο του Υδροχόου.
Ο Υδροχόος είναι ένας ανθρωπιστικός που δεν φοβάται να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς ο Προμηθέας αγαπούσε επίσης την ανθρωπότητα περισσότερο από τους θεούς των Ολυμπίων. Ο Προμηθέας αρνήθηκε να υποστηρίξει τη μοναρχία και ήταν επαναστάτης και απατεώνας, σαν τον εφευρετικό Υδροχόο, ο οποίος επαναστατεί ενάντια στην εξουσία και απολαμβάνει να παραβιάζει τους κανόνες.

Ιχθείς: Ποσειδώνας

Οι Ιχθείς συνδέονται με έναν από τους ισχυρότερους θεούς του Ολύμπου, τον Ποσειδώνα, για προφανείς λόγους. Ήταν ο θεός της θάλασσας, σεισμοί, πλημμύρες, ξηρασία και άλογα. Ο Ποσειδώνας ήταν ο γιος του Κρόνου και της Ρέας, και συνήθως απεικονιζόταν ως ένας ώριμος άνδρας με μυώδες σώμα και σκούρα γένια, κρατώντας μια τρίαινα που ήταν ένα δόρυ ψαριού τριών άκρων.
Ως κυβερνήτης της θάλασσας, ο Ποσειδώνας ήταν ο προστάτης όλων των νερών και των ναυτικών, αλλά λατρευόταν επίσης ως θεός της γονιμότητας.
Ο Ποσειδώνας ήταν από τη φύση του ευμετάβλητος και ασταθής, και οι Ιχθείς, που αισθάνονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, μπορεί επίσης να είναι κάπως ευμετάβλητοι και ασταθείς κατά καιρούς. Εκείνοι που γεννιούνται κάτω από την πινακίδα Ιχθύων είναι πολύ ευαίσθητοι, πολύ διαισθητικοί και μπορούν εύκολα να υπερφορτωθούν από πλήθη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές είναι τόσο πρόθυμοι να πάνε σε ένα μέρος όπου μπορούν να κάθονται μόνα τους ειρηνικά. Όπως ονειροπόλοι Ιχθείς, ο Ποσειδώνας ήταν ένας πολύ απρόβλεπτος θεός και όταν ήταν θυμωμένος, μπόρεσε να καταστρέψει ό, τι έρχεται στο δρόμο του.


ΠΗΓΗ: https://astrologyanswers.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου