Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 7.

Ένα από τους πιο σπουδαίους αριθμούς όσο αφορά την Αριθμολογία είναι το 7.
Είναι ο αριθμός ο οποίος δεν έχει σχέση με το φυσικό πεδίο δηλαδή με την ύλη, αλλά απευθύνεται όσο αφορά την εσωτερική δομή ενός ανθρώπου που έχει σχέση με τα ανώτερα πεδία 
της Πνευματικότητας. 
Η ύλη δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό τον αριθμό αφού αντιστέκεται απέναντι σε αυτήν και δημιουργεί μια νέα κατάσταση εφόσον έχει βάση την ολοκλήρωση ενός ατόμου στην διαδικασία " Μύησης " για να εισέλθει σε ανώτερα νοητικά πεδία. 
Ο Μεταφυσικός συμβολισμός του, έχει σχέση με το σύμβολο της έβδομης μέρας, της ημέρας που ο Θεός σταμάτησε το έργο των έξι ημερών δημιουργίας και έκανε στάση για να ξεκουραστεί αλλά και για να δει όλο του το μεγαλείο της Κτήσης.

Στο ελληνικό αλφάβητο είναι το Π ( όπως Πνεύμα , Πνευματικό Πεδίο , Παράδεισος )  ή το αντίστοιχο λατινικό γράμμα P ( Philosofic = Φιλοσοφία ).
 Η έβδομη μέρα της δημιουργίας καθώς και οι εφτά μέρες της εβδομάδος δείχνουν ότι το άτομο πρέπει να αποσυρθεί από το φυσικό πεδίο και να κάνει μία στάση όσο αφορά το νοητικό πεδίο να σκεφτεί, να ξεκουραστεί αλλά και να κάνει και μία εσωτερική αναζήτηση η οποία δημιουργείται είτε από ένα εσωτερικό πλαίσιο, είτε μέσα από τους κανόνες που έχουν σχέση με το διαλογισμό ή τη γιόγκα ή την απόσυρση σε μοναχικούς δρόμους.
Επίσης στο ελληνικό αλφάβητο είναι το Ψ ( όπως Ψάχνω, Ψυχολογία, Ψυχή, Ψυχότροπες ) κτλ.

Τα θετικά σημεία του του άρθρου 7 είναι ότι έχει σχέση με την εκδήλωση, με τη φιλοσοφία, με την αναζήτηση, με την ψυχολογία, με την βαθύτερη αναζήτηση του εσωτερισμού και γενικά της πνευματικής ζωής και υπέρβασης.

Τα αρνητικά του είναι ότι  δίνει υπερβολική μοναξιά, φτωχή διαβίωση , ανεκπλήρωτες επιθυμίες και κλίση σε ψυχότροπες ουσίες.




ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ.
Αναλυτής Αστρολογίας, Αριθμολόγος, Αναλυτής Ταρώ....




Σημ: ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ " ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ ΑΡΙΘΜΟΜΑΝΤΕΙΑ " Τάκης Τσαρόπουλος
Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου