Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ.

Πάντα ήμουν ονειροπόλα . Ήξερα ότι υπήρχε κάτι βαθύτερο κάτι ουσιαστικότερο από όλα όσα βλέπουμε με τα μάτια του προσώπου μας, κάτι που βλέπουν μόνο τα μάτια της ψυχής . Ακούγοντας το  '' Βαλς των χαμένων ονείρων '' άρχισα αυτόματα, να κάνω σκέψεις που πηγάζουν κατευθείαν από το πυρήνα του εαυτού μου και τις αποτύπωσα στο χαρτί.

     Πάντα αναρωτιόμουν ποιο είναι το νόημα της ζωής . Τι πρέπει να κάνω για να είμαι ευτυχισμένη, για να νιώθω εσωτερική πληρότητα και γαλήνη, για να φτάσω σε σημείο να παραδεχτώ ότι αναπληρώθηκα.
      Ζώντας και αλληλεπιδρώντας με το κοινωνικό μας περίγυρο οικογένεια, φίλοι, δάσκαλοι αποκτούμε πλήθος εμπειριών οι οποίες μας μαθαίνουν να υπακούμε σε κάποιες κοινωνικές συμβάσεις . Συμβάσεις που μας δείχνουν ένα δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε γιατί έτσι θα πετύχουμε .
       Όμως αυτές, έχοντας δημιουργεί και εδραιωθεί από τρίτους δεν εμπεριέχουν δικά μας προσωπικά στοιχεία με αποτέλεσμα, όχι μόνον αντικατροπτίζεται αξίες, συνήθειες, modi vivendi,  που δεν μας εκφράζουν, αλλά και να μας αφήνουν την ψευδαίσθηση ότι μας αντιπροσωπεύουν δυσκολεύοντας μας έτσι να βρούμε εκείνο το καθαρά ατομικό, ξεχωριστό, ιδιαιτέρως προσωπικά χρωματισμένο στοιχείο του εσώτερου εαυτού μας που θα μας αυτοπραγματώσει, θα μας ανυψώσει πνευματικά και ψυχικά και θα μας δώσει την αίσθηση ότι ανταποκρινόμαστε στην  ''αποστολή μας ''.
      Αυτή η αποστολή μας είναι που εσωκλείει όλα τα όνειρα που έχει πραγματοποιήσει η  ανθρώπινη, μα τόσο μαγική και υπερβατική ΨΥΧΗ ΜΑΣ . Σε ένα δεύτερο επίπεδο, είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επικεντρωμένοι σε αυτά μας αυτοπραγματώνουν και μας προκαλούν την πεποίθηση ότι δε βρεθήκαμε εδώ τυχαία . Είναι εκείνες οι επιδιώξεις -  κρυφές και φανερές - που όταν πραγματοποιούνται περιστοιχίζουν με το υπέρλαμπρο Φως τους την ύπαρξη μας καθιστώντα την όχι απλώς μοναδική, αλλά και ουσιαστικά ευτυχισμένη .

    Λοιπόν πως βρίσκεις τα '' χαμένα όνειρα '' ? Και τι σχέση έχει η Αστρολογία ?

Η Αστρολογία είναι ένας κλάδος αρκετά παρεξηγημένος και είναι λογικό. Έτσι όπως προβάλλεται εξυπηρετεί κερδοσκοπικούς σκοπούς . Αστρολογία δε σημαίνει '' θα σας πω με σιγουριά τι θα γίνει αύριο '' . Αστρολογία, ετυμολογικά σημαίνει ο λόγος των αστέρων. Τα άστρα και δη οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν συμπαντικές ενέργειες . Ο καθένας μας έχει γεννηθεί μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα σε ορισμένο τόπο και οι πλανήτες έχουν κάποιες εξίσου συγκεκριμένες θέσεις .
     Αυτές οι θέσεις, τόσο η καθεμία ξεχωριστά, όσο και αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους συγκροτούν ένα μοναδικό ενεργειακό πλέγμα για τον καθένα μας, εξίσου μοναδικό άνθρωπο. Αυτό το πλέγμα, ερμηνευμένο με το κατάλληλο τρόπο μας βοηθά να ανακαλύψουμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας που μέχρι τώρα αγνοούσαμε, προοπτικές, ικανότητες ευκολίες για πιθανές δυσκολίες . Μας δίνεται απλόχερα η ευκαιρία όχι απλώς να βουτήξουμε στην Αυτογνωσία αλλά και να δούμε τους κατάλληλους εκείνους τρόπους που θα ακολουθήσουμε για να δώσουμε στα Όνειρα σάρκα και οστά.
       Η αστρολογία δεν είναι άσπρο -  μαύρο. Είναι βοηθητικό εργαλείο ανάπτυξης και εξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας, μέσα από το οποίο εντοπίζουμε  τα '' χαμένα όνειρα '' και δουλεύουμε για αυτά .
Όπως εξεπλάγην κι εγώ όταν είδα τον εαυτό μου επακριβώς αποτυπωμένο σε ένα σύστημα συμβόλων, έτσι έχει ήδη συμβεί και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και με πολλούς άλλους .

     Κάπως έτσι λοιπόν η Αστρολογία, σε ωθεί  να φέρεις τα " χαμένα " όνειρα στην επιφάνεια, που όταν δουλέψεις γι' αυτά, θα σε οδηγήσουν στο υπέρτατο Ψυχικό Αγαθό της Ανιδιοτελούς Αγάπης . Του στοιχείου εκείνο που συνέχει ως Ένα. 

                                                   ΜΩΒ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ 
                                             Νομικός, Αστρολόγος, Εσωτερισμός.
                                          Μέλος της Ταροσοφικής Κοινότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου