Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ο 12ος Οίκος και τα μυστικά του!


Ο 12ος οίκος και τα μυστικά του!

Ο 12ος δεν σημαίνει μόνο κρυφή ατζέντα.... σημαίνει πως το ζώδιο έχει κατακτήσει εις βάθος τα ζητήματα του 12ου και πως πρέπει να τα εγκαταλείψει για να πάει μπροστά.. πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.Και όσο πιο κοντά στον οροσκόπο βρίσκεται ο πλανήτης του 12ου τόσο πιο λίγο είναι κρυμμένο το μυστικό μέσα μας....
Δεν είναι τυχαίο πως ο οίκος των κρυφών εχθρών-εχθρός μας δεν είναι μόνο ό,τι βλέπουμε αλλά και ο,τι μας κρατά πίσω.... όσες αδυναμίες δεν μας αφήνουν να πάμε μπροστά...
Ο 12ος οίκος είναι και ο οίκος των εχθρών του παρελθόντος - όσων θεμάτων κατακτήσαμε ήδη από τη μήτρα πριν γεννηθούμε και επιλέγουμε ξανά και ξανά να ασχολούμαστε μαζί τους, δίχως να παίρνουμε το μάθημα του Κριαρίσιου Ήλιου - δηλαδή να κάνουμε το βήμα μπρος και να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση, μακριά από τα εύκολα θέματα θαλπωρής και ασφάλειας της μήτρας, που δεν μας βοηθούν να κάνουμε την υπέρβαση....
Είναι ο οίκος που ζουν οι Σωτήρες και οι Μάρτυρες...
Eίναι η καμάρα που ίσα ίσα φωτίζεται και που αν θα χαμηλώσει ή θα δυναμώσει το φως της υπεύθυνος είσαι εσύ που τον κατοικείς.
Είναι αυτός που θα σου προσθέσει άγχος, σύγχυση, περιορισμό, αλλά και δημιουργικότητα, συμπόνια και πνευματική ανάταση .
Είναι η κρυφή ατζέντα του Γενέθλιου Χάρτη σου.. και οι πλανήτες που κατοικούν μέσα του τα παιδιά με ειδικές ανάγκες! .
Η εξερεύνηση του είναι ικανή να ρίξει άπλετο φως σε κάθε καταναγκαστική συμπεριφορά και σε τομείς που σαμποτάρεις τον εαυτό σου, φτάνει να θες την αλλαγή που θα επουλώσει τις πληγές σου.

Η Σελήνη του 12ου οίκου θέλει να κρύψει την ευαλωτότητα της και να προσποιηθεί ότι δεν υπάρχει. Ασχολείται κυρίως με το να φροντίζει τους άλλους, αλλά με το να καταπιέζει την ανάγκη της για φροντίδα, δεν σημαίνει ότι η ανάγκη αυτή εξαφανίζεται. Ζει εκεί μαζί της σαν ένα συναισθηματικά πεινασμένο παιδί.

Ο Άρης του 12ου συχνά έχει δυσκολία με το να διεκδικήσει αυτό που θέλει. Συμφωνεί με όλους, μόνο και μόνο επειδή φοβάται να εκφράσει την ανταγωνιστική του φύση ή γιατί αρνείται τα προσωπικά του θέλω. Μέχρι την ημέρα που θα εκραγεί…

Ο Πλούτωνας του 12ου διστάζει να εκφράσει το πάθος του και τη δύναμή του.

Ο Ερμής του 12ου οίκου θα προτιμήσει να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ο Ουρανός του 12ου οίκου θα προσπαθήσει να καλύψει ότι τον κάνει διαφορετικό από τους άλλους και θα κουκουλώσει τη εφευρετικότητά του.

Η Αφροδίτη του 12ου δεν ξέρει πόσο όμορφη, αισθησιακή, καλλιτεχνική και στοργική μπορεί να είναι.

Ο Βόρειος Δεσμός στον 12ο σημαίνει ότι πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί αναλώνονται υπερβολικά σε θέματα καθημερινότητας και προσκολλώνται στην ρουτίνα και σε πρακτικές ανησυχίες, παραμελώντας την πνευματική τους ποιότητα και την εξέλιξή τους..... είναι αφοσιωμένοι στο εδώ και τώρα, στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής, και γι' αυτό γίνονται υπερβολικά κριτικοί με τους γύρω τους αλλά και με τον εαυτό τους.
Στον 12ο οίκο μπορούμε να βρούμε τα βαθύτερα επίπεδα του μυαλού μας.... οι διαδικασίες και οι αξίες που βρίσκονται πίσω από τις σκέψεις και τις δραστηριότητές μας, η διαίσθηση και το ένστικτό μας και οι ασυνείδητες πεποιθήσεις που έχουμε μέσα μας.‎
Στο 12ο οίκο αυτοτραυματίζεσαι, όπου αλλάζοντας προοπτική η επούλωση του πνεύματος σου και οι κίνδυνοι μαλακώνουν...
Κυβερνά τα όνειρα, τη ξεκούραση, την άγρια και ατίθαση φύση του ατόμου, τα άγρια ζώα (τα άτομα με κακόβουλους πλανήτες ή πλανήτες που έχουν πιο αρνητικές πτυχές ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τα άγρια ζώα, καθώς μπορεί να συμβούν προβλήματα όταν βρίσκονται κοντά τους . Οι ευεργέτες πλανήτες στον 12ο μπορούν να δείξουν ότι το άτομο μπορεί να έχει οικειοποίηση με τα άγρια πλάσματα), κυβερνά επίσης την Αστρολογία ,την εξαπάτηση και τους εθισμούς.
Και ενώ κάποιοι μπορεί να κατακρίνουν τον 12ο οίκο ως τον σκουπιδοτενεκέ του ζωδιακού κύκλου, είναι πραγματικά ένας άδικος όρος.....τελικά κατά τη γνώμη μου είναι ο πρωταθλητής των θετικών μετασχηματισμών.....εδώ στέκεσαι στο γκρεμό και καθορίζεις πώς θα προχωρήσεις... παρέα με το το ασυνείδητο και συναντώντας το παρελθόν, αρχίζεις να αποκομίζεις τι θα φέρει το μέλλον μέσα από πολλή δουλειά .
«Ο πόνος είναι αναπόφευκτος ή ο πόνος είναι προαιρετικός.?"‎
Ο Ήλιος στο 12ο σημαίνει μπερδεμένη ταυτότητα του ατόμου σημαίνει σύγχυση και αβεβαιότητα χωρίς ξεκάθαρη έκφραση.
Στη καλύτερη εκδοχή δίνει πνευματικότητα στο άτομο βαθιά συμπόνια και κατανόηση.
Ο Δίας στο 12ο παρέχει βαθιά πίστη ,καλοσύνη ,γενναιοδωρία και αμέτρητες θυσίες για τους άλλους. Ο Δίας του 12ου είναι φιλάνθρωπος και συμπαραστέκεται στους αδύναμους .....επίσης τα άτομα με Δία στο 12ο οίκο είναι αισιόδοξα για τη πορεία της ζωής.
Ο Κρόνος του 12ου οίκου γεμίζει με φόβο και ενοχές το άτομο το οποίο προτιμά τη μοναξιά ή τη μοναχικότητα (βλέπε μοναχούς/μοναχές)... δεν εμπιστεύεται εύκολα και δεν δέχεται τη βοήθεια των άλλων.
Δημιουργεί ψυχολογικά θέματα σε κάποιο άτομο διότι το ίδιο το άτομο αισθάνεται μειονεκτικά λόγω των φόβων του.
Ο Ποσειδώνας του 12ου χαρίζει ευαισθησία, ρομαντισμό, διαθέτει ισχυρή διαίσθηση πνευματικά χαρίσματα και ψυχικές ικανότητες.
Πιστεύει σε κάτι ανώτερο και είναι της προσφοράς και της θυσίας παραμερίζοντας τις δικές του ανάγκες τις περισσότερες φορές.....με δύσκολες όψεις έχει τάση φυγής και ίσως εθισμό στο αλκοόλ ή σε ουσίες .
Ο Νότιος Δεσμός του 12ου οίκου συμπάσχει με την ανθρώπινη ύπαρξη, θεραπεύει και απαλύνει το πόνο, τις αρνητικές σκέψεις και όλα αυτά μέσα από το επάγγελμα.
Όμως είναι ικανός να σε οδηγήσει στο χάος εξαιτίας της υπερβολικής ευαισθησίας του ο Νότιος Δεσμός στον 12ο.
Όσοι έχουν Νότιο Δεσμό στο 12ο σηκώνουν τα βάρη όλου του κόσμου και αντιμετωπίζουν την όποια δυσκολία στη καθημερινότητα ....με ένα μαγικό τρόπο αυτά τα άτομα κρατούν τη Γη όρθια ,....είναι εκείνοι που υπηρετούν και προσφέρουν πρακτικά!


CAHYA
Ενορατική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου