Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η Τριάδα των Πνευματικών Πρακτικών: Διαλογισμός, Συγκέντρωση και Στοχασμός


 Παραδοσιακά υπήρχαν πάντα 3 πνευματικά μονοπάτια που οδηγούν στη φώτιση. Πιο συχνά αναφέρεται ως Αριστερά, Δεξιά ή Μέση Οδός, σήμερα θα βουτήξουμε λίγο βαθύτερα στην ουσία τους, θα κατανοήσουμε ενεργειακά τι σημαίνει το καθένα και ποιες πτυχές τονίζονται και ενισχύονται, έτσι ώστε και εσείς να είστε σε θέση να ευθυγραμμιστείτε με τον προτιμώμενο τρόπο σας. Τελικά, όλα τα οχήματα πρέπει να επιλέξουν έναν προορισμό και τον τρόπο τους για να φτάσουν εκεί.

Ένα πλοίο διχασμένο ανάμεσα σε δύο τοποθεσίες καταλήγει πουθενά. Ο Δρόμος είναι Ένας. Είστε έτοιμοι να επιλέξετε το μονοπάτι σας; 
 Πηγαίνοντας αριστερά – Διαλογισμός – Το Μεγάλο Γιν
Ο διαλογισμός είναι το κλασικό γνωστό αριστερό μονοπάτι. Ο μεγάλος Θεϊκός θηλυκός τρόπος παράδοσης, η Γιν ουσία του κόσμου μας. Και παραδόξως, παρόλο που είναι γνωστό ως το αριστερό μονοπάτι, λειτουργεί κυρίως με τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου (διαίσθηση). Αυτό προφανώς δεν είναι λάθος, καθώς οι ενέργειες τείνουν να κινούνται σε μια σπειροειδή κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο δεξιός εγκέφαλος τροφοδοτεί την αριστερή πλευρά του σώματος και αντίστροφα.
Τι σημαίνει λοιπόν να επιλέγεις το διαλογισμό ως δρόμο προς τη φώτιση;
Καλά. Σημαίνει να μάθουμε να καλλιεργούμε τους εσωτερικούς κόσμους πάνω απ' όλα. Σημαίνει να μάθεις την πράξη της παράδοσης. Να μάθεις να λες στον εαυτό σου: «Όχι το θέλημά μου, αλλά θα γίνει ανώτερο». Το μονοπάτι του διαλογισμού αναφέρεται επίσης ως το μονοπάτι του νερού. Ο δρόμος της μη αντίστασης, αλλά της απόλυτης περικύκλωσης. Το μονοπάτι της αδράνειας, της μη δύναμης, αλλά και της απόλυτης παρουσίας και επίγνωσης της καρδιάς. Υπομονετικά περιμένοντας ενώ παίρνετε την τελειότητα που είναι.
Το να επιλέξεις το διαλογισμό ως το δρόμο σου προς τη φώτιση σημαίνει να μάθεις να αποσυνδέεσαι από πράγματα, ανθρώπους, γεγονότα, και όμως να είσαι πλήρως βυθισμένος σε αυτά, γεμίζοντας και επεκτείνοντας την καρδιά σου και των άλλων με χαρά. Αν κληθείτε να διαλογιστείτε προς το φωτοστέφανό σας, να ξέρετε ότι πιθανότατα είστε ο αιώνιος δωρητής. Πάντα έτοιμος να υπηρετήσει και κυρίως εδώ να ανεβάσει τη δόνηση του συνόλου. Η ιδέα είναι απλή: Αν όλα είναι από τον Θεό, πώς μπορεί κάποιος ή κάτι να μην είναι τέλειο; Είναι η αντίληψή σας που χρειάζεται προσαρμογή, όχι έξω από γεγονότα ή ανθρώπους.
Τα ζώδια που είναι επιρρεπή σε μια τέτοια πορεία είναι φυσικά οι αγαπημένοι μας Καρκίνος. Ταύρος. Είναι ένα μονοπάτι που δουλεύει κυρίως με τα θεϊκά θηλυκά στοιχεία της δημιουργίας ή το μαγνητικό ρευστό αν θέλετε, και συχνά γνωρίζει πράγματα χωρίς να ξέρει πώς ξέρει τα πράγματα. Το διαλογιστικό μονοπάτι δεν ασχολείται τόσο με την ανάπτυξη της λογικής και της κριτικής σκέψης. Ποιος το χρειάζεται αυτό, όταν μπορείτε να γίνετε ολόκληρος ο ωκεανός και να συμπεριλάβετε όλα όσα παρουσιάζονται μπροστά σας σωστά;

Πηγαίνοντας Δεξιά – Συγκέντρωση – Το Μεγάλο Γιανγκ
Η συγκέντρωση βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του φάσματος από το διαλογισμό.
Η συγκέντρωση είναι το μονοπάτι Γιανγκ ή ο Μεγάλος Θεϊκός Αρσενικός τρόπος. Αυτό το μονοπάτι είναι το μονοπάτι της προσπάθειας και της θέλησης, ριζωμένο στην αριστερή, λογική πλευρά του εγκεφάλου. Είναι μια διαδικασία ξεκλειδώματος του εαυτού σας σε επίπεδα και σταδιακής ανάπτυξης της συνείδησης. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι από τη στιγμή που χωριστήκαμε από την Πηγή και ενσαρκωθήκαμε σε ανθρώπινη μορφή, πρέπει να βιαστούμε και να χρησιμοποιήσουμε προσπάθεια για να ανακτήσουμε τη θεϊκή μας φύση και να βρούμε το δρόμο μας πίσω στην τελειότητα, στην ενότητα με το Ένα.
Στη Δύση, αυτό ήταν πάντα ένα έντονα τονισμένο μονοπάτι με αποκρυφισμό, προσευχή ή ακόμα και σύγχρονες επιχειρήσεις. Το να επιλέξετε τη συγκέντρωση ως το δρόμο σας προς τη φώτιση σημαίνει να επιλέξετε κάτι για να εστιάσετε και να χτίσετε απτά, βάζοντας όλη σας την προσπάθεια και τη δύναμη της θέλησης εκεί. Σημαίνει να έχετε μια σκάλα διαφορετικών στόχων και να κλείνετε το ενεργειακό σας πεδίο μέχρι να τους επιτύχετε. Ένα προς ένα.
Επειδή γνωρίζετε ότι μέσω της επίτευξης των στόχων σας, μέσω της ενσάρκωσης των ανώτερων ιδανικών σας, αυτοπραγματώνεστε και κάνετε κάτι από τη ζωή σας και αυτό που είστε.
Αλλά σε τι πρέπει να επικεντρωθεί κανείς;
Λοιπόν, αυτό εξαρτάται φυσικά από το άτομο, αλλά ένας καλός δείκτης είναι να βρείτε αυτό το γλυκό σημείο μεταξύ αυτού που φοβάστε και αυτού στο οποίο είστε φυσικά καλοί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πάθος που μετατράπηκε σε επιχείρηση, θα μπορούσε να είναι ένα άθλημα ή μια πολεμική τέχνη, ή θα μπορούσε ακόμη και να είναι η ίδια η μαγεία, εκτελώντας τελετουργίες ή θεραπείες και εκπαιδεύοντας τη δύναμη της θέλησής σας μέσα στις αστρικές σφαίρες.
Το σημαντικό είναι να καταλάβετε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Για να καταλάβετε ότι μέσα σε κάθε μέρα, υπάρχουν καθημερινοί στόχοι, και μέσα στην επίτευξη αυτών των καθημερινών στόχων, ανεβαίνετε όλο και ψηλότερα, μέχρι να φτάσετε εκεί που οραματίζεστε τον εαυτό σας να είναι. Σε αντίθεση με το διαλογισμό, το μονοπάτι της συγκέντρωσης είναι αυτό της λεπτομέρειας, της διαύγειας και της έκφρασης του εγώ. Και ναι, είναι εντάξει να εκφράζεις το εγώ σου στην κοινωνία. Είναι κατά κάποιο τρόπο αυτό για το οποίο ήρθαμε όλοι εδώ.

Θέλετε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στους τρόπους του Θεϊκού Γιανγκ; 
Λοιπόν, τότε τίθεται φυσικά το ερώτημα... σε ποιο πεδίο ή σε ποιο πράγμα θα θέλατε να εκφράσετε και να οικοδομήσετε τη συνειδητότητα του Θεού σας; Πού θα μπορούσε η κοινωνία να επωφεληθεί καλύτερα από τα δώρα και την ιδιοφυΐα σας; Και μετά πιάστε δουλειά.
Τα ζώδια εξυπηρετούν περισσότερο αυτό το μονοπάτι: Αιγόκερως, Παρθένος, Λέοντας, Κριός, Τοξότης, Δίδυμοι.

Πηγαίνοντας πουθενά – Στοχασμός – Το Μεγάλο Κενό
Ο στοχασμός είναι το μονοπάτι χωρίς χέρια, γνωστό και ως Μέση Οδός. Το στοχαστικό μονοπάτι δανείζεται στοιχεία τόσο από τη συγκέντρωση όσο και από το διαλογισμό, αλλά δεν ταυτίζεται με κανένα από τα δύο. Χρησιμοποιεί τη διαρκή ενέργεια της συγκέντρωσης σε ένα πράγμα, αλλά δεν πιέζει ή πιέζει τόσο πολύ. Και δανείζεται την παράδοση και την αποδοχή όλων των πραγματικοτήτων από το διαλογισμό, αλλά δεν είναι τόσο παθητική ή υδαρής.
Για να επιλέξετε την περισυλλογή ως το δρόμο σας προς το φωτοστέφανό σας σημαίνει να χρησιμοποιείτε εξίσου φωτιά και νερό και να μπορείτε να αλλάζετε ανάλογα με την περίσταση. Είναι ένας χορός αντιθέτων... Αυτό το καθιστά ένα μάλλον βολικό μονοπάτι, καθώς αντιμετωπίζουμε συνεχώς αντίθετα και παράδοξα στην καθημερινή μας ζωή. Ο στοχασμός έχει να κάνει με τη στιγμή, ενεργώντας στο τώρα, σωστά, ως αυτό που είσαι. Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι απλά να είσαι στο στοιχείο της φωτιάς σου όταν νιώθεις σαν να είσαι στο στοιχείο της φωτιάς σου, και κάθε φορά που αυτός ο διακόπτης συμβαίνει μέσα σου και θέλεις να πας προς το πιο ήρεμο νερό, σταματάς και κάνεις αυτόν τον διακόπτη. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε σε μια συζήτηση σε δημόσιο χώρο ή μόνοι στο σπίτι. Όταν το σύμβολο "go" μέσα σας τυχαίνει να αλλάζει, αλλάζετε. Είναι ένα μάλλον απλό μονοπάτι που απαιτεί συντονισμό και επίγνωση του σώματος.
Και σε αντίθεση με τα άλλα δύο μονοπάτια που αφορούν την κυριαρχία του ενός ή του άλλου στοιχείου, η μέση οδός ασχολείται με την απλότητα της ύπαρξης και απλά με το να είσαι ο όμορφος Εαυτός σου. Παρατεταμένη πίεση (συγκέντρωση), αλλά με παιχνιδιάρικο τρόπο (διαλογισμός). Μια καλή συμβουλή είναι να επιλέξετε θέματα στα οποία θα εστιάσετε όταν σκέφτεστε. Π.χ. «η τοποθέτησή μου στον 5ο οίκο Αφροδίτη-Σκορπιός» ή ένα πιο ψυχολογικό γεγονός όπως «την ημέρα που πήρα προαγωγή στη δουλειά μου» ή «αυτή η συγχρονικότητα με τον ξένο στο λεωφορείο χθες».
Αυτή η τεχνική σας δίνει αρκετό πλαίσιο για να μην χαθείτε εντελώς στον ευρύ ωκεανό όλων των δυνατοτήτων, αλλά όχι πάρα πολλή δομή όπου περιορίζεστε στη χρήση της λογικής και του ορθολογικά σκεπτόμενου μυαλού σας. Θέλετε να σκεφτείτε το δρόμο σας προς το φωτοστέφανό σας; Τότε πρέπει να μάθεις να γίνεσαι κύριος των παραδόξων. Και περιμένετε υπομονετικά στη γέφυρα όπου συναντιούνται η φωτιά και το νερό.
Ζώδια επιρρεπή σε ένα τέτοιο μονοπάτι: Σκορπιός, Ζυγός, Υδροχόος

Να διαλογίζεσαι, να συγκεντρώνεσαι ή να συλλογίζεσαι;
Ανεξάρτητα από το ποιο μονοπάτι αισθάνεστε περισσότερο να καλλιεργήσετε, η διαφορά είναι μόνο στο ταξίδι. Ο προορισμός είναι ο ίδιος. Στην άλλη πλευρά του πέπλου βρίσκεται η πραγματική μαγεία. Αλλά κερδίζει κανείς μόνο με δύναμη και συνέπεια. Επιλέξτε μια διαδρομή. Και κολλήστε με αυτό μέχρι την ολοκλήρωση.
Έχετε ό, τι χρειάζεται; Το φωτοστέφανό σας περιμένει.

Κατρίνα βαν Γουίκ
ΠΗΓΗ: askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου