Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

" Μητέρα των Πάντων βοηθησέ με "...


Η θεωρία του " δεν υπάρχει " τίποτα που να καθορίζει το Θείο είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει από την αρχαιότητα. Στην πορεία πολλά άλλαξαν και κυρίως οι φυσικοί και οι μαθηματικοί προσπάθησαν να ανατρέψουν την άποψη ότι κάτι υπάρχει, που υπάρχει για εμάς πάνω από εμάς.
Οι αποδείξεις πάνω στα πειραματικά στάδια και στην έρευνα οδήγησαν το κόσμο σε μία νέα πορεία κάνοντας την Επιστήμη προτεραιότητα.
Από μία άλλη σκοπιά οι Ψυχίατροι παρασυρόμενοι το ότι δεν έχουν περάσει μία ψυχιατρική νόσο υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει το μυαλό ή η σκέψη με τα παιδικά της κατάλοιπα. Κάποιοι όμως μεγάλοι Ψυχοθεραπευτές κυρίως στην αρχή του 20ου αιώνα κατάλαβαν ότι κάποια πράγματα είναι μυστηριακά και προσπάθησαν να το εξηγήσουν καταρρίπτοντας προηγούμενες θεωρητικές του απόψεις. Όλοι αυτοί πέρασαν ένα στάδιο αρκετής ψυχολογικής επιβάρυνσης που για να καταπολεμηθεί χρειάζεται και ένα μεταφυσικό και φιλοσοφικό στάδιο . Τότε άλλαξε οι ζωή τους και είδαν τα πράγματα πέρα από τις θεωρίες και τις τεκμηριώσεις της εποχής.
Μία απλοική σκέψη όμως είναι αυτή:  Οι ιερείς γιατί ζουν πολλά χρόνια και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ?
Υπήρχε μια άποψη που έλεγε ότι επειδή έχουν μία όχι τόσο κουραστική εργασία απολαμβάνουν τα οφέλη της. Οι έρευνες όμως απέδειξαν ότι σε αυτή την ιδεατή κατάσταση παίζει ρόλο η Πνευματικότητα. Μάλιστα για τους μη ψυχολογικά δυνατούς η αύξηση της ενεργειακής τους απόδοξης είναι σε αξιόλογα θετικά ποσοστό που συμβάλλει η Πίστη .
Η πίστη ομολογουμένως κάνει θαύματα, και είναι η διέξοδος του υπαρξιακού άγχους που ούτως ή άλλως θα βιώσουμε. Όπως σημείωσε κάποτε ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ακόμα κι αν αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει θεός, και μετά ΤΙ. Η πηγή κάθε ηθικής επιταγής καταρρέει. Εάν υπάρχει μια μικρή θεϊκή πνοή μέσα μας, αυτή είναι υπεύθυνη για την συνείδηση μας, καθώς η τελευταία έχει από τις απαρχές του πολιτισμού εδραιώσει μέσα μας την πίστη για το θείο.
Τι να σας πω, μπορεί η ύπαρξη θεού μπορεί να είναι μια συνειδησιακή πανανθρώπινη πλάνη. Ξέρω όμως με σιγουριά ότι θέλω να ανήκω σε αυτήν την πλάνη.
Ένας μοναχός όταν του ζήτησα την συμβουλή του σε ένα ψυχολογικό μου θέμα που απάντησε ως εξής:
" Γιώργο, 50% το φάρμακο 50% η Πίστη χωρίς το δεύτερο δεν μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα ". Σημ: Η συμβολή είχε θετική επίδραση και βοήθησε στο να επανέλθω σε λειτουργικά επίπεδα .

Σήμερα που εορτάζουμε την Παναγία είναι μία ευκαιρία για να ανακτήσουμε το χαμένο μας εσωτερικό κόσμο, την επιμέλεια στην ψυχική μας, την Αγάπη που μας μίλησαν οι Αβαταρ, την πνευματική καταξίωση.
Η Αστρολογία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε αυτό υποστηρίζοντας μόνο τις επιδράσεις μόνο των Πλανητών και των Αστερισμών χωρίς να μελετά την Πνευματική Ουσία του καθένα στην προσωπική του Συνεδρία.
Υπάρχει η άποψη ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις άλλες επιστήμες. Όμως σε αυτό υπάρχει μία παραδοξότητα γιατί εξετάσουμε " Πνευματικούς Οίκους " κυρίως τον 9ο και τον 12ο. Ο Δίας και ο Ποσειδώνας καθώς οι ακμές και οι εμπεριεχόμενοι Πλανήτες παίζουν το ρόλο τους.

Ειδικά στην Αριθμολογία τα γράμματα που μετατρέπονται σε αριθμούς είναι " η ομιλία των Θεών " κατά τον Πυθαγόρα. Η λέξη  " Παναγία βοήθησε με " στέλνει μία δόνηση, ένα " τραγούδι " που κάποιος το παίρνει, το αναλύει και αφού κοιτάξει τα " καρμικά χρέη " θα " αποφασίσει ". Μπορεί η απόφαση να μην " μας αρέσει ", όμως ο Θεικός Νόμος είναι Δίκαιος και Σεβαστός.

Σήμερα αξίζει ένας Ύμνος και μία φράση:

" Μητέρα των Πάντων βοηθησέ με ".



Σημ: Το παραπάνω άρθρο δεν αναιρεί τις Επιστήμες που λειτουργούν υποστηρικτικά σε θέματα ψυχολογίας, ψυχιατρικής, φυσικής και μαθηματικών.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου