Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΔΙΔΥΜΟΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ VERTIGO

Το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου εκπροσωπείται από το ζώδιο των Διδύμων.

   Έχουν ως κυβερνήτη των Ερμή που είναι ο πλανήτης της νόησης, της επικοινωνίας, του νευρικού συστήματος, της παιδικής ηλικίας. Ως οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του ζωδιακού, έχουν μια ευχή και μια κατάρα στο να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους με βάση τις ιδέες τους και να πράξουν σύμφωνα με την εκάστοτε νοητική τους επιλογή. Η περιέργεια και η εξυπνάδα, μια διαρκής νοητική λειτουργία σκέψεων και λόγων, που παλινδρομεί ανάμεσα στο κενό και στην πράξη. Η έλλειψη αυτοπειθαρχίας και του σκοπού είναι η αιώνια κατάρα καθώς ό,τι αρχίζουν ''αρνούνται'' να το τελειώσουν.
 
Οι πολλές επιλογές, οι δεύτερες σκέψεις, η διαρκής κίνηση και η ενασχόληση με τα πάντα δημιουργεί μια άβυσσο σκέψεων που δυσκολεύονται να εκπληρώσουν. Χρειάζεται λοιπόν να ξεφεύγουν από το αρνητικό πεπρωμένο δράσης και να φτιάξουν ένα σταθερό υπόβαθρο νόησης και φιλοσοφίας ζωής με σταθερούς ρυθμούς και την ανάγκη ενός σκοπού. Μόνο τότε θα κάνουν την ουσία πράξη με τη βοήθεια κάθε επικοινωνιακής δραστηριότητας όπως η μάθηση, ο λόγος, το γραπτό, η διανόηση, η ερμηνεία γεγονότων, η έξυπνη λύση.
    Κάθε ταξίδι πραγματικό ή φανταστικό είναι για τους Διδύμους μια αφετηρία που οδηγεί σε ένα νέο περιβάλλον, σε ένα νέο προορισμό που όταν τελειώσει έχει χαθεί στην ανάμνηση του χρόνου. Η ηρεμία, το ελεγχόμενο νευρικό σύστημα, ο αυτοέλεγχος, η αναδημιουργία καθώς και η σταθερότητα και η δύναμη των πράξεων αν υπάρξει, συμβάλλει στην ανοδική πορεία ζωής. Είναι αυτό που το βλέπουμε στο αντίθετο ζώδιο του Τοξότη στην μορφωτική ανύψωση, στον αυτοέλεγχο, στην σταθερότητα του σκοπού. Η αυτοπειθαρχία της κίνησης και του λόγου μαζί με την έξαψη της αναζήτησης οδηγούν σε αυτό που ονομάζουμε Δημιουργία σκοπού και έργου μια πορεία ζωής προς το σίγουρο δρόμο.
  
  Η σημασία των ΔΙΔΥΜΩΝ στην ακμή ενός οίκου καθώς και του κυβερνήτη ΕΡΜΗ είναι καθοριστική στην αστρολογία, για να καταλάβουμε κάποιους αστρολογικούς δείκτες. Μας δείχνουν την παιδική ηλικία, το δείκτη του μυαλού,το νευρικό σύστημα του κάθε ατόμου. Είναι ένα σπουδαίο αστρολογικό κεφάλαιο που θα αναλυθεί σε ξεχωριστή ανάρτηση μιας και δείχνει το νόημα της εξέλιξης στο χρόνο, την σωστή εφαρμογή του κάρμα πάνω στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου