Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ (3ο μέρος)

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο


  Εδώ έχουμε τον ''ονειρικό'' σύντροφο, ένα σύντροφο που έχουμε εμείς ντύσει σύμφωνα με τις δικές μας συναισθηματικές επιθυμίες μέσα από μια σχέση λύτρωσης. Το άτομο παραδίδεται άνευ όρων σε αισθηματικές ουτοπικές σχέσεις, εκτός ορίων, εκτός ψυχικών φραγμών στις οποίες όσο περισσότερο επιμένει τόσο οδηγείται σ 'ένα συναισθηματικό ναυάγιο. Προσπαθεί να λυτρώσει
το αντίθετο φύλο και προχωρά σε σχέσεις με άτομα που τείνουν να ανήκουν στο περιθώριο, όπως αλκοολικοί, ναρκομανείς, με ένα σκοτεινό παρελθόν κι ένα αβέβαιο μέλλον.
  Συνάπτει συχνά πλατωνικές σχέσεις μη μπορώντας να έρθει σε επαφή με το ερωτικό πάθος παρά μόνο με την απόγνωση και τη περιθωριοποίηση κάνοντας σχέσεις ή πιστεύοντας σε συντρόφους ανύπαρκτους ή ακραίου ψυχικού τοπίου.
  Υπάρχει αρκετή ευαισθησία που εκδηλώνεται μέσα από μουσικά ή καλλιτεχνικά ταλέντα ή τουλάχιστον την εκτίμηση μιας τέχνης.

Πλούτωνας στον 7ο οίκο

 Η επίδραση των διαπροσωπικών σχέσεων δρουν καταλυτικά στη ζωή του ανθρώπου. Μέσα από σχέσεις το άτομο προσπαθεί να βυθιστεί στα πιο σκοτεινά καταγώγια της ψυχής μας. Τα πιο άγρια ένστικτα της ζήλιας, του ελέγχου, της εκδίκησης και της καταστροφής ωθούνται να αποκαλυφθούν μέσα από το πρίσμα των διαπροσωπικών σχέσεων. Άτομα με τον Πλούτωνα σ'αυτόν τον οίκο έχουν την τάση να επιβάλλονται στους άλλους, γίνονται δικτάτορες των αισθημάτων και έλκονται από αυταρχικά άτομα με ισχυρή θέληση.
  Είναι μια θέση για δικαστές, δικηγόρους και ψυχολόγους. Ο άνθρωπος γίνεται λεία των άλλων, έτσι πιστεύει και αντιδρά με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρμονία στις σχέσεις. Ο ανταγωνισμός και τα ύπουλα, σκοτεινά παιχνίδια κυριαρχούν, με αποτέλεσμα μετά από ένα ''θάνατο'' της σχέσης να έρχεται αργότερα με πολύ επώδυνο τρόπο η αναγέννηση και η εμφάνιση μιας καινούργιας  κοσμοθεωρίας. Τέλος η θέση αυτή του Πλούτωνα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το φυσικό θάνατο του συντρόφου από ένα πλήγμα της μοίρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου