Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας 19/01

 


Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα μπορεί να εκδηλωθεί ως μη ρεαλιστικές προσδοκίες στις σχέσεις, ειδικά στις ρομαντικές σχέσεις. Είμαστε πιο επιρρεπείς στην ονειροπόληση γενικά και στις ρομαντικές έννοιες ειδικότερα με αυτή την πτυχή. Εάν και όταν ο σύντροφός μας αποτύχει να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα (και ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί τις ονειροπολήσεις που τροφοδοτούνται από τον Ποσειδώνα;) μπορεί να αισθανόμαστε απογοητευμένοι. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική διέλευση για δημιουργική έμπνευση.

Η Αφροδίτη σχετίζεται με τις αγάπες μας και το σύστημα αξιών μας. Είναι το πώς προσελκύουμε τους άλλους και τι ή σε ποιον μας ελκύει. Η Αφροδίτη αφορά τη φύση της επιθυμίας μας, τι ψάχνουμε στις σχέσεις μας και πώς συνδεόμαστε με τους άλλους. Συνδέεται με την εκτίμηση της ομορφιάς, της τέχνης, της αρμονίας και της πολυτέλειας, καθώς και των χρημάτων.
Ο Ποσειδώνας μπορεί να είναι πολύ ιδεαλιστής και αλτρουιστής, μερικές φορές σε σημείο αυτοθυσίας. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας συνδέεται επίσης με εξαπάτηση ή μη βλέποντας τα πράγματα καθαρά. Ακριβώς όπως ο πλανήτης Ποσειδώνας συχνά καλύπτεται από σύννεφα, όταν εμπλέκεται ο Ποσειδώνας, μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν ο Ποσειδώνας είναι στην εικόνα. Τι δεν βλέπουμε; Φοράμε ροζ γυαλιά; Εξαπατούμε τον εαυτό μας με κάποιο τρόπο ή κάποιος άλλος προσπαθεί να το κάνει;
Οι πλανήτες είναι τετράγωνοι όταν απέχουν 90° (συνήθως 3 ζώδια ο ένας από τον άλλο). Όταν εξετάζουμε τις διελεύσεις (σε αντίθεση με τη γενέθλια αστρολογία) συνήθως επιτρέπουμε μια σφαίρα (επίδομα) 1°, έτσι οι πλανήτες που απέχουν 89° έως 91° θεωρούνται τετράγωνοι.
Τα τετράγωνα είναι μια προκλητική όψη που συνήθως προκαλεί κάποιο είδος τριβής μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλανητών. Όταν οι πλανήτες είναι τετράγωνοι, είναι συνήθως 3 ζώδια μακριά και ως εκ τούτου μοιράζονται την ίδια τροπικότητα (πληθικός, σταθερός ή μεταβλητός), οπότε ενώ υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες όταν πρόκειται για το πώς προσεγγίζουν τη ζωή και τα προβλήματα.

Η όψη επηρεάζει το τρίτο δεκαήμερο του Μεταβλητού Σταυρού και όσους ωροσκόπο, μεσουράνημα από την 22η έως την 28η μοίρα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου