Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Πανσέληνος Φεβρουαρίου στο Λέοντα


 Ο Φεβρουάριος ξεκινά με μία πανσέληνο στο ζώδιο του Λέοντα στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και στην 16*40 μοίρα.

Η βασική της όψη είναι ένα ταυ - τετράγωνο που κάνει με τον Ουρανό από τον Ταύρο που δημιουργεί μία φορτισμένη ενέργεια που πιθανόν είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Λίγο πριν έχουμε το τετράγωνο του Άρη από το ζώδιο των Διδύμων με την Αφροδίτη από τους Ιχθύς. Μία όψη που ούτε αυτή συμβάλλει στον άξονα των σχέσεων αλλά και σε οικονομικά ζητήματα, ενώ αυξάνει και την επικινδυνότητα με το πόλεμο στην Ουκρανία αλλά γενικά και σε διάφορες άλλες εμπόλεμες ζώνες της ανθρωπότητας.





Ας δούμε αναλυτικά τις όψεις:


Το ταυ - τετράγωνο της πανσελήνου με τον Ουρανό δημιουργεί μία φορτισμένη ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να εκδηλωθεί με μία ξαφνική αλλαγή και περίεργα γεγονότα. Και βέβαια δίνει συναισθήματα τα οποία δεν είναι τα καλύτερα μια που υπάρχει μία εκκεντρική συμπεριφορά, αλλαγές στην διάθεση και συναισθηματικές εκρήξεις.
Θα είμαστε πιο ανήσυχοι και θα έχουμε ερεθίσματα τα οποία θα μας κάνουν να εκτρεπόμαστε από κάποια δεδομένα και παράλληλα θα υπάρχει και μία αλλαγή η οποία θα είναι ξαφνική και θα μας βγάλει εκτός των πλαισίων που κινούμαστε μέχρι τώρα.
Η συναισθηματική απόσταση, η έλλειψη δέσμευσης και η ανάγκη μη εξάρτησης επιδεινώνει τα πρόβλημα. Αυτό θα επεκταθεί και όσο αφορά τις σχέσεις χωρών αλλά και στις δικές μας σχέσεις.
Χρειάζεται υπομονή και ευαισθησία στο πώς θα διανύσουμε αυτό το χρονικό διάστημα και κυρίως πώς θα τιθασεύσουμε τα ακραία συναισθήματα μας πάνω στους άλλους, για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στις σχέσεις μας.


Το τετράγωνο του Άρη με την Αφροδίτη κάνει το κλίμα πιο επικίνδυνο γιατί εμπεριέχει τον άξονα της βίας και του καταναγκασμού, είτε αφορά σχέσεις μεταξύ μας, είτε μεταξύ χωρών και αυτό δεν είναι καλός οιωνός. Οδεύουμε προς τα γενέθλια της εισόδου της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα πράγματα μπορούν να πάρουν περίεργη τροπή, να γίνουν πιο επιθετικά και τα λόγια και οι σκοποί.
Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και ζητήματα που σχετίζονται με την αεροπορία και τη θάλασσα.

Όσο αφορά το χάρτη της πανσελήνου για την Ελλάδα γίνεται στον άξονα του 5ου με του 11ου οίκου οπότε θα μας επηρεάσουν ζητήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις, με το χρηματιστήριο, με ζητήματα με παιδιά, με τη νεολαία. Γενικά πώς ενεργούμε εκεί, πως εξελισσόμαστε μέσα από ερωτικά ζητήματα και ζητήματα βέβαια που αφορούν την εξουσία και την εξωτερική πολιτική.
Κάποιες αποφάσεις που έρχονται από το εξωτερικό θα μας επηρεάσουν κυρίως στα οικονομικά. Υπάρχουν τρεις πλανήτες σε τρεις οίκους και έτσι είναι φορτωμένοι ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος οίκος που σημαίνει ότι αυτοί οι άξονες είναι που επιφέρουν επηρεασμούς και θα μας δημιουργήσει και μία θέληση στο να φέρουμε μπροστά στον ευθυνών μας ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία και με τις ένοπλες Δυνάμεις. 

Ενώ πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο σταθερή στις απόψεις μας όσον αφορά τις σχέσεις με την γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα με την Τουρκία σε ζητήματα κυρίως που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα.
Τα πράγματα γίνονται πιο δυναμικά και τα ενισχύει ο Δίας στον Κριό που ενυπάρχει μέσα στον 7ο οίκο και δείχνει ένα επιθετικό πνεύμα από την αντίπαλη χώρα και ίσως δημιουργηθούν και πρόσθετες επιθετικές κινήσεις ή λόγια χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι θα πάμε σε δύσκολες καταστάσεις.
Ζητήματα με τη δικαιοσύνη, με τα πανεπιστήμια, γενικά με την παιδεία και ότι έχει να κάνει με ζητήματα επιθετικά κινήσεις απέναντι στα παιδιά, όπως είναι το bullying και η κακή χρήση της σεξουαλικότητας.
Θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις οι οποίες πρέπει να παρθούν για να υπάρξει μία ισορροπία εκεί μία που κάποια πράγματα έχουν ξεφύγει.

Εν κατακλείδι το ταυ - τετράγωνο του Ουρανού με την πανσέληνο χρειάζεται προσοχή και πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο ήρεμοι και να μην περάσουμε τις κόκκινες γραμμές. Γιατί αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ανατρεπτικές αλλαγές, λάθη ή ατυχήματα. Ιδιαίτερα να προσέξουμε τις σχέσεις τις ερωτικές και να προσπαθήσουμε να μην είμαστε επιθετικοί και παράλογοι απέναντι στους άλλους.
Ενώ το τετράγωνο Αφροδίτης /  Άρη δημιουργεί μία ένταση, ανταγωνιστική διάθεση και σεξουαλική οπότε με αυτογνωσία, με ευελιξία και με ανοιχτό μυαλό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες οι οποίες θα μας κάνουν να βρούμε ένα άλλο πάτημα στην καθημερινότητά μας
Ο Ουρανός εξουσιάζει τις επιστήμες, τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, την εφεύρεση, την καινοτομία, την τεχνική νοημοσύνη, τα διαστημικά ταξίδια, όπως επίσης στην αστρολογία, τα ανθρωπιστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά ζητήματα.
Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν αυτό το χρονικό διάστημα και ίσως ακούσουμε πράγματα που δεν θα μας αρέσουν όσον αφορά την εξέλιξη της ανθρωπότητας και τις αποφάσεις που παίρνονται από την ανώτερη ελίτ.

Η πανσέληνος επηρεάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Σταθερού Σταυρού και όσους έχουν πλανήτες, μεσουράνημα και ωροσκόπο από τη 13η έως την 19η μοίρα.
Αυτά τα ζώδια πρέπει να προσέχουν στις απότομες αλλαγές, στις εκκεντρικές απόψεις και τις προχωρημένες αναζητήσεις οι οποίες μπορεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου