Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΚΡΙΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

Το πρώτο ζώδιο του κύκλου είναι ο Κριός με κυβερνήτη τον Άρη και σε έξαρση τον Ήλιο. Συμβολίζει την έξαρση κάθε επεκτατικής κίνησης, της δημιουργίας
του αρχικού σκοπού με μια απίστευτη ενεργητικότητα και τεράστια συγκριτικά δύναμη. Η υπερβολή της δύναμης και της τόλμης τον καθιστούν ασυγκράτητο μπροστά στα εμπόδια, με ενεργό ρόλο σε κάθε περιπέτεια και με αποφασιστικότητα που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και περιορισμό.
      Εδώ παίζει σπουδαίο ρόλο πως καθορίζει κάθε άτομο που ανήκει στον Κριό το θέμα της υπερβολικής ενεργητικότητας και δύναμης, για ποιό σκοπό εκδηλώνεταιαυτή η δύναμη, ώστε η απήχησή της να είναι χρήσιμη απέναντι στους άλλους. Στο αρνητικό ρόλο το άτομο έχει ως αυτοσκοπό την επίδειξη της δύναμης απέναντι στον αντίπαλο, σε βαθμό που προκαλεί τις ευαισθησίες και τις ψυχικές διαθέσεις. Η υπερβολική πορεία προς την κατεύθυνση του κινδύνου δημιουργεί μια φυγή προς το απάτητο τοπίο της έκρηξης συναισθημάτων, διαφυγών και ρόλων. Η έλλειψη συνεννόησης και προνοητικότητας οδηγεί σε ολέθρια ξεσπάσματα χωρίς την εκτίμηση κινδύνου και συνεπειών αφού οι έξοδοι διαφυγής έχουν αποκλειστεί ολοκληρωτικά.
   
Η προσέγγισή του κριού πάνω σε θέματα γενικής υφής και περιεχομένου, γίνεται με γρήγορο τρόπο, οι προσμονές και οι οπισθοχωρήσεις δεν υπάρχουν στο τοπίο τους και όλα οδηγούν σε ασύλληπτες ταχύτητες ενεργειών. Χρειάζεται λοιπόν μια αυτοσυγκράτηση, ενα τακτ απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις και μια εναλλαγή εικόνων και κινήσεων, μια προσγείωση σε πιο διπλωματικούς δρόμους για να υπάρξει ο επανέλεγχος των καταστάσεων.
       Η απεριόριστη αναγνώριση του Εγώ είναι το σημείο εκείνο που " οργιάζει " παντού καθώς γίνεται ταυτόχρονα αυτοσκοπός και νεκρό σημείο. Ο σεβασμός του άλλου μπαίνει σε δεύτερη μοίρα καθώς υπάρχει πάντα το νεκρό σημείο της καθολικής επιβεβαίωσης της ατομικής κυριαρχίας που δεν αφήνει τον εγωισμό να κατέβει στα σκαλοπάτια της συνείδησης.
        Το άτομο διακρίνεται από τις νίκες υπέρ κάθε σκοπού, την υπερδιέγερση της ερωτικής λίμπιντο, το έντονο συναίσθημα πριν την ώρα του, τον έντονο προσωπικό μαγνητισμό της απόλυτης κυριαρχίας προς το έντονο. Υπάρχει μια έντονη ενεργητικότητα που καθιστά τους ρυθμούς έντονους με τα οριακά σύνολα της υπέρ διέγερσης να ξεπερνούν τις οκτάβες της κανονικότητας δημιουργώντας το μεγαλείο της επιθετικής νίκης.
         Χωρίς τους Κριούς όμως δεν θα είχαμε κερδίσει τις στρατηγικές μάχες της ζωής, δεν θα είχαμε αποξήλωση τους εχθρούς, δεν θα είχαμε βεβηλώση το συναισθηματικό παράδεισο.
       Οι νικητές είναι με τους Κριούς.

Αφιερώνεται στην μητέρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου