Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 8.

Ένας πολύ δυνατός αριθμός και κυβερνήτης εν μέρει θα λέγαμε του φυσικού πεδίου και του υλικού κόσμου είναι το 8.

Ο άνθρωπος μετά τον αριθμό 7 που είναι ο αριθμός της ενδοσκόπησης , της γνώσης, της μοναξιάς, πρέπει να πάει σε ένα άλλο δρόμο που έχει σχέση με το μέλλον του. Η έννοια του μέλλοντος έχει σχέση με Ιδέες που έχει για να πραγματοποιήσει οτιδήποτε έχει σχέση με το φυσικό του πλαίσιο, που αποτελείται δηλαδή και από τις υλικές αξίες.
Το 8 είναι το σύμβολο των μελλοντικών καιρών καθώς επίσης αν το βάλουμε σε πλάγια μορφή είναι το σχήμα του απείρου.
Η έννοια εδώ τις αξίας ερμηνεύεται σε διαφορετικό επίπεδο από τη ύλη, μια που δεν πρέπει να περάσουμε τις κόκκινες γραμμές όσο αφορά το δικό μας πεδίο.
Δεν πρέπει να υπερβούμε τα εσκαμμένα, δηλαδή να αναζητήσουμε περισσότερο χρήμα και περισσότερη αξία από αυτή που μπορούμε να διεκδικήσουμε, γιατί μετά έρχεται καταστροφή.
Στο ελληνικό αλφάβητο είναι το Η όπως λέμε ( ησυχία, ηδονή, ήθη, ) καθώς επίσης και το Ω το οποίο έχει σχέση με ( ωφέλεια, ωριμότητα, ώρα) .
Στο λατινικό αλφάβητο είναι το γράμμα H όπως Harmonie ( Αρμονία)  Haut ( ψηλά ). Είναι το Q της έρευνας ( Quete ).
Είναι το Z όπως Ζen.

Στο Εσωτερισμό το 8 είναι ένα ενδιάμεσο σχήμα μεταξύ του τετραγώνου και συμβολίζει την τάξη που υπάρχει μεταξύ Ουράνιας και Γήινης Υπόστασης.
Είναι το τελευταίο στάδιο όσο αφορά την αναζήτηση του φυσικού σώματος μέσα από την ύλη, για να περάσει το άτομο στον επόμενο αριθμό που έχει σχέση με την ολοκλήρωση και την προσφορά.
Στα θετικά αυτός ο αριθμός προσφέρει επιτυχία, εξουσία , οικονομική δύναμη και το οικονομικό στάτους, καθώς πολλές φορές είναι και η δύναμη που παίρνουμε μέσα από την οικονομική μας επιτυχία.

Στα αρνητικά του περιλαμβάνει την καθίζηση, την καταστροφή, την φιλαργυρία, το παράνομο κέρδος, την πτώχευση.

Στην θεοσοφία το συναντάμε πάντα στην ακολουθία της αρτοκλασίας ως ύμνος στις εκκλησίες, εκεί που αναφέρει " Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν ".

Οπότε το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ένας άνθρωπος πρέπει να μαθαίνει την αξία που έχει το χρήμα μέσα από μία ισορροπία, να μην περνάει τις κόκκινες γραμμές και να διαφυλάττει αυτή την υλική του υπόσταση, για να βρεθεί στο επόμενο στάδιο της προσφοράς και της αναζήτησης ,της προσωπικής αξίας και της φιλοσοφημένης μεγαλειότητας της παρούσας ενσάρκωσης.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας, Αριθμολόγος.



Βιβλιογραφία: Τάκης Τσαρόπουλος " Αριθμολογία, Αριθμοσοφία, Αριθμομαντεία ". Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου