Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μαντεία: Με εξουσιάζει η μοίρα ή η ελεύθερη βούληση;


 Η κύρια ένσταση στην αστρολογία από τους σκεπτικιστές είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα απειλεί τις έννοιες της ανθρώπινης επιλογής και της ελεύθερης βούλησης.
Εάν το σύνολο των δυνατοτήτων της προσωπικότητάς μας υποδεικνύεται στο γενέθλιο χάρτη, τότε πώς μπορούμε να αναπτυχθούμε ποτέ; Έχουμε πραγματικά τη δύναμη να αυτοπροσδιοριστούμε ή είμαστε απλά πιόνια ενός παιχνιδιού που δεν σχεδιάσαμε;
Εάν το μέλλον περιορίζεται σε αυτούς τους πλανήτες που τυγχάνουν να εμφανίζουν τους χάρτες μας, τότε έχουμε πραγματικά καμία εξουσία σε οτιδήποτε;

Η Αστρολογία και άλλες μορφές μαντείας μπορεί να φαίνονται θεμελιωδώς μοιραίες για τον τυχαίο παρατηρητή, αλλά με προσεκτικότερη εξέταση, διαπιστώνουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των ψυχικών τεχνών είναι η απελευθέρωση και όχι η φυλάκιση.
Ακριβώς όπως ένας καλλιτέχνης απαλλάσσεται από το χάος των συνεχώς διευρυνόμενων δυνατοτήτων από τα όρια ενός καμβά, η αστρολογία μας απελευθερώνει καθορίζοντας τα όρια. Μας δίνει μια αίσθηση του βασικού δυναμικού για κάθε άτομο ή στιγμή, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τι είναι στη δύναμή μας να αλλάξουμε και τι θα κάνουμε καλύτερα για να τιμήσουμε, να αποδεχτούμε και να προσαρμοστούμε.

Εύρεση της ολότητας
Σε κάποιο βαθμό, ο βασικός σας χαρακτήρας είναι εγγενής, όπως μπορούμε να δούμε στη φυσική βαρύτητα των παιδιών σε ορισμένες δραστηριότητες έναντι άλλων. Μπαίνετε στη ζωή με ορισμένες προτιμήσεις, συγγένειες, ταλέντα και ιδιοσυγκρασιακές κλίσεις για τις οποίες δεν έχετε λόγο.
Αυτό που είναι υπό τον έλεγχό σας, ωστόσο, είναι το επίπεδο συνείδησης στο οποίο φέρετε αυτές τις ενέργειες και ο βαθμός στον οποίο τις ισορροπείτε ή τις ενσωματώνετε με τα άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς σας.
Κάθε ουράνιο σώμα αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του ανθρώπινου μυαλού, το σύνολο του οποίου περιλαμβάνει ολόκληρη την ανθρώπινη ψυχή. Ο καθένας έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης επιθετικής ενέργειας ( Άρης ) και ο καθένας έχει ένα στυλ σύνδεσης ή σχέσης με άλλους ( Αφροδίτη ). Όλοι έχουν ενστικτώδεις ανάγκες ασφάλειας ( Σελήνη ) και όλοι έχουν μια φιλοδοξία του ενός ή του άλλου είδους ( Ήλιος ).
Έρχεστε σε αυτόν τον κόσμο "προγραμματισμένο" για να εκφράσετε αυτές τις ψυχολογικές παρορμήσεις με ένα συγκεκριμένο στυλ. Κανείς δεν θα το αρνιόταν αυτό, καθώς είναι προφανές ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι εγγενώς ευχαριστημένοι από ένα επίπεδο μεταβλητότητας και αλλαγής που θα τρομοκρατούσε έναν άλλο που ευδοκιμεί μέσω της σταθερότητας και της ασφάλειας. Μερικοί είναι φυσικοί πολεμιστές, ενώ άλλοι ζουν για να ευχαριστηθούν και να φιλοξενήσουν.
Ωστόσο, οι ισχυρότερες κλίσεις μας δεν δημιουργούν μια ισορροπημένη προσωπικότητα. Κατά τη διάρκεια της ζωής, το καθήκον μας ως άνθρωποι είναι να ισορροπήσουμε, να ρυθμίσουμε και να εξυψώσουμε τις πρωτόγονες φύσεις μας προσπαθώντας να βρούμε την ολότητα. Πρέπει να γεννήσουμε όλες τις πλανητικές μας τοποθετήσεις - όχι μόνο αυτές που προτιμάμε περισσότερο.
Ο καθένας μας τείνει να αφήνει μερικούς από τους πλανήτες μας να μιλούν πιο δυνατά από άλλους. Υπάρχουν τρόποι δραστηριότητας ή σφαίρες δράσης που αισθανόμαστε πιο άνετα και υπάρχουν πτυχές της προσωπικότητάς μας που τις θεωρούμε άβολες, τρομακτικές ή τις οποίες αποδοκιμάζουμε.
Αυτές οι αποκηρυγμένες πλανητικές τοποθετήσεις συχνά προβάλλονται σε φίλους ή συντρόφους. μας ελκύουν άνθρωποι που ενσωματώνουν τις ιδιότητες που μας ανήκουν αλλά που δυσκολευόμαστε να ενσωματώσουμε στις δικές μας προσωπικότητες.

Όπως Μέσα Τόσο Χωρίς
Ένας διαλυμένος πλανήτης μπορεί να αγνοηθεί μόνο για τόσο πολύ καιρό πριν απαιτήσει την προσοχή μας. Μετά από αυτό, εσωτερικοί και ψυχολόγοι συγκλίνουν. Ο μεγάλος ψυχαναλυτής, Καρλ Γιούνγκ, έγραψε: «Όταν μια κατάσταση δεν γίνεται συνειδητή, συμβαίνει έξω ως μοίρα. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε το ασυνείδητο, θα κατευθύνει τη ζωή σας και θα το ονομάσετε μοίρα ».
Με πρακτικούς, κοσμικούς όρους, είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε την αλήθεια αυτού. Αν αγνοήσουμε τα προβλήματά μας, αρνηθούμε τα συναισθήματά μας ή πάμε μαζί με κάτι που ξέρουμε ότι δεν πρέπει για ένα διαρκές χρονικό διάστημα, τελικά η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο μέχρι να αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Είναι σαν να υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο που αγνοούμε, ο οποίος μεγαλώνει και μεγαλώνει όσο περισσότερο τον αγνοούμε. Σύντομα ολόκληρη η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από την αποφυγή να κοιτάξουμε τον γιγαντιαίο ελέφαντα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μην το δούμε.
Η άρνηση ή η καταστολή της αλήθειας αποσταθεροποιεί την κατάσταση από κάτω έως ότου τελικά η αλήθεια ξεσπάσει στο φως. Μια τέτοια έκρηξη μπορεί να είναι αρκετά καταστροφική, αφήνοντας γάμους, φιλίες, καριέρες, οικονομικά, ακόμη και σωματική υγεία.
Η ίδια αρχή ισχύει για οποιαδήποτε πλανητική τοποθέτηση στον χάρτη γεννήσεων. Εάν αρνηθείτε κάποια πτυχή της φύσης σας ή προσπαθήσετε να γίνετε κάτι που δεν είστε, αυτό το μη ζούμε μέρος της φύσης σας θα χτυπήσει την πόρτα σας μέχρι να το αφήσετε να μπει.
Αυτό μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Μια σχέση που τελειώνει άσχημα μπορεί να εκθέσει μια συναισθηματική ανάγκη που έχετε αρνηθεί ή τον τρόπο που προσπαθήσατε να καταστείλετε τα πραγματικά σας συναισθήματα. Η απόλυση από μια δουλειά μπορεί να σας αναγκάσει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι ακολουθείτε μια καριέρα που δεν σας αρέσει ούτε και να ξεφεύγετε από μια ενασχόληση που πάντα ονειρευόσασταν κρυφά. Ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να σας αναγκάσει να εξετάσετε προσεκτικά τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας και να αναγνωρίσετε πώς καταπιέζετε ισχυρά συναισθήματα ή δημιουργική ενέργεια με φαγητό, αλκοόλ ή φάρμακα.

Πάρτε τη ζωή από τα Κοσμικά Κέρατα
Όταν αγκαλιάζουμε τις πλανητικές πτυχές αντί να τις αρνούμαστε, τις καταστέλλουμε ή τις πολεμούμε, μεταβαίνουμε από τη δουλεία πίσω στην ελευθερία. Συνειδητοποιούμε ότι αυτές είναι ανάγκες που πρέπει να τιμηθούν και να ικανοποιηθούν κάπου στη ζωή μας και βρίσκουμε δρόμους για την έκφρασή τους.
Ορισμένοι αστρολόγοι εφαρμόζουν αυτήν την αρχή ακόμη και στις διελεύσεις. Αν κοιτάξετε μπροστά στο ωροσκόπιό σας και δείτε ότι έχετε μια δύσκολη διέλευση του Κρόνου στον 7ο οίκο σας, αντί να προβλέπετε με δυσκολία δυσκολία στη στενά δεσμευμένη σχέση σας, μπορείτε να επιλέξετε να προχωρήσετε προληπτικά στη δουλειά, επιλύοντας τα μακροχρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζετε ήδη, αποκτήστε στις συνεργασίες σας.
Αντί να περιμένετε τον Κρόνο να αποκαλύψει τους αδύναμους κρίκους της αλυσίδας σας μέσα από οδυνηρή συστολή, αναλάβετε εσείς αυτήν την ευθύνη. Εάν ο χρόνος πρόκειται να χαρακτηριστεί από αυτό το θέμα ούτως ή άλλως, μπορείτε επίσης να δηλώσετε τους όρους και να σηκωθείτε μπροστά από οποιοδήποτε ζήτημα. Με αυτόν τον τρόπο, παραιτείστε από την ανάγκη μιας δυσάρεστης, κατακλυσμικής αποκάλυψης.
Δεν έχετε γεννηθεί σε έναν εντελώς άμορφο κόσμο. Γεννιέσαι σε έναν κόσμο που έχει λάβει ένα συγκεκριμένο σχήμα, αλλά που είναι ευχαρίστησή σου να τροποποιήσεις αν ευθυγραμμιστείς σωστά με αυτόν. Η φύση σας είναι με τον ίδιο τρόπο. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση: "Με κυβερνά η μοίρα ή η ελεύθερη βούληση;"
Η αλήθεια είναι ότι η μοίρα είναι αυτή στην οποία δεν έχετε εφαρμόσει ακόμη την ελεύθερη βούλησή σας. Αναλάβετε το καθήκον να φέρετε τις διαλυμένες πτυχές του εαυτού σας στο κατώφλι της συνειδητής σας προσωπικότητας και γίνεστε αυτός που οδηγεί τον τροχό της μοίρας. 

Mary West
ΠΗΓΗ: https://askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου