Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΤΑΡΟΣΟΦΙΑ: ΔΙΔΥΜΟΣ - ΕΡΑΣΤΕΣ.

Οι εραστές είναι η έβδομη κάρτα της Μεγάλης Αρκάνας με τον αριθμό έξι (6).
    Στην κάρτα απεικονίζεται ένα νεαρό ζευγάρι ενός άντρα και μιας γυναίκας που είναι δίπλα ο ένας στον άλλον και κρατιούνται χέρι- χέρι. Ακριβώς επάνω τους υπάρχει ο φτερωτός θεός Έρωτας να τους σημαδεύει με το ερωτικό τόξο του. Αυτή η απεικόνιση φαντάζει απλοϊκή στην απεικόνιση αλλά η σημασία της διαπερνά τα γήινα πεδία και ακολουθεί το δρόμο της αντίθεσης αρσενικού - θηλυκού. Δεν μένει στο ερωτικό στοιχείο που είναι δεδομένο αλλά στην ερμηνεία του αντρικού και γυναικείου προτύπου πάνω στην ύπαρξη.

    Η γυναίκα ακολουθεί ένα δρόμο πιο προφητικό και αναπαραγωγικό που μαζί με το ένστικτο , την διαίσθηση δείχνει το δρόμο. Ο άντρας ακολουθεί το δρόμο της δύναμης, της συλλογής, της λογικής, της πειθαρχίας. Η ένωση αυτόν τον δύο και η χέρι -χέρι συμπόρευση δείχνει την ολοκληρωτική αγάπη, το πνεύμα του ανέμου, ένωση ψυχών και σωμάτων για την ολοκλήρωση και την ευτυχία.
    Ο φτερωτός θεός Έρωτας είναι αυτός που ολοκληρώνει την σκηνή καθώς την ευλογεί, από το δρόμο της συμπόρευσης προς το ιδεατό, το παγκόσμιο, το απροσπέλαστο. Η ένωση του άντρα και της γυναίκας ακολουθεί μια συμπαντική τελετουργία, χωρίς να ακολουθεί λάθους δρόμους, ανέφικτες περπατησιές, μοιραία μονοπάτια. Η επιλογή των δύο είναι μυστηριακή είναι σεληνιακή και καρμική είναι ο δρόμος προς το Παράδεισο, αφού έχουν εξοστρακιστεί οι πειρασμοί, οι δεύτερες σκέψεις, οι διάφορες αντιθέσεις και έχουν εισέλθει στην ολότητα του Ενός. Είναι μια συμπαντική συμπόρευση με την κατάλληλη γείωση με την μητέρα Γη και το οδοιπορικό προς την άγνωστη ώρα του διαχωρισμού, την άγνωστη ώρα του θανάτου.
   
 Η κάρτα των Εραστών κυριαρχείται από το στοιχείο του Αέρα και έχει σχέση με το ζώδιο των Διδύμων. Οι αντιθέσεις οδηγούν στην Αρμονία , ο έρωτας οδηγεί στο άλλο επίπεδο μακριά από το καθιερωμένο και προκλητικό, οδηγεί εκεί που δεν έχουμε περπατήσει ξανά.

ΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αγάπη, έρωτας, φιλικές και συναισθηματικές σχέσεις, περίπλοκες ερωτικές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου