Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου στο Τοξότη

 


Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη πέφτει την επόμενη από την ευοίωνη δωδέκατη ημέρα του δωδέκατου μήνα και είναι η τελευταία Νέα Σελήνη για το 2023. Ο Ερμής κινείται επίσης ανάδρομος λίγο μετά την κορύφωση της Νέας Σελήνης, καθιστώντας την μια ισχυρή μέρα στον κοσμικό ουρανό μας.


Το 2023 πλησιάζει γρήγορα στο τέλος του και πολλοί από εμάς θα πασχίζουμε να κάνουμε πράγματα. Ενώ η ζωή μπορεί να αισθάνεται πολύ απασχολημένη αυτή την εποχή του χρόνου, η Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι η ευκαιρία μας να θέσουμε τις τελικές μας προθέσεις για το 2023. Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να προχωρήσετε στο νέο έτος, δείτε αν μπορείτε να διοχετεύσετε τις προθέσεις σας στις τελευταίες εναπομείνασες εβδομάδες του έτους.
Πώς θα θέλατε να κυλήσουν οι επόμενες τρεις εβδομάδες; Σε τι θέλετε να εστιάσετε;
Εάν αυτή η εποχή του χρόνου έχει φέρει κάποιες προκλήσεις στο δρόμο σας ή γνωρίζετε ότι κάποιες αγχωτικές καταστάσεις είναι στον ορίζοντα, αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να δημιουργήσετε μερικές υπενθυμίσεις για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε μια πρόθεση για κάθε μία από τις τρεις εβδομάδες που απομένουν στο έτος και γεμίστε τις με υποστηρικτικές λέξεις για όλα όσα συμβαίνουν.

Μια εποχή θεραπείας
Μία από τις πιο βαθιές κοσμικές ενέργειες που εργάζονται με αυτή τη Νέα Σελήνη είναι ο Χείρωνας, ο αστεροειδής της θεραπείας. Η ενέργεια του Χείρωνα ρέει αρμονικά με αυτή τη Νέα Σελήνη, βοηθώντας να φέρουμε ισχυρή θεραπευτική ενέργεια στο δρόμο μας.
Ο Άρης είναι επίσης όμορφα συνυφασμένος με τον Χείρωνα και τη Σελήνη, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο παρακινημένοι να φτάσουμε στη ρίζα των προβλημάτων μας. Κάτι που μας απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό μπορεί τελικά να αρχίσει να αισθάνεται διαχειρίσιμο ή τα αποτελέσματα που αναζητούσαμε μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα ή με μεγαλύτερη ευκολία.
Όταν εμπλέκεται ο Άρης, πρέπει να είμαστε προληπτικοί και να αναλάβουμε δράση, και κάτω από αυτή την ενέργεια, οι ενέργειές μας θα υποστηριχθούν και θα ενισχυθούν. Έτσι, ακόμα κι αν είναι μικρά, σκεφτείτε μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να υποκινήσετε μια βαθύτερη θεραπεία για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη και ο ανάδρομος Ερμής

Οι σταθμοί του Ερμή ανάδρομοι λίγο μετά την κορύφωση της Νέας Σελήνης. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν ότι όταν ταξίδεψε ανάδρομα, οι πιο λεπτές αισθήσεις και μορφές επικοινωνίας μας ήταν αυξημένες.
Επιφανειακά, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να φέρει ομιχλώδεις διανοητικές σκέψεις, κακή επικοινωνία και τεχνολογικές ατυχίες, αλλά σε βαθύτερα επίπεδα, είναι μια ισχυρή στιγμή για να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας και να δώσουμε προσοχή στις αισθήσεις μας πέρα από τις τυπικές πέντε.
Ο ανάδρομος Ερμής, που συμβαίνει κοντά με τη Νέα Σελήνη, θα αυξήσει την ενέργειά του και θα αραιώσει το πέπλο. Μπορεί να αισθανόμαστε λίγο αναποφάσιστοι ή μπερδεμένοι, ή ενστικτωδώς να αισθανόμαστε ότι όλα τα γεγονότα δεν μας έχουν παρουσιαστεί.
Όταν εμπλέκεται ο ανάδρομος Ερμής, το να κινούμαστε αργά και μεθοδικά και να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας είναι σημαντικό. Με το πέπλο λεπτό, έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε σαφέστερη καθοδήγηση από τα όνειρά μας, τη διαίσθησή μας και τον ανώτερο εαυτό μας.
Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο της φωτιάς του Τοξότη είναι μια εποχή που η περιπέτεια και ο ενθουσιασμός μπορούν να ενεργοποιηθούν. Πολλοί από εμάς έχουμε πολλές ευθύνες, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά χρησιμοποιήστε την ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης για να ωθήσετε τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να βρείτε κάποια παιχνιδιάρικη διάθεση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Το να ταρακουνάτε τα πράγματα, να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να εξερευνάτε νέους κόσμους είναι όλοι ισχυροί τρόποι για να διοχετεύσετε αυτή την ενέργεια του Τοξότη.


Νέα Σελήνη και Ελλάδα

Παρόλο που ο Ερμής είναι ανάδρομος αυτή τη στιγμή και υπάρχει νέα ενέργεια που ρέει από τη Νέα Σελήνη, έχουμε επίσης τις ενέργειες του 1212 που μας υπενθυμίζουν την ολοκλήρωση, την ολότητα και τη μεγαλύτερη σοφία.
Φαίνεται ότι ακριβώς όπως ο Τοξότης, καλούμαστε να παρατάξουμε το βέλος μας, να στοχεύσουμε και στη συνέχεια να εμπιστευτούμε τον άνεμο! Η ζωή είναι μια βόλτα, υπάρχουν μόνο τόσα πολλά που μπορούμε να ελέγξουμε. Έτσι, ίσως συνολικά, αυτό είναι το μήνυμα που έχει αυτή η Νέα Σελήνη για εμάς.
Ορίστε τις προθέσεις σας, επικεντρωθείτε στη θεραπεία, αναγνωρίστε τη διαίσθησή σας, κινηθείτε αργά, αλλά τελικά, εμπιστευτείτε τη βόλτα!

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει το Μεταβλητό Σταυρό και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο, μεσουράνημα από την 17η έως την 23η μοίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου