Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Νέα Σελήνη στο Σκορπιό 13/11

 


Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 13 Νοεμβρίου (20*43) έχει βαθιούς, μπερδεμένους ιστούς ενέργειας που θα εκτείνονται στα πιο σκοτεινά μέρη της ψυχής μας.
Τι συμβαίνει? Τι είναι σωστό; Ποιος είναι ο τρόπος; Αυτά τα διερευνητικά φιλοσοφικά ερωτήματα θα χορέψουν στο μυαλό μας κάτω από τη Σκοτεινή Σελήνη του Νοεμβρίου, καθοδηγώντας μας να κάνουμε το ταξίδι στο λαβύρινθο της ύπαρξής μας.

Καλούμαστε να κοιτάξουμε βαθύτερα, να αισθανθούμε βαθύτερα και το πιο σημαντικό – να αμφισβητήσουμε. Πρέπει να αμφισβητήσουμε τις αφηγήσεις που μας λένε και τις αφηγήσεις που λέμε στους εαυτούς μας. Πρέπει να σκεφτούμε μόνοι μας.
Στην πραγματικότητα, στην ουσία της, αυτό μας προσφέρει η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό. Θέλει να σκεφτούμε για τον εαυτό μας, να καταλάβουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πού θέλουμε να πάμε, χωρίς την επιρροή των άλλων, της κοινωνίας ή τους φόβους για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι.
Αυτή η Νέα Σελήνη έχει να κάνει με το να κατέχουμε το δικό μας μονοπάτι και να είμαστε αληθινοί και αυθεντικοί με τον εαυτό μας. Θέλει να βαδίζουμε στο ρυθμό του δικού μας τυμπάνου, ανεξάρτητα από τις μελωδίες που παίζουν οι άλλοι.
Κάτι τέτοιο απαιτεί εμπιστοσύνη. Χρειάζεται θάρρος, αλλά χρειάζεται επίσης να γνωρίζεις τον εαυτό σου, και ενώ αυτό μπορεί να είναι ένα δια βίου ταξίδι εξερεύνησης, η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε μια πιο αληθινή, βαθύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Καθώς ο νυχτερινός ουρανός είναι ο πιο σκοτεινός που θα είναι όλο το μήνα, χρησιμοποιήστε τον ως σύμβολο για να ταξιδέψετε στον εαυτό σας. Κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα, βάλτε το χέρι σας στην καρδιά σας και αναρωτηθείτε: Τι νιώθω τώρα;
Μια απλή πρακτική όπως αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το πνεύμα σας, το σώμα σας και το μυαλό σας. Μην το περιπλέκετε. Μην σκέφτεστε υπερβολικά. Απλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε μαζί σας και παρακολουθήστε πώς αρχίζει να μιλάει ο αυθεντικός εαυτός σας. Παρακολουθήστε πώς η εσωτερική σας σοφία και ο διαισθητικός εαυτός σας αρχίζουν να κυριαρχούν.
Ο Ουρανός, ο πλανήτης της αφύπνισης και της έκπληξης, είναι ενεργός κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου, προσθέτοντας στις ενέργειες που θα νιώθουμε.
Όταν αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όπως μπορεί να είμαστε κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη, η ενέργεια του Ουρανού μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να νιώσουμε μια αίσθηση άγχους. Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται ακανόνιστα και λίγο ασταθή και η ζωή μας μπορεί να είναι επιρρεπής σε αλλαγές και αναταραχές.
Ο Ουρανός μπορεί να ανατρέψει το status quo της ζωής μας για να μας κάνει να σκεφτούμε περισσότερο και να εξερευνήσουμε ευρύτερες ιδέες. Στον Ουρανό αρέσει να μας ταρακουνάει και να ταρακουνά πράγματα στη ζωή μας για να προκαλέσει μια αφύπνιση και να επεκτείνει τις ιδέες μας για τη ζωή και τα πάντα σε αυτήν.
Η ενέργεια του Ουρανού ευνοεί επίσης το να βγούμε έξω από το κουτί, να δοκιμάσουμε κάτι καινοτόμο ή αριστερό πεδίο και να μην είμαστε τόσο άκαμπτοι με τις ιδέες μας.
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε τυχόν άκαμπτες πεποιθήσεις που μπορεί να κρατάτε. Πώς μπορείτε να τα γυρίσετε ανάποδα, να τα χαλαρώσετε ή να τα διατηρήσετε ευέλικτα; Πώς μπορείτε να δείτε τα πράγματα με έναν νέο τρόπο;
Στον Ουρανό δεν αρέσει να ακολουθεί τους κανόνες. Η ενέργειά του είναι απρόβλεπτη, αλλά κρατά τα πράγματα ενδιαφέροντα και μας κρατά με δέος για αυτό το ταξίδι ζωής και τι μας επιφυλάσσει.
Αγκαλιάστε λίγη από αυτή την ενέργεια του Ουρανού δίνοντας στον εαυτό σας την άδεια να σκεφτεί μεγαλύτερα, να εξερευνήσει ευρύτερα και να κάνει ένα βήμα έξω από το κουτί.
Μην είστε εγκλωβισμένοι στις ιδέες των άλλων ή σε αυτό που σας λέει η κοινωνία ή ο πολιτισμός. Καλείστε να σηκώσετε το πέπλο και να αναζητήσετε μια νέα και υψηλότερη αλήθεια. Καλείστε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις και να μην αγνοήσετε την εσωτερική φωνή που περιμένει να μιλήσει μαζί σας.
Ο Ποσειδώνας είναι επίσης ενεργός κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη, γεγονός που δείχνει ότι ίσως ένα πέπλο θα αρθεί και στην παγκόσμια σκηνή. Ίσως προκύψουν νέες πληροφορίες ή ιδέες που ρίχνουν φως σε μια υψηλότερη αλήθεια. Τα μυστικά μπορεί να αποκαλυφθούν ή μπορεί να διαπιστώσουμε ότι αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αληθινό δεν είναι πλέον.
Οι πεποιθήσεις μας, οι ιδέες μας και αυτό που θεωρούμε ότι είναι ο αυθεντικός εαυτός μας, συνεχώς μεγαλώνει, πάντα εξελίσσεται, πάντα φτάνει σε νέες και υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης. Και αυτό είναι το ταξίδι της ζωής. Αυτό που είναι αληθινό για εμάς σήμερα μπορεί να μην ισχύει για εμάς αύριο.
Έτσι, συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ενώ αγαπάμε τον εαυτό μας, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε να μην κρίνουμε το ταξίδι.

ΤΑΝAΑΖ
ΠΗΓΗ: (foreverconscious.com)

1 σχόλιο: