Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η Έρις στην Αστρολογία

 


Η Έρις ανακαλύφθηκε το 2005, οπότε η ενέργειά της στην αστρολογία είναι πολύ νέα, αλλά καθώς έρχεται μαζί με τον Ήλιο, νόμιζα ότι ήταν η τέλεια στιγμή για να την παρουσιάσω.
Η Έρις ζει πέρα ​​από τον Πλούτωνα και θεωρείται ένας νάνος πλανήτης. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η ανακάλυψη της Έρις είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί ο Πλούτωνας και σε έναν πλανήτη νάνο, καθώς και οι δύο πλανήτες είχαν περίπου το ίδιο μέγεθος.Ο Πλούτωνας είναι ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου, ενώ ο Έρις μπορεί σχεδόν να θεωρηθεί ως η Θεά του Κάτω Κόσμου. Θα μπορούσε η ανακάλυψή της να είναι ένα σημάδι ότι ανοίγουμε το δρόμο για περισσότερη ισορροπία όσο αφορά τις γυναικείες και ανδρικές ενέργειες;
Ενώ νομίζω ότι η θεά του Κάτω Κόσμου θα ήταν ένα καλό σημάδι για την Έρις, στην πραγματικότητα είναι γνωστή ως η θεά της διαφωνίας και των συγκρούσεων. Η ενέργειά της είναι πολύ παρόμοια με αυτή του Πλούτωνα, καθώς και οι δύο φέρνουν βαθύτερα, πιο σκοτεινά θέματα. Και οι δύο ενέργειές τους μας ενθαρρύνουν να αγκαλιάσουμε τη σκιά μας για να την μετατρέψουμε σε φως.

Ο Έρις στη Μυθολογία:

Στην Ελληνική Μυθολογία, ο Έρις ήταν αδερφή του Άρη. Ως ο Θεός του Πολέμου, ο Άρης ήταν γνωστός για τον φόβο και την καταστροφή, αλλά η Έρις ήταν γνωστός για να το μεγεθύνει. Πήρε την ευχαρίστηση να δημιουργήσει ταλαιπωρία και οι ενέργειές της οδήγησαν στην έναρξη του Τρωικού Πολέμου.
Η Έρις σίγουρα δεν έχει τη μεγαλύτερη φήμη, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες, ακόμη και οι μυθικές, παρουσιάστηκαν στα μάτια της πατριαρχίας. Η Έρις μπορεί να προκαλέσει διαφωνίες και διαμάχες, αλλά δεν το κάνει χωρίς λόγο.
Όπως και ο Πλούτωνας, η Έρις προκαλεί και πιέζει τα κουμπιά μας όταν απαιτείται μετασχηματισμός και αλλαγή. Φέρνει διχόνοια μόνο όταν ξέρει ότι είναι καιρός να γεννηθεί μεγαλύτερη αρμονία.
Σκεφτείτε μια ορχήστρα. Καθώς όλοι παίζουν μαζί ως ένα, μπορεί να δημιουργηθεί όμορφη μουσική. Αλλά αν ένας μουσικός αρχίσει να παίζει εκτός χρόνου, δημιουργεί διαφωνίες. Τώρα, αυτός ο μουσικός θα μπορούσε να παίζει εκτός χρόνου επειδή δεν έχει ασκηθεί, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επειδή βαριέται και είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση.
Αυτό μπορεί να συμβεί και μέσα μας όταν βγαίνουμε εκτός ευθυγράμμισης με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο για να επανασυνδεθούμε και να πάμε μέσα, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επειδή είμαστε έτοιμοι να ανεβούμε και να φτάσουμε σε μια νέα κατάσταση ευθυγράμμισης.
Το Discord μπαίνει στη ζωή μας για να μας καθοδηγήσει σε αυτό το μονοπάτι. Μπαίνει στη ζωή μας, ώστε να μπορούμε να βρούμε τρόπους για να αναπροσαρμόσουμε τη ζωή μας. Μας αναγκάζει είτε να ανεβαίνουμε ή μας καθοδηγεί να βρούμε μέσα μας για να βρούμε μια μεγαλύτερη αίσθηση αρμονίας και ενότητας.

Έρις, ο Ατρόμητος Πολεμιστής:

Η Έρις είναι επίσης ένας άφοβος πολεμιστής και επαναστάτης. Έχει μάθει να ξεπερνά τις κρίσεις των άλλων και δεν νοιάζεται τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτήν. Θα κάνει ό, τι αισθάνεται και τι είναι σωστό στην καρδιά της, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να γίνει αντιληπτή.
Μπορούμε να αγκαλιάσουμε την ενέργεια που μοιάζει με τον πολεμιστή της Έρις, αφήνοντας το μανδύα μας για ανασφάλεια και βρούμε τρόπους να προωθήσουμε την κρίση του παρελθόντος ή να φροντίσουμε για το τι πιστεύουν οι άλλοι για μας.
Τόσοι πολλοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εγώ, έχουμε μάθει να λογοκρίνουμε τον εαυτό μας και να συγκρατούμε τον φόβο. Αλλά η Έρις μας διδάσκει ότι δεν χρειάζεται να το κάνουμε πια.
Η ανακάλυψή της ήρθε για να μας υπενθυμίσει ότι οι φωνές μας αξίζουν να ακουστούν και αξίζουμε να τις δούμε.
Καθένας από εμάς έχει σημασία, και ο καθένας μας έχει μια ιστορία να πει και μια ουσία που απαιτείται εδώ στον πλανήτη.

Η θεά του Είναι:

Μαζί με το να είναι γνωστή ως η θεά της διαφωνίας και των συγκρούσεων, η Έρις είναι επίσης γνωστή ως η θεά της ύπαρξης.
Εδώ μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να κατανοούμε τις δυνατότητες και την ενέργεια που μπορεί να φέρει αυτός ο πλανήτης.
Η ενέργεια της Έρις είναι εξαιρετικά ασταθής, φέρνει χάος, ανακινεί τα πράγματα. Της αρέσει να κουνάει τα πράγματα και να κουδουνίζει στα αυτιά μας, αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας είμαστε αναγκασμένοι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να είμαστε απλά.
Όταν η ζωή γίνεται δύσκολη, όταν αλλάζουν τόσα πολλά πράγματα και ρέουν γύρω μας, πολύ συχνά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παραδοθούμε.
Ενώ παρασύρονται στη θάλασσα, όσο περισσότερο παλεύουμε τα κύματα, τόσο πιο γρήγορα θα πνιγούμε. Το να παρασύρεται στη θάλασσα δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά εκείνη τη στιγμή μαθαίνουμε την αλήθεια της παράδοσης. Μαθαίνουμε την τέχνη της απλής ύπαρξης.
Είναι σε στιγμές χάους που, οι μάσκες που έχουμε φορέσει λιώνουν, αφήνοντας ποιοι είμαστε πραγματικά.
Αυτό προσπαθεί να εμπνεύσει η Έρις. Η ενέργειά του μας εμπνέει για να απελευθερώσουμε τις κρίσεις, να αγκαλιάσουμε το χάος της ζωής και να βρούμε τη δύναμη να είμαστε μόνοι μας.
Ο Πλούτωνας και η Έρις είναι και οι δύο ισχυρές ενέργειες που μπορούν να φέρουν ριζικές αλλαγές και την ανάγκη να κάνουμε μια δραματική μετάβαση στη ζωή μας. Καθώς και οι δύο θεωρούνται πλανήτες ανώτερης συνείδησης και αφύπνισης, η παρουσία τους μπορεί επίσης να προκαλέσει πνευματική αφύπνιση και σκοτεινή νύχτα της ενέργειας τύπου ψυχής.
Χρησιμοποιήστε αυτήν την ενέργεια για να ανεβείτε στη δύναμή σας, να εμπιστευτείτε περισσότερο τα ένστικτά σας και να κάνετε τολμηρή την δράση εάν απαιτείται.


ΠΗΓΗ: TANNAZ 

https://foreverconscious.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου