Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αστρολογία και εργαζόμενς μητέρες και η διαχείρηση του χρόνου τους


 Το να είσαι μαμά ενώ εργάζεσαι είναι πολύ δύσκολο όταν διαχειρίζεσαι τόσες πολλές ευθύνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές μητέρες θέλουν να εργάζονται από το σπίτι, αλλά ακόμη και όταν εργάζονται από το σπίτι, υπάρχει πολλή ταχυδακτυλουργία. Οι μητέρες που μένουν στο σπίτι έχουν περισσότερα από το δίκαιο μερίδιο εργασίας τους να κάνουν και η προσθήκη εργασίας περιπλέκει ακόμη περισσότερο τη ζωή τους.

Ωστόσο, σήμερα, με το κόστος ζωής να αυξάνεται, και οι δύο γονείς πρέπει να εργαστούν για να διατηρήσουν τα οικονομικά τους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές εργαζόμενες μητέρες αισθάνονται εξουθενωμένες λόγω του αγώνα τους να διαχειριστούν όλες τις ευθύνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στις 16 Σεπτεμβρίου, που είναι η Ημέρα των Εργαζόμενων Γονέων, θέλετε να εστιάσετε στις εργαζόμενες μητέρες (και τους μπαμπάδες που πρέπει να αφιερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στις ευθύνες τους) και να τους δώσετε συγχαρητήρια για αυτό που κάνουν. Ας συζητήσουμε πώς οι εργαζόμενες μητέρες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το χρόνο τους με βάση τον ζωδιακό κύκλο τους.

Κριός - Κάντε μια προπόνηση πριν από την έναρξη της ημέρας

Κριοί, θέλετε να αντιμετωπίσετε τα πάντα γρήγορα και ταυτόχρονα επειδή είστε τόσο παθιασμένοι και ενεργητικοί. Είστε συνεχώς εν κινήσει και βρίσκετε έναν τρόπο να συνδυάσετε αρκετά καλά την εργασία και τη γονεϊκότητα. Αλλά αν δεν έχετε χρόνο να επαναφορτίζετε κάθε πρωί, θα γίνετε ανυπόμονοι και μπορεί να είστε παρορμητικοί με τις αποφάσεις σας που πρέπει να σκεφτούν περισσότερο. Κάθε πρωί πρέπει να δημιουργείτε τα ενεργειακά σας αποθέματα για να είστε ο καλύτερος multitasker και ζογκλέρ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνοντας μια σκληρή προπόνηση κάθε πρωί, είτε αερόβια, είτε προπόνηση δύναμης, θα σας βοηθήσει να πάρετε την σωστή δύναμη για την ημέρα.

Ταύρος - Εργαστείτε μέσα από το άγχος όταν πρέπει να είστε πιο ευέλικτοι
Ταύροι είστε επίμονοι και οργανωμένοι όσο αφορά τη φροντίδα των παιδιών, τη φροντίδα στο σπίτι και την εργασία. Το έχετε καλά κάτω, αλλά το ζήτημα που αντιμετωπίζετε είναι όταν προκύπτει μια ξαφνική κατάσταση που διαταράσσει τη ρουτίνα σας, αρνείστε να είστε ευέλικτοι επειδή είστε φυσικά πολύ πεισματάρης και χρειάζεστε άνεση. Επομένως, όταν αντιμετωπίζετε άγχος λόγω ενός προβλήματος στα σχέδιά σας, αγωνίζεστε να διαχειριστείτε το χρόνο σας και αποδιοργανώνεστε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεπεράσετε το άγχος σας και να μάθετε να γίνεστε πιο ευέλικτοι, ώστε να μην επιτρέψετε στην αναστάτωση να καταστρέψει την ορμή σας. Όταν μεγαλώνετε παιδιά και αντιμετωπίζετε καταστάσεις στην εργασία, θα συμβούν αναστατώσεις.

Δίδυμοι – Μείνετε διανοητικά διεγερμένοι

Δίδυμοι, η ψυχική διέγερση είναι καλή για εσάς και απαραίτητη για εσάς, καθώς θα ήσασταν εσείς αυτός που θα ενθάρρυνε τη γλωσσική ανάπτυξη στα παιδιά σας διαβάζοντάς τους ως μωρά και ως μικρά παιδιά, κάτι που τους βοήθησε μόνο. Η γραμμή εργασίας που έχετε επιλέξει αφορά την επικοινωνία ή τα τοπικά ταξίδια. Είστε επίσης ο κύριος multitasker, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας ενώ εργάζεστε και γονείς. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη ψυχική διέγερση, θα αρχίσετε να σκέφτεστε υπερβολικά, μειώνοντας την παραγωγικότητά σας. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι διαβάζετε τα αγαπημένα σας βιβλία, κάνετε μερικά σταυρόλεξα ή αναζητήσεις λέξεων και διατηρείτε τον εγκέφαλό σας διεγερμένο για να παραμείνετε παραγωγικοί και ευτυχισμένοι.

Καρκίνος – Daily Journaling

Καρκίνος, είστε συναισθηματικοί, εκ φύσεως στοργικοί και υπεύθυνοι, οπότε θα φροντίσετε καλύτερα τα παιδιά και το σπίτι σας και θα κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά. Ωστόσο, τα συναισθήματά σας μπορούν να πάρουν το καλύτερο από εσάς και δεν είστε εξαιρετικοί στην έκφραση των συναισθημάτων σας. Και όσο περισσότερο κρατάτε τα συναισθήματά σας, τόσο πιο τεταμένοι γίνεστε, γεγονός που βλάπτει την παραγωγικότητά σας. Δεδομένου ότι μόνο μερικές φορές αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε αυτό που αισθάνεστε με άλλους, πρέπει να κάνετε μια καθημερινή συνήθεια ημερολογίου. Και όταν μοιράζεστε τις σκέψεις σας στο ημερολόγιό σας, μην το λογοκρίνετε. Θυμηθείτε ότι κανείς δεν θα δει τι λέει. Θα αισθανθείτε ανακουφισμένοι μετά από αυτή την απελευθέρωση και θα είναι χρήσιμο για την παραγωγικότητά σας.

Λέων - Μιλήστε για τους αγώνες τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να λάβετε χρήσιμες συμβουλές

Λέοντα, ας το παραδεχτούμε. Σας αρέσει να είστε στο προσκήνιο και αγαπάτε την προσοχή. Το λατρεύετε όταν τα παιδιά σας σας δίνουν ένα ρολόι και σας αρέσει όταν το αφεντικό σας σας επαινεί. Λόγω της πεισματικής φύσης σας, θέλετε να διασφαλίσετε ότι κάνετε το καλύτερο που μπορείτε με τη δουλειά σας και με την ανατροφή των παιδιών σας. Ωστόσο, θα έχετε μέρες που αγωνίζεστε να διαχειριστείτε το χρόνο και τη ζωή σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τους αγώνες σας ως εργαζόμενος γονέας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορείτε να λάβετε μερικές χρήσιμες συμβουλές από άλλους. Σίγουρα, θέλετε την προσοχή, αλλά θέλετε επίσης να κάνετε την καλύτερη δουλειά με τη διαχείριση των ευθυνών σας όπως μπορείτε. Και θα μοιραστείτε επίσης με τον κόσμο ότι οι συμβουλές που σας δόθηκαν βοήθησαν.

Παρθένος - Ο σχεδιαστής ημέρας σας είναι η Βίβλος σας

Παρθένος, είσαι τελειομανής και θέλεις να το πετύχεις όσο περισσότερο μπορείς όταν κάνεις ταχυδακτυλουργικά τη δουλειά και την ανατροφή των παιδιών και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βασιστείς στον ημερήσιο προγραμματιστή σου. Ο προγραμματιστής ημέρας σας είναι η Βίβλος σας, καθώς θα προσθέσετε όλα όσα πρέπει να κάνετε για την εβδομάδα μπροστά σας, κάτι που θα εξαλείψει πολύ άγχος για εσάς όταν πρόκειται για τη διαχείριση του χρόνου και να το κάνετε καλά. Αλλά πρέπει να χαμηλώσετε τα πρότυπά σας όταν πρόκειται να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχει τέλειος γονέας ή τέλειος εργαζόμενος. Να είστε ευχαριστημένοι με το πόσο καλά τα πάτε όταν πρόκειται για τη διαχείριση του χρόνου σας καθώς κάνετε ταχυδακτυλουργικά την εργασία και την ανατροφή των παιδιών.

Ζυγός - Οι τελετουργίες αυτοφροντίδας είναι απαραίτητες

Ζυγέ, χρειάζεσαι ειρήνη και αρμονία, καθώς αυτό σε βοηθά να παραμείνεις ισορροπημένος. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η γονική μέριμνα και η εργασία μπορούν να οδηγήσουν σε χάος, το οποίο θα σας πετάξει αμέσως εκτός ισορροπίας. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη ζωή σας ως γονέας και ως υπάλληλος (ή ελεύθερος επαγγελματίας) εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς και τα δύο, κάτι που μπορεί να σας φέρει πολύ άγχος; Πρέπει να έχετε ένα τελετουργικό αυτοφροντίδας κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας (ή μπορείτε να το κάνετε πριν πάτε για ύπνο). Μπορεί να περιλαμβάνει γιόγκα, διαλογισμό, πνευματικό μπάνιο ενώ φοράτε μάσκα προσώπου κ.λπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε αρκετά ισορροπημένοι για να διαχειριστείτε το χρόνο σας ως γονέας και εργαζόμενος.

Σκορπιός - Χρησιμοποιήστε διεξόδους που μπορούν να σας προσφέρουν συναισθηματική απελευθέρωση

Σκορπιός, είστε έντονοι και τα συναισθήματά σας μπορούν να σας κατακλύσουν και δεν αποτελεί έκπληξη το πώς η γονική μέριμνα και η εργασία θα δημιουργήσουν κάποιο χάος και το άγχος μπορεί να σας ξεπεράσει με τρόπους που δεν θα ήταν καλοί, καθώς θα κινδυνεύατε από εξάντληση. Δυσκολεύεστε επίσης να επικοινωνήσετε πώς αισθάνεστε, οπότε θα θελήσετε να επωφεληθείτε από οποιαδήποτε διέξοδο που μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε το άγχος. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ημερολόγιο, γιόγκα, διαλογισμό, tai chi ή οποιαδήποτε δημιουργική προσπάθεια. Μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας με τη δουλειά και την ανατροφή των παιδιών όταν απελευθερώνετε τα συναισθήματά σας. Μπορείτε να είστε αρκετά οργανωμένοι όταν βρίσκεστε σε ένα καλό συναισθηματικό μέρος.

Τοξότης - Μια μέρα για τον εαυτό σας είναι απαραίτητη

Τοξότη, είστε περιπετειώδεις και είστε αισιόδοξοι από τη φύση σας. Άλλοι παράγοντες στο χάρτη σας θα σας επηρέαζαν να γίνετε γονείς, επειδή, ως Τοξότης, δεν σας αρέσει να δεσμεύεστε από ευθύνες. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να πάρετε μια μέρα άδεια για να κάνετε ό, τι πρέπει να κάνετε για τον εαυτό σας. Εάν μπορείτε να πάρετε τον απαραίτητο «χρόνο μου», μπορείτε να διαχειριστείτε καλά το χρόνο σας με τη γονεϊκότητα και την εργασία και να έχετε μια θετική στάση. Είστε το τελευταίο άτομο που μπορεί να χειριστεί να καταπνίγεται όλη την ώρα.

Αιγόκερως – Να είστε ρεαλιστές σχετικά με τους στόχους σας

Αιγόκερω, είσαι πολύ φιλόδοξος και έχεις υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σου (και τους άλλους). Θα μπορούσατε εύκολα να βάλετε πάρα πολλά στο πιάτο σας σχετικά με την ανατροφή των παιδιών και την επαγγελματική σας ζωή, αλλά είστε άνθρωποι και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε αν κάνετε πάρα πολλά ταυτόχρονα. Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε το χρόνο σας με την εργασία και την ανατροφή των παιδιών είναι να σπάσετε τους στόχους σε ρεαλιστικούς και να ορίσετε ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα για την επίτευξή τους. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχει τέλειος γονέας και εργαζόμενος. Πρέπει να προσθέσετε χρόνο για να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε στην αυτο-φροντίδα.

Υδροχόος - Αποσυνδεθείτε από τους στρεσογόνους παράγοντες χρησιμοποιώντας την προσοχή

Υδροχόος, είναι γνωστό ότι είστε αποστασιοποιημένοι και όχι υπερβολικά συναισθηματικοί, αλλά παραδόξως, αν βάζετε πάρα πολλά στο πιάτο σας όταν πρόκειται για γονείς και εργασία και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας, μπορείτε να το κλείσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σε ένα μέρος όπου μπορείτε να παραμείνετε οργανωμένοι με αυτές τις ευθύνες είναι να έχετε επίγνωση των σκέψεών σας και να έχετε επίγνωση όταν αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Θα θελήσετε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες προσοχής όπως βαθιές αναπνοές, διαλογισμό ή γιόγκα. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχετε μια φυσική ανθρωπιστική πλευρά, θα πρέπει να υποστηρίξετε σκοπούς που σημαίνουν πολλά για εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε προοπτική, κάτι που θα σας βοηθήσει μόνο να διαχειριστείτε τους ρόλους σας.

Ιχθείς – Θέστε όρια

Ιχθείες, έχετε απίστευτη ενσυναίσθηση και μπορεί ακούσια να αναλάβετε περισσότερο άγχος από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε. Πρέπει να συνδυάσετε την εργασία και τη γονεϊκότητα και μπορεί να φτάσετε σε μια θέση όπου πρέπει να βοηθήσετε τους άλλους όταν δεν είστε σε θέση να το κάνετε. Θα καταλήξετε να γίνετε πολύ καμένοι. Επομένως, πρέπει να θέσετε όρια και να πείτε «όχι», σε εκείνους που σας ζητούν να κάνετε χάρες που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας ως γονέας και εργαζόμενος εάν τηρείτε τα όρια. Και δεν πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι γι 'αυτό, ειδικά αν αυτοί που θέτετε όρια σας κάνουν να αισθάνεστε έτσι.

Ναι, οι μητέρες που μένουν στο σπίτι είναι αγχωμένες και έχουν δύσκολη δουλειά, αλλά η εργασία προσθέτει επιπλέον άγχος στην ανατροφή των παιδιών. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείτε το χρόνο όταν πρόκειται για αποτελεσματική γονική μέριμνα ενώ διαχειρίζεστε την εργασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε οποιαδήποτε ιδανική δραστηριότητα αυτοφροντίδας για κάθε γονέα, ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να διαχειριστεί τις ευθύνες του όσο καλύτερα μπορεί, ενώ είναι ευγενικός με τον εαυτό του.


Μίριαμ Ρέιτσελ

ΠΗΓΗ: askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου