Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΑΡΟΣΟΦΙΑ: ΚΡΙΟΣ- ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ.



Ο Αυτοκράτορας είναι το πέμπτο στη σειρά χαρτί ταρώ της Μεγάλης Αρκάνα και έχει τον αριθμό 4. Στην απεικόνιση της κάρτας υπάρχει ένας άντρας που κάθεται σε ενα θρόνο, ντυμένος με βασιλικά ρούχα και πανω του υπάρχουν σχεδιασμένα κεφάλια απο Κριούς. Φορά μια κορώνα στο κεφάλι στο δεξιό του χέρι κρατά ενα σκήπτρο και στο αριστερό του μια σφαίρα.

      Αυτή η απεικόνιση δείχνει τον ορισμό του άντρα στην συμπαντική του μορφή και σηματοδοτεί την ανώτερη οκτάβα αντρικής υπόστασης απέναντι στο ρόλο. Ο τέλειος άντρας υπάρχει όταν αποκτήσει την ωριμότητα απέναντι στο εγώ του, την παρουσία του στο σημείο που έχει προσδιοριστεί να επιβληθεί, την ψύχραιμη αντιμετώπιση σκοπών, επιβολών, κινδύνων, ερωτικών στιγμών με μια ανυπέρβλητη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα μακριά απο αυτό καταστροφικούς δισταγμούς και κακιές ώρες.
      Πρέπει να δημιουργήσει με την γνώση , την σοφία, το σεβασμό των ρόλων, την εξελικτική δύναμη για να γίνει ο ηγέτης απέναντι σε κάθε ενέργεια κινδύνου. Έχει το βλέμμα του καρφωμένο στο ορατό και με ενέργεια την λογική πρέπει να επιβληθεί με τρόπο που να κάνει τον καθένα να υποταχθεί στα κελεύσματα που απαιτούν δύναμη και καλό σκοπό και ταυτόχρονα να γίνει βίαιος απέναντι σε αλλοιωμένα ένστικτα, απειλές, μορφές αδυσωπητες και ελεεινές, κενά μέσα στα κενά. Με βάση τον μυθικό θεό Άρη ο Αυτοκράτορας με βάση την φωτιά ως πρώτη ύλη σχετίζεται με το δυναμισμό και την αχαλίνωτη ενέργεια σκοπού και δράσης. Ο Κριός είναι το ζώδιο της δράσης και της ηγετικής φιγούρας που παίρνει την τύχη του στα χέρια του στέλνοντας την αποτυχία να υπάρχει μόνο ως έννοια.
     Η κάρτα αυτή δείχνει και την δυαδικότητα του αντρικού προτύπου που συνυπάρχει ταυτόχρονα με την γυναικεία φιγούρα της Αυτοκράτειρας καθώς μαζί αποτελούν τον κώδικα της εξέλιξης του είδους. Η συνύπαρξη του αρσενικού με το θηλυκό δείχνει την αρμονία της αντίθεσης που είναι η σύνθεση διαφορετικών ρόλων για την αναγκαία συνθήκη της γήινης ύπαρξης. Ο άντρας και η γυναίκα αλληλοσυμπληρώνονται οδηγώντας στην ολοκλήρωση με απόλυτη ισορροπία και αρμονία με το να επιτυγχάνουν την σύζευξη αυτό που στην κινέζικη φιλοσοφία καθορίζεται ως γιν και γιαγκ.
       Το σκήπτρο και η σφαίρα έχουν αυτό το ρόλο καθώς συνυπάρχουν δείχνοντας το συμπαντικό κόσμο της δημιουργίας. Ο Αυτοκράτορας έχοντας τον αριθμό 4 που επιβεβαιώνει την πειθαρχία των στιγμών, την ισορροπία του όλου. Είναι αυτό που ξεχνούν οι άντρες πιστευοντας σε πρωταρχικούς ρόλους, σε φιγούρες ξεπεσμού και υποταγής, σε πρωτόγνωρες ανησυχίες διασυρμού ερμηνεύοντας το ρόλο τους ανούσια με τελική τον Αυτοκράτορα γυμνό. Ο λόγος?
         Αυτοκράτορας χωρίς Αυτοκράτειρα είναι γυμνός !

    ΣΗΜ: Η άποψη του αντρικού πληθυσμού για πρωτεύοντα ρόλο είναι ενα κενό γράμμα, είναι μια σαδιστική άποψη αντρικής συνουσίας. Η φιγούρα τους μου προκαλεί οίκτο!
 
     ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αρσενική μορφή εξουσίας, σύζυγος, πατέρας, προϊστάμενος, αδελφός, μορφή εξουσίας, κυρίαρχη δύναμη, αλλαγή ρόλου, προαγωγή.
        

2 σχόλια:

  1. ektos apo na eksousiazoun oi krioi kanoun kai tpt allo?? kalhsperaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε ζώδιο έχει θετικές και αρνητικές πτυχές..Εξαρτάται με μια γωνία το βλέπει κανείς...Οι Κριοί ζουν από αυτό...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή