Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


Αν εξετάσουμε τις προηγούμενες φορές που ο Χείρωνας ήταν ξανά στο ζώδιο του Κριού θα δούμε από ιστορικής πλευράς τις συνέπειες.
Την πρώτη φορά ήταν από το 1918 - 1926 και την δευτερη από το 1969 - 1977.
Μία ιστορική αναδρομή αυτά τα χρονικά διαστήματα θα μας δώσει πληροφορίες για πιθανές ίδιες καταστάσεις το χρονικό διάστημα της επαναφοράς του στο Κριό από το 2018 έως και το 2026.
Στην πρώτη ιστορική περίοδο θα δούμε το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, την άνοδο του Κουμουνισμού, την συνθηκολόγηση της Γερμανίας, αλλαγές συνόρων σε όλη την Ευρώπη, την διαμάχη Βενιζελικών και Αντιβεζελικών, την Μικρασιατική Καταστροφή, τον οικονομικό στραγγαλισμό της Γερμανίας, αλλαγές κυβερνήσεων ανελλιπώς στην Ελλάδα, δικτατορικές κυβερνήσεις στην Ελλαδα, Συνθήκη της Λωζάννης, ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ίδρυση μεγάλων εταιριών κυρίως τεχνολογίας και όπλων και την προετοιμασία για το μεγάλο Κραχ στην Αμερική ( τα γεγονότα είναι πάρα πολλά, αναφέρω κάποια ενδεικτικά ).

Στην δεύτερη περίοδο έχουμε πάλι πολέμους π.χ. Βιετνάμ, την παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Νίξον, την δικτατορία στην Ελλάδα και στην κατάλυση της δημοκρατίας, το δεύτερο πραξικόπημα του Ιωαννίδη, την επιστροφή του Καραμανλή, την νομιμοποίηση του ΚΚΕ, την άνοδο της Αριστεράς, εξοπλισμούς, επιστημονικές ανακαλύψεις, συλλαλητήρια, Πολυτεχνείο, το νέο Σύνταγμα της Ελλάδος, την απομάκρυνση της Βασιλείας και το σπουδαιότερο την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους και ταυτόχρονα ήττα του Ελληνισμού.

Βλέπουμε λοιπόν ότι και στις δύο περιόδους που ο Χείρωνας ήταν στο Κριό επαναλαμβόμενα γεγονότα και στην Ελλάδα αλλά και Παγκόσμια, που προκαλούν μέγιστη ανησυχία. Και κυρίως όσο αφορά την πατρίδα μας διχασμός, ήττες και κακή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση σε όλο το κοινωνικό επίπεδο.

Αυτά όλα τα καταλαβαίνουμε εύκολα αφού ο Χείρωνας πηγαίνει σε ένα πολεμοχαρές Ζώδιο, με συγκρούσεις, πολέμους και οικονομικές και κοινωνικές καταστροφές. Δεν είναι πλέον ζώδιο του Νερού όπως ήταν το προηγούμενο διάστημα στους Ιχθύς που είχε και ένα πλαίσιο εκδήλωσης συναισθημάτων και προσφοράς .
Στο ζώδιο του Κριού του αρέσει η εξουσία των όπλων, των δικτατόρων ( έστω και εκλεγμένων), η βία και η μαζική καταστροφή.

Προσωπικά δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από το 2018 έως το 2026 που θα παραμείνει ο Χείρωνας στον Κριό, μία που σε ατομικό και σε συλλογικό ασυνείδητο μας διακατέχει η ίδια ύπαρξη. Υλισμός, Βία, Επικράτηση του Ισχυροτέρου και ανόητες Συμπεριφορές.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που η αισιοδοξία μειώνεται, λόγο του διχασμού που επικρατεί ανάμεσα μας και κυρίως στην άρχουσα τάξη.
Επίσης πρέπει να τα βρούμε με τα θέλω μας, την ύπαρξη μας και την θεραπεία των πληγών μας.

Τα τελευταία είναι η θετική συνεισφορά του Χείρωνα.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου