Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Καρκίνος. Για πάντα παιδί

 Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του κύκλου με κυβερνήτη την Σελήνη. Είναι το ισχυρότερο ζώδιο σε σχέση με τα άλλα ζώδια του νερού όσο αφορά το συναίσθημα καθώς καθορίζεται ως '' τροφή του ''. Ένας θετικός συναισθηματικός κόσμος είναι για αυτόν ένας Παράδεισος και το αντίθετο μια Κόλαση. Δένεται με πρόσωπα, αντικείμενα, καταστάσεις, δημιουργεί ένα μυθικό ονειρικό κόσμο, τον πλάθει στα μέτρα του, και στην αυτό διάψευση οδηγείται σε μια οδυνηρή κυκλοθυμική διαταραχή με συνέπειες τον ψυχικό του θάνατο.

Χρειάζεται μια καθημερινή επιβεβαίωση αγάπης, ενδιαφέροντος, προσοχής, μια μητρική προσέγγιση πάνω του για να νιώθει την παιδική στοργή, το άγγιγμα ψυχής που τον κάνει δυνατό και ασυγκράτητο. Ένας καλά συναισθηματικός κόσμος δημιουργεί μια ατρόμητη δύναμη ζωής για τον Καρκίνο που ξεπερνά σε δύναμη τον Κριό..!
   Οι πληγές της μη συναισθηματικής επιβεβαίωσης δημιουργούν ισχυρά τραύματα που για να επουλωθούν χρειάζεται χρόνος και παραπάνω προσπάθεια από το επόμενο άτομο στην ζωή του. Δίνοντας του την '' τροφή του '' μένει πιστός, αφοσιώνεται για πάντα στο σύντροφό του και δημιουργεί μια αρμονική οικογένεια η οποία μεγαλουργεί.
Είναι εξαιρετικά πολύπλοκα άτομα με πολλά ταλέντα, τέλεια μνήμη, ενδιαφέροντα τα οποία βγάζουν προς τα έξω για να δείξουν το εσωτερικό τους κόσμο και να αποδώσουν αυτό που αισθάνονται. Ο κόσμος της ψυχής και των συναισθημάτων κατευθύνεται από τις εναλλαγές της Σελήνης στα ζώδια σε ημερήσια βάση που δημιουργούν και ανάλογες συμπεριφορές μέσα στην ημέρα.
 Με μια διαίσθηση που ξεπερνά τα όρια λειτουργούν πάντα με τα συναισθήματα παρά με την λογική με αποτέλεσμα στο τέλος να εγκλωβίζονται και να οδηγούνται σε μια κιβωτό που λειτουργεί ως καταφύγιο που είναι το σπίτι τους. Είναι μια μητρική γυναικεία αγκαλιά που δεν την έχουν πλέον, είναι μια οδυνηρή αντιμετώπιση απέναντι στην ζωή.
Η αφοσίωση στην οικογένεια, ο έρωτας των συναισθημάτων και των αισθημάτων, η καλοσύνη, η συνεισφορά στον δικό τους άνθρωπο και η λατρεία της αληθινής αγάπης είναι ο δικός τους Παράδεισος. Όμως η ζωή έχει το δικό της σχέδιο..



ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
Αστροψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου