Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Νέα Σελήνη Νοεμβρίου. Η χαρά και ταυτόχρονα η καταστροφή

 


Η νέα σελήνη του μηνός Νοεμβρίου γίνεται στις 24 Νοεμβρίου στην 1*37 μοίρα του Τοξότη. Το σημαντικό της γεγονός είναι ότι σχετίζεται πάρα πολύ με το Δία μια που κάνει μία ευνοϊκή όψη, ενώ παράλληλα υπάρχει και η σύνοδος Ερμή / Αφροδίτης πάνω στην Νέα Σελήνη.

Ο Δίας βρίσκεται πολύ κοντά στο να γυρίσει σε ορθή φορά από την τελευταίες μοίρες του ζωδίου του Ιχθύ οπότε έχει μία επιρροή την οποία θα εξερευνήσουμε στη συνέχεια. Αρνητικό γεγονός σε αυτή η νέα σελήνη είναι ότι γίνεται πάνω σε πολύ δύσκολο σταθερό αστέρα και αυτό χρειάζεται μία προσοχή γιατί φέρνουν αρκετά προβλήματα και δυσάρεστα γεγονότα σε πολλούς τομείς.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης:

Νέα σελήνη τρίγωνο Δία φέρνει, ανάπτυξη, ευημερία καλή τύχη και επιτυχία. Κάνει τους ανθρώπους να είναι αισιόδοξους, χαρούμενους, ενθουσιώδεις, φέρνει μία καλή διάθεση στο να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με προοπτική και με έργα, με ταξίδια μεγάλων αποστάσεων όπως επίσης να προχωρήσουμε σε σπουδές οι οποίες θα μας δώσουν τα εφόδια για το μετά.
Βοηθά στις επιχειρήσεις, στις επενδύσεις, δίνει μία προσωπική ανάπτυξη και πνευματική μέσω της θρησκείας και της πνευματικότητας, ενώ σχετίζεται με την φιλοσοφία, με την κοινωνική πρόνοια, με νομικά και ηθικά ζητήματα. Επειδή όμως ο Δίας είναι ανάδρομος και ουσιαστικά σε στάση, χρειάζεται προσοχή μήπως οδηγηθούμε σε απληστία, ανηθικότητα, σε υπερβολή και δημιουργήσει γεγονότα τα οποία θα μας κάνουν αίσθηση.

Η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη στο Τοξότη δημιουργεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων, κάνοντας τις επικοινωνίες να είναι ευχάριστες και χαρούμενες. Βοηθά να μοιραστούμε την αγάπη μας με τους άλλους και να προχωρήσουμε στις κοινωνικές συναναστροφές κάνοντας ευχάριστο το κλίμα όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ενώ ευνοεί την προετοιμασία για τα ταξίδια το επόμενο χρονικό διάστημα ή τον προγραμματισμό αυτών μια που έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων.
Το προβληματικό της κατάστασης είναι ότι η σύνοδος αυτή συμπίπτει με το ισχυρό αστέρι Αντάρες το οποίο προκαλεί κακία, ανηθικότητα, καταστροφικότατα και βία. Κάνει τους ανθρώπους αδηφάγους, μαχητικούς, ξεροκέφαλους και φέρνει μία καχυποψία, άδικες κατηγορίες, ζητήματα με εκκλησία - θρησκεία και εγωισμό. Είναι ένα αστέρι που σχετίζεται με τη μάχη και με το θάνατο, όπως επίσης με τα όπλα και την πυρκαγιά.




Εν κατακλείδι ενώ η νέα σελήνη μας βοηθά με τις καλές όψεις που κάνει με τον ανάδρομο Δία και τη σύνοδο Ερμή / Αφροδίτης, από την άλλη όμως μας προβληματίζει γιατί σχετίζεται με δύσκολα αστέρια που ενισχύει τον προβληματισμό. Χρειάζεται μία προσοχή στο πως λειτουργούμε αυτό το χρονικό διάστημα ως κοινωνία αλλά και πολιτικό σύστημα αλλά και στην διεθνής πολιτική σκηνή, μια που θα ακούσουμε πολλά και θα μάθουμε κάποια γεγονότα που πραγματικά θα μας ταρακουνήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ενεργό επίσης το τετράγωνο Άρη / Ποσειδώνα, ένα δύσκολο τετράγωνο μια που επιφέρει δύσκολες καταστάσεις. Και οι δύο πλανήτες είναι ανάδρομοι με αποτέλεσμα καταστάσεις προηγούμενων μηνών να έρχονται στην επιφάνεια, οι οποίες θα προβληματίσουν αλλά και θα φέρουν τα πάνω-κάτω.
Χρειάζεται προσοχή σε ζητήματα υγείας, σε ζητήματα που σχετίζονται με σκάνδαλα με εθισμούς, με έντονα πάθη και με καταστάσεις οι οποίες είναι εκτός ελέγχου, με κακή ψυχολογία, με ιδρύματα, φυλακές, αυτοκτονίες και ψυχοσωματικά. Χρειάζεται προσοχή επίσης όσο αφορά ζητήματα με το νερό, με τη θάλασσα όπως και με αέρια, πυρκαγιές, έντονο αέρα και καιρικές συνθήκες, και ζητήματα με ψευδαισθήσεις, ψεύτικα όνειρα, επικοινωνία και αναλήθεια. 

Επηρεάζει τις αρχικές μοίρες των Μεταβλητών και τις τελευταίες του Μεταβλητού  Σταυρού και όσους πλανήτες, ωροσκόπο σε αυτές τις μοίρες. 


ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου