Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ 15/08 - 18/01

 

Ο Ουρανός ξεκινά την ανάδρομη φορά του από τις 15 Αυγούστου από την 10η μοίρα του Ταύρου και τελειώνει στις 18 Ιανουαρίου του 2021 στην 6η μοίρα του Ταύρου. Η αναδρομή του έρχεται σε δύσκολες συνθήκες οι οποίες σχετίζεται με το υπάρχον κλίμα του κορονοιού και όχι μόνο.
Συμπίπτει με την οπισθοδρόμηση του Άρη, του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα και παρόλο το υπάρχον κλίμα αυτή η οπισθοδρομική πορεία του Ουρανού είναι θετική μια που κάνει εξάγωνο με τη Σελήνη και την Αφροδίτη στο χάρτη της αναδρομής του. Ενώ υπάρχει και ένα τυχερό αστέρι το οποίο τον ακολουθεί και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας δείχνει ότι οι  ευχάριστες στιγμές σχετίζονται με το ρομαντισμό, με τα χρήματα, με τα όμορφα έργα και την αξιοποίηση ταλέντων, όπως και με την διασκέδαση, την αναψυχή πάντα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Σε γενικό επίπεδο οπισθοδρομικός Ουρανός διαρκεί περίπου 155 μέρες κάθε χρόνο και μετακινείται περίπου 4 μοίρες μπρος - πίσω στο ζωδιακό κύκλο.  Αυτό είναι μία εσωτερική αλλαγή απέναντι στις εξωτερικές συνθήκες. Εκεί που κάνει την διέλευση στο γενέθλιο χάρτη ο Ουρανός μας δείχνει και τις μεταβολές που θα υπάρξουν, οι οποίες έχουν ένα ξαφνικό τόνο και ένα τόνο  ανεξαρτησίας και απελευθέρωσης.
Αυτή την περίπτωση η διέλευση του Ουρανού θα προκαλέσει κάποιες εσωτερικές αλλαγές, απέναντι στις συμπεριφορές, που είναι απαραίτητες ώστε να γίνει εκκίνηση και δυναμική της αλλαγής. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε περισσότερο την προσωπική μας ελευθερία, για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε τα σημεία εκείνα του εσωτερικού εαυτού που θέλουν αλλαγή και παράλληλα να προσαρμόσουμε την απαίτηση για την εξωτερική αλλαγή συνθηκών και αναγκών της  ζωής μας.

Ο Ουρανός που βρίσκεται στον Ταύρο θα επαναφέρει ζητήματα προηγούμενων καταστάσεων όσο αφορά τον άξονα των πάσης φύσεως οικονομικών που σχετίζονται με τράπεζες, χρηματιστήριο, συντάξεις, ασφαλιστικό, πλειστηριασμούς για να μπορέσει να γίνει μία επανεκκίνηση. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές και πράγματα που ίσως θα είναι λίγο στενότυπα ή λίγο έξω από τα νερά μας.
Στο χάρτη της αναδρομής ο Ουρανός κάνει ένα εξάγωνο με την Σελήνη η οποία φέρνει προσωπικές συναντήσεις, συναρπαστικά γεγονότα και αισθανόμαστε εσωτερικά πιο ανοιχτοί στις επιλογές που θέλουμε να κάνουμε.
Φέρνει μία ξεχωριστή αυτοεκτίμηση, δημοτικότητα και χαρίσματα τα οποία προέρχονται από το εσωτερικό μας πεδίο και πρέπει αυτά να τα προβάλουμε. Γενικά δημιουργεί μία αλλαγή στο πως εμείς θέλουμε να δούμε τα πράγματα και μάλιστα εδώ είναι ισχυρή η Σελήνη μια που βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου. Δίνει αλλαγές που σχετίζονται με ζητήματα ακινήτων, με ζητήματα που έχουν σχέση με την οικογένεια και με την ασφάλεια που νιώθει κάθε άνθρωπος στις συνθήκες του σήμερα.
Το εξάγωνο που κάνει με την Αφροδίτη είναι μία προκλητική όψη, που δείχνει μία αυξημένη ενέργεια όσο αφορά την κοινωνική και την ερωτική ζωή. Εδώ νιώθουμε μία ανεξαρτησία, θέλουμε να γνωρίσουμε καινούργια ενδιαφέροντα και καινούργια άτομα, άτομα που έχουν μία διαφορετικότητα όσο αφορά αυτά που θέλαμε μέχρι τώρα. Η διαφορά αυτή μπορεί να έγκειται στο ότι γνωρίζω ανθρώπους από διαφορετικά μέρη και πολιτισμούς, κάνω σχέσεις ανομοιόμορφες με μεγαλύτερους ανθρώπους ή ανθρώπους οι οποίοι είναι σε μία σχέση, ή είναι σε γάμο.
Αλλά όλο αυτό το παιχνίδι είναι μέσα στα πρέπει του Ουρανού μια που δεν ασχολείται με κοινωνικά status και με κοινωνικές διαδρομές που τις δέχεται το γενικό σύνολο.
Βέβαια αυτές οι αλλαγές επειδή η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο είναι κυρίως να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη εσωτερική ανάγκη έκφρασης των συναισθημάτων, να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε αυτά τα συναισθήματα, αλλά για να γίνει αυτό, που θα γίνει, θα γίνει μέσα από την ανατροπή. Όταν κάποια πράγματα ή κάποια πρόσωπα δεν μπορούν να μας δώσουν κάτι παραπάνω, στο να νιώσουμε μία εσωτερική ευεξία, ομορφιά, αφθονία και σωστή λειτουργία όλων των ερεθισμάτων, πρέπει να απομακρύνονται.
Η οπισθοδρομική πορεία του Ουρανού συμπίπτει πάνω στον αστερισμό της Κασσιόπης που λέγεται ότι δίνει υπεροψία, υπερηφάνεια, υπερβολική ανάδειξη, αλλά αλλά και ταυτόχρονα δύναμη και επιβλητικό σεβασμό.
Ευνοημένοι από αυτή την αναδρομή είναι τα ζώδια της Γης ( Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως ) καθώς επίσης και οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς. Με τους Σκορπιούς υπάρχει μία αυξημένη επαναστατική διάθεση που μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά.
Όλα αυτά τα ζώδια καλούνται να πάρουν αποφάσεις αφού εξερευνήσουν το εσωτερικό πεδίο, αφού δουν πού υπάρχουν κάποιες ασυνέχειες όσο αφορά στην εξέλιξη, να διαμορφώσουν μία καλύτερη εσωτερική λειτουργία όσο αφορά τον άξονα της συναισθηματικής ασφαλείας και της συνειδητής λειτουργίας και να προβούν σε αλλαγές προσώπων.
Μέσα από καινούργια ξεκινήματα, μέσα από διασκέδαση, μέσα από τη χαρά και μέσα από τη δημιουργία καινούργιων καταστάσεων έτσι θα μπορούν να επεκτείνουν την προσωπικότητά τους και τον εαυτό τους με την επιστροφή του Ουρανού σε ορθή φορά.



ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΑστροΨυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου