Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ερμής τετράγωνο Κρόνος 10/11

 


Η διέλευση του Ερμή σε τετράγωνο με τον Κρόνο σας κάνει να αντιμετωπίζετε μια προκλητική εσωτερική όψη που φέρνει τον πλανήτη της επικοινωνίας σε σύγκρουση με τον πλανήτη της πειθαρχίας και της δομής. Σε αντίθεση με ένα τρίγωνο ή ένα εξάγωνο, τα οποία είναι γενικά αρμονικά, ένα τετράγωνο δημιουργεί ένταση που απαιτεί ενεργή δέσμευση για να επιλυθεί. Στην περίπτωσή σας, αυτή η ένταση εκδηλώνεται σε μεγάλο βαθμό στη σφαίρα της επικοινωνίας, της μάθησης και της κριτικής σκέψης.

Μία από τις πιο άμεσες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι η τάση προς την αυτολογοκρισία. Ο Ερμής θέλει να εκφράσετε, να αμφισβητήσετε και να εξερευνήσετε, αλλά η επιρροή του Κρόνου μπορεί να λειτουργήσει σαν διανοητικό φρένο, προειδοποιώντας σας να μην μιλάτε πολύ γρήγορα ή χωρίς επαρκή σκέψη.
Μπορεί να μαντεύετε τον εαυτό σας συχνά, ανησυχώντας για το πώς θα ληφθούν τα λόγια σας ή ποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγονται. Αυτό μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να φανείτε συγκρατημένοι, διστακτικοί ή ακόμα και μυστικοπαθείς. Αλλά μέσα σου, είσαι σε αναταραχή.
Τούτου λεχθέντος, το μειονέκτημα είναι ότι το στυλ επικοινωνίας σας, επηρεασμένο από αυτή την όψη τετραγώνου Ερμή με τον Κρόνο, μπορεί να σας δυσκολέψει να ανοιχτείτε εύκολα. Οι περιορισμοί του Κρόνου μπορούν να επεκταθούν στη συναισθηματική έκφραση, όχι μόνο στον πνευματικό λόγο. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, επιλέγοντας αντ 'αυτού να τα κρατήσετε μυστικά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση απομόνωσης ή συναισθηματικής αποσύνδεσης, ακόμη και με ανθρώπους που νοιάζεστε βαθιά.
Εκτός αν είστε αντίθετοι, δεν ταλαντεύεστε μπρος-πίσω μεταξύ του να λέτε πάρα πολλά και πολύ λίγα, αλλά απλά αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι με τον Ερμή σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Είναι σαν να μην μπορείτε να βγάλετε τις λέξεις με τον σωστό τρόπο.
Όταν έχετε ένα τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Κρόνου, η ένταση είναι πιο εσωτερική και σταθερή. Είναι σαν ο Ερμής, που αντιπροσωπεύει τις επικοινωνιακές και πνευματικές σας ικανότητες, να βρίσκεται συνεχώς σε αντίθεση με τον Κρόνο, τον υπεύθυνο εργασίας που απαιτεί πειθαρχία και δομή.
Η όψη του τετραγώνου Ερμή-Κρόνου δημιουργεί συχνά μια αίσθηση επείγοντος για την επίλυση αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης, αλλά ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι πάντα σαφής. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να είστε ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού σας, αμφισβητώντας συνεχώς τις δικές σας κρίσεις και διστάζοντας να αρθρώσετε τις σκέψεις σας. Το τετράγωνο σας ωθεί να ενσωματώσετε αυτές τις ενέργειες, αλλά δεν το καθιστά εύκολο να το κάνετε.
Πιθανότατα εκτιμάτε το πνευματικό βάθος και την αυστηρότητα, αλλά η εκμάθηση νέων πραγμάτων μπορεί να έρθει με κάποια καθυστέρηση. Μπορεί να υπάρχει μια τάση να εστιάζουμε στις λεπτομέρειες σε σημείο να χάνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Ενώ είστε σίγουρα ικανοί για βαθιά εστίαση και αυστηρή σκέψη, η ακαμψία των παραδοσιακών εκπαιδευτικών συστημάτων μπορεί να μην σας ταιριάζει καλά.
Όταν πρόκειται για την εργασιακή ηθική σας, η επιρροή του Κρόνου διασφαλίζει ότι είστε κάποιος που παίρνει σοβαρά τις ευθύνες. Είστε πειθαρχημένοι και πιθανότατα ευδοκιμείτε στη ρουτίνα. Τούτου λεχθέντος, αυτή η πτυχή μπορεί να σας κάνει υπερβολικά επικριτικούς με τον εαυτό σας, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε εκπληρώσει τα δικά σας υψηλά πρότυπα. Το κλειδί είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ των δεσμεύσεών σας και της προσωπικής σας ζωής.
Στις σχέσεις, είτε πλατωνικές είτε ρομαντικές, το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου μπορεί να προκαλέσει κάποια ένταση. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανοίξετε και μπορεί να φαίνεστε δεσμευμένοι στην αρχή. Αυτό θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως αδιάφορος ή ψυχρός, κάτι που συνήθως απέχει πολύ από την αλήθεια. Εκτιμάτε τις βαθιές και ουσιαστικές συνδέσεις, αλλά μπορεί να δυσκολευτείτε να τις ξεκινήσετε.
Όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια, δεν είστε ο τύπος που θα υποχωρήσει εύκολα. Η επιρροή του Κρόνου σας δίνει ένα σκληρό είδος επιμονής που μπορεί να σας βοηθήσει στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων. Δεν φοβάστε τη σκληρή δουλειά ή τις αποτυχίες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να τα δείτε ως απαραίτητα σκαλοπάτια προς την επιτυχία. Το κλειδί είναι να μην κολλάμε στις αποτυχίες, αλλά να μαθαίνουμε από αυτές.
Μπορεί να σας είναι δύσκολο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας ή ακόμα και να τα αναγνωρίσετε. Οι συναισθηματικές συζητήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες με τον Ερμή σε τετράγωνο Κρόνου, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε παρεξηγημένοι ή απομονωμένοι. Η ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης μπορεί να είναι ένας τρόπος πλοήγησης μέσα από αυτό, επιτρέποντάς σας να εκφράσετε καλύτερα τις ανάγκες σας και να κατανοήσετε αυτές των άλλων.
Επειδή μεγάλο μέρος της πίεσης από το τετράγωνο Ερμή με τον Κρόνο είναι εσωτερικό, το έργο για να θεραπεύσει αυτή την όψη είναι επίσης εσωτερικό. Θα χρειαστεί να κάνετε πολλή σκιώδη εργασία για να καταλάβετε το μυαλό σας και πώς λειτουργεί πριν είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με επιτυχία με άλλους. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε από μέσα σας – μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε τη δική σας θέση.
Η όψη επηρεάζει τις αρχικές μοίρες των ζωδίων του Μεταβλητού Σταυρού με πλανήτες, ωροσκόπο από την 0η έως την 4η μοίρα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου