Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ


      '' Από τον περιφερειακό στον πραγματικό εαυτό'''

Η πρόκληση και η ευκαιρία του Χείρωνα στο Κριό είναι να επικεντρωθεί πραγματικά στην επούλωση και θεραπεία των τραυμάτων, της αδικίας.
Μέσω του Κριού, που φημίζεται για την κίνηση και τη δράση του , ο Χείρωνας θέλει να κάνει τον υπερβολικά χρονοβόρο κόσμο ,να εξισορροπήσει μεταξύ πνεύματος/εργασίας/ζωής/παιχνιδιού.
Ο Χείρων ισχυρίζεται πως το ταξίδι της θεραπείας συνιστάται στην αφύπνιση, στη τελειότητα της ζωής.
Υποστηρίζει πως μέσα σε κάθε τραύμα υπάρχει ''ένα δώρο''που περιμένει να αποκαλυφθεί....
Και πως το μυστικό της θεραπείας - είτε σωματικής , συναισθηματικής , πνευματικής είναι να φέρει τα ''σκοτάδια της ψυχής μας στο φώς''.
Οι πληγές που καθρεφτίζει ο Χείρων, είναι η άρνηση, η αποκήρυξη , η αποτυχία της αναγνώρισης , η προσπάθεια να αγνοήσουμε, ή να ξεφύγουμε από ορισμένα κομμάτια του εαυτού μας , να καταδικάσουμε εμάς...
Το πιό σημαντικό μήνυμα του Χείρων είναι , ότι όλα αφορούν την αντίληψη.
Βλέποντας τη μία πλευρά των πραγμάτων ( δυαδικότητα) είναι ο τραυματισμός.
Βλέποντας όλες τις πλευρές των πραγμάτων (ενότητα) είναι η θεραπεία.
Τότε όλος ο κόσμος αλλάζει , όχι επειδή θέλουμε να τον διορθώσουμε ή να τον αλλάξουμε ή να απαλλαγούμε από τα πράγματα που δεν μας αρέσουν, αλλά επειδή βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.
Όταν περπατάμε πρόθυμα στα σκοτάδια μας, ανακτώντας σταδιακά τα χαμένα  κομμάτια της ζωής μας, γινόμαστε πάλι ολόκληροι και βλέπουμε τα πράγματα με τα μάτια της Αγάπης.....και αυτό είναι το δώρο στη πληγή, που σίγουρα είναι ένα ταξίδι που αξίζει να ακολουθήσουμε!!!!


Cahya
Ενορατική Αστρολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου