Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ 28/05 - 05/08. ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ


Άλλος ένας πλανήτης που μέσα στο καλοκαίρι μετακινείται με αρκετή διαμονή σε ζώδιο. Ο Ερμής πηγαίνει στον Καρκίνο από τις 28 Μαΐου για να διασχίσει όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτό το ζώδιο και να παραμείνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Όπως έχουμε αναφέρει κάθε μετακίνηση πλανήτη σε ζώδιο του Παρορμητικού σταυρού δεν είναι καλός οιωνός, μια που θα συναντήσει στην πορεία του τον ανάδρομο Κρόνο / Δία και Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω.
Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα μια που ο Ερμής γίνεται ανάδρομος από τις 18 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου, οπότε αυτό το καλοκαίρι θα είναι μοναδικό.
Το συναισθηματικό πεδίο θα είναι αυτό που θα συνομιλούμε. Το συναίσθημα θα μεταβάλλεται σαν το κύμα της θάλασσας με αποτέλεσμα κάποιος να νιώθει χαλάρωση και άλλοτε συναισθηματική πτώση. Η δεύτερη συνοδεύεται από ψυχολογική πίεση και παραίτηση.
Η έκφραση του συναισθήματος άλλοτε θα πιάνει τόπο άλλοτε όχι, ενώ κατά την αναδρομή του πλανήτη θα προκαλεί μπλοκάρισμα. Τότε θα δημιουργείται μία στροφή προς το εσωτερικό κόσμο και αυτή η δυναμική δεν συνάδει με το κλίμα του καλοκαιριού. Ο καθένας θα διαφέρει ως προς την εκδήλωση του συναισθήματος, ενώ κάποιοι θα το θεωρούν περιττό αυτή την εποχή που προηγείται το χρήμα. Το χρήμα δεν κρύβει συναίσθημα.
Ζητήματα με την πατρίδα θα μας απασχολήσουν όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη μια που απειλείται ελληνικό έδαφος και κυρίως στη θάλασσα. Η μετά Ερντογάν εποχή θα είναι πιο δύσκολη ιδιαίτερα αν ανέβουν πολιτικοί αρχηγοί αποδεκτοί από το βαθύ κράτος της Αμερικής και από το Ισραήλ .
Το ζήτημα των ακινήτων θα μας απασχολήσει έντονα μια που θα έρθουν τα πάνω κάτω στα ακίνητα. Θα έρθει η έκρηξη απλήρωτων ενοικίων μια που οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν την αναμενόμενη δουλειά. 
Ο καινούργιος πτωχευτικός κώδικας θα είναι σαφής, κρατάς την πρώτη κατοικία και τα άλλα τα χάνεις, όλα που θα έχουν την ίδια αξία με το ακίνητο σου. Οι ιδιοκτήτες θα αντιδρούν ότι θα σηκώσουν όλο το βάρος. Η αξία των ακινήτων θα πάρει την κατιούσα, μια που η φούσκα των δύο τελευταίων ετών θα εκραγεί. Η μεγάλη πτώση των μισθών και η υψηλή ανεργία θα τινάξουν ότι αφορά τα ακίνητα στον αέρα.
Ένας άλλος άξονας της επιρροής του θα είναι μητέρες καθώς θα σηκώσουν μεγάλο βάρος αφενός γιατί η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται, από την άλλη γιατί ο γάμος έχει πλέον πάμπολλα προβλήματα. Καλούνται να δώσουν το προσωπικό τους αγώνα χωρίς την οποιαδήποτε βοήθεια του κράτους, ενώ οι του αδυνάτου φύλου ως προς την ψυχολογία άνδρες θα έχουν πτώση της λίμπιντο και της ψυχολογίας. Η αναπόληση του παρελθόντος δεν είναι καλός οιωνός, όπως και η επιστροφή εκεί.
Όμως όλα αυτά είναι απαισιόδοξα  αξίζει η παραίτηση? όχι, απλώς είναι μία μικρή επιδείνωση της μέχρι τώρα κατάστασης μια που συμπίπτει η μετακίνηση του Ερμή στο Καρκίνο με την ανάδρομη Αφροδίτη, Κρόνου, Πλούτωνα, Δία, Ποσειδώνα και του ίδιου του Ερμή μαζί με τις Εκλείψεις, οπότε η αισιοδοξία περιορίζεται. 
Αυτό που μένει είναι να κοιτάξουμε καταρχήν την ψυχολογία μας να γίνουμε όσο γίνεται  καλύτεροι άνθρωποι, παρόλο τις αντιξοότητες, να βγάλουμε αληθινό συναίσθημα ως προς το συνάνθρωπο και να νιώσουμε την αύρα της θάλασσας και μέσα μας αλλά βλέποντας τη και κολυμπώντας εντός της.
Βρισκόμαστε σε δύσκολο μονοπάτι, νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε, οπότε ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γιατί αξίζουμε ως ανθρωπότητα και ως άνθρωποι το καλύτερο. Οι κυβερνώντες μπορούν να κάνουν μέχρι ενός σημείου πράγματα, τα υπόλοιπα μπορούμε να τα κάνουμε εμείς.

Η μετακίνηση του Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου επηρεάζει το Παρορμητικό Σταυρό όλων των δεκαημέρων και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο, μεσουράνημα στο Παρορμητικό Σταυρό. Περισσότερη επιβάρυνση θα έχει το τρίτο δεκαήμερο.


ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου