Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΕΡΜΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 19/02


Η σύνοδος Ερμή / Ποσειδώνα που γίνεται στις 19/02 συνδυάζει αυτό που ονομάζουμε Αναζήτηση της Ουτοπίας.
Λειτουργεί σαν να " επικοινωνούμε με τα πνεύματα  " ή τον αγαθό Θεό.
Είναι ένα φανταστικό τοπίο που δεν έχει όρια και που μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Είναι η ποίηση, το τραγούδι, η επικοινωνία του Πνεύματος, η απόρριψη της Ύλης.
Η επικοινωνία δεν είναι το ορατό πεδίο, καθώς εισέρχεται μέσα από ασυνείδητους τρόπους. Αυτή προβάλλεται με πολλές εκδοχές του ίδιου αντικειμένου που είναι η φαντασία και η αποκάλυψη. Κάπως έτσι δεν λειτουργεί το τραγούδι, η μουσική, η ποίηση?...
Ανάλογα με την πνευματική οξυδέρκεια που υπάρχει μπορεί να λειτουργήσει ως προβολή πολλών πραγμάτων. Από των πιο πνευματικών έως των πιο καταστροφικών.
Είναι μια όψη που δημιουργεί μαθησιακές δυσκολίες αλλά πνευματική ή ουτοπική ή ονειρική εφηβεία που στην καλή της μορφή δίνει επαφή με το Θείο, ενώ στην αρνητική παρόρμηση με ουσίες, αλκοόλ, ψυχότροπες προβολές.
Λειτουργεί επίσης στο ψυχαναγκαστικό πεδίο με τα δάκρυα, όπου προκαλούμε την προσοχή του άλλου μέσω των υποσυνείδητων δρόμων. Λειτουργεί δηλαδή το θυμητικό πλαίσιο όπου προσεγγίζει τον άλλον πιστεύοντας ότι μπορεί να του αφιερωθεί.
Ουσιαστικά στο ερωτικό κομμάτι μεταφράζεται σε μια " Ποσειδώνια σχέση " * που γίνεται η λατρεία του άλλου, επειδή μπορεί να δει την ασυνείδητη πλευρά. Είναι η όψη του ψυχολόγου, ο οποίος μπορεί να διαβάσει καλά τον ασθενή του που στην παρούσα φάση λειτουργεί πάνω στην ψυχολογική προσέγγιση.
Ο " ψυχολόγος " εραστής παίζει και το ρόλο των αναγκών της ψυχής του άλλου, ώστε να μπορεί να την χειριστεί.
Αυτή η όψη αντικαθρεφτίζει τους διαφημιστές που πωλούν " φύκια για μεταξωτές κορδέλες" ακουμπώντας στην ανάγκη. Αγγίζουν δηλαδή το υλικό πεδίο κάτι που είναι αρνητικό ως χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα.
Αυτή η " πλύση εγκεφάλου " οδηγεί στην ουτοπία η οποία ύστερα κατευθύνει τα πράγματα πάντα προς μια κατεύθυνση.
Αυτή του υλιστή που επιδιώκει το καταναγκασμό των άλλων πετυχαίνοντας το σκοπό του πλησιάζοντας εσωτερικές πλευρές.
Παράδειγμα...προτείνω αυτό το προϊόν που οδηγεί σε ψυχολογική ηρεμία, το πληρώνεις παραπάνω μεν αλλά σε εξουσιάζει στο τέλος δε.

Η όψη αγγίζει τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που έχουν Πλανήτες και ωροσκόπο από την 12* έως και την 17* μοίρα.

* Μία μελέτη του Γιώργου Κανελλόπουλου ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ πάνω στις Εξωκρόνιες Σχέσεις.


                                                    Πλουτώνιος
                                    Ειδικός Συνεργάτης του tarosofos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου