Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου στον Υδροχόο


 Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο φτάνει στις 9 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη του σεληνιακού νέου έτους και την υποδοχή μας στο Έτος του Δράκου.
Στην κινεζική αστρολογία, το Έτος του Δράκου λέγεται ότι είναι μια τυχερή χρονιά. Ενώ μπορεί να συναντήσουμε εμπόδια, κάτω από το Έτος του Δράκου, αυτά τα εμπόδια μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε νέα αυτοπεποίθηση, σκοπό και επιτυχία.

Καθώς αυτή είναι επίσης η πρώτη Νέα Σελήνη για το σεληνιακό νέο έτος, είναι επίσης μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε τη συναισθηματική σας κατάσταση. Στην αστρολογία, η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας, οπότε καθώς έχουμε κάνει το ταξίδι μέσα από όλες τις διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις του ζωδιακού κύκλου, πώς εξελίχθηκαν τα συναισθήματά μας; Πώς έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τον εαυτό μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο;
Η Σελήνη αντιπροσωπεύει επίσης τα συναισθήματά μας για ασφάλεια και αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς και ασφαλείς, ώστε να μπορούμε πραγματικά να ευδοκιμήσουμε σε αυτόν τον κόσμο. Αν κοιτάξουμε πού βρίσκονται αυτά τα συναισθήματα ασφάλειας και άνεσης στο σώμα μας, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε μια σύνδεση μεταξύ του πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η ζωή μας.
Όσο πιο σίγουροι, ασφαλείς και ασφαλείς νιώθουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να ανοίξουμε τα φτερά μας, να ρισκάρουμε και να ζήσουμε πληρέστερα. Όσο λιγότερο σίγουροι, ασφαλείς ή ασφαλείς νιώθουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να το παίξουμε μικρό.
Διαλογιστείτε πάνω σε αυτή τη δυναμική στη ζωή σας και χρησιμοποιήστε τις ενέργειες του Σεληνιακού Νέου Έτους για να καθίσετε με ό, τι έρχεται. Εάν αισθάνεστε εμπνευσμένοι να κάνετε αλλαγές, η Νέα Σελήνη είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε.
Ο Πλούτωνας προσθέτει δύναμη σε αυτή τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο
Υπάρχει πολύ ισχυρή ενέργεια του Υδροχόου γύρω από αυτή τη Νέα Σελήνη λόγω του ότι ο Πλούτωνας κάθεται στο εξαιρετικά καρμικό σημείο 0 μοιρών του ζωδιακού κύκλου του Υδροχόου. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τη δύναμη, οπότε η παρουσία του ενισχύει τις ιδιότητες του Υδροχόου και μας βοηθά να εισέλθουμε βαθύτερα στον κύκλο του Πλούτωνα στον Υδροχόο που θα είναι παρών για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Έχοντας μια ισχυρή Νέα Σελήνη στον Υδροχόο δείχνει μια ώθηση προς την ελευθερία, την καινοτομία και το να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Η ενέργεια του Υδροχόου θέλει να ωθήσει τα όρια και να βαδίσει στο ρυθμό του δικού της τυμπάνου.
Η ενέργεια του Υδροχόου, ωστόσο, μπορεί επίσης να αισθάνεται λίγο σκληρή και απότομη. Υπάρχει μια οξύτητα στην ποιότητά του κατά καιρούς, η οποία μπορεί να προκαλέσει τις πληγές μας, ειδικά γύρω από τα συναισθήματα της ντροπής ή της αναξιότητας.
Ο Ουρανός, ο κυβερνήτης πλανήτης του Υδροχόου, είναι επίσης ενεργός κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη, φέρνοντας κύματα αστάθειας και ασταθές έδαφος. Κάτι μπορεί να αλλάξει απότομα ή να μετατοπιστεί ξαφνικά, αναγκάζοντάς μας να σκεφτούμε στα πόδια μας ή να αλλάξουμε τα σχέδιά μας.
Εναλλακτικά, μπορεί να αισθανόμαστε εμπνευσμένοι να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας που μπορούν να φέρουν μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας ή καινοτομίας.
Όποτε έχουμε ισχυρή ενέργεια του Ουρανού, αξίζει πάντα να θυμόμαστε να πηγαίνουμε με τη ροή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα δώρα που παρέχει η ενέργεια του Ουρανού. Μας ενθαρρύνει να απελευθερώσουμε τον έλεγχο, τη ροή και την εμπιστοσύνη στη διαδικασία. Θέλει να αγκαλιάσουμε την αλλαγή, γιατί όταν αλλάζουν τα πράγματα, μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο.
Ένα κύμα θεραπευτικών ενεργειακών ροών
Ενώ υπάρχει κάποια ασταθής ενέργεια που προέρχεται από αυτή τη Νέα Σελήνη που μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο διάσπαρτοι, υπάρχει και μια άλλη δυναμική στο παιχνίδι.
Αυτή η δυναμική προέρχεται από τον Χείρωνα και τον Βόρειο Δεσμό, οι οποίοι κινούνται ο ένας προς τον άλλο. Ο Χείρωνας και ο Βόρειος Δεσμός θα συναντηθούν επίσημα στις 11 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά από αυτή τη Νέα Σελήνη, αλλά η ενέργειά του θα είναι πολύ ενεργή.
Η συνάντηση του Χείρωνα και του Βόρειου Δεσμού είναι ένα σήμα για βαθιά θεραπεία. Ενθαρρύνει τη θεραπεία στα βαθύτερα επίπεδα, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η θεραπευτική ενέργεια προσφέρει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις πληγές μας ως πύλες σοφίας για να διδάξουμε, να εμπνεύσουμε και να υποστηρίξουμε άλλους. Όταν αγκαλιάζουμε τις πληγές μας με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ωφελήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους.
Ενώ αυτή η ενεργειακή δυναμική είναι πλούσια και πολύπλευρη, θα ενισχυθεί κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη, γιατί ο Υδροχόος είναι σε μεγάλο βαθμό το ζώδιο του θεραπευτή.
Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύεται από τον φορέα του νερού, ο οποίος έχει το δώρο να παίρνει νερό, το οποίο αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα και τα ψυχικά συντρίμμια του κόσμου, στο δοχείο του πριν το καθαρίσει και το επιστρέψει πίσω στη γη.
Αυτό το δώρο της μεταστοιχείωσης θα είναι ισχυρό κάτω από τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου και σε συνδυασμό με τις ενέργειες του Χείρωνα και του Βόρειου Δεσμού, υπάρχει μια πραγματική δύναμη εδώ για να κρατήσει χώρο για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο.




Νέα Σελήνη, Νέες Προθέσεις
Η Νέα Σελήνη είναι μια τέλεια στιγμή του μήνα για να θέσετε προθέσεις, οπότε κάντε τις προθέσεις σας προσανατολισμένες προς την ειρήνη και τη θεραπεία για όλους. Εάν κάποιος στη ζωή σας υποφέρει, στείλτε του θεραπευτική ενέργεια κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη. Εάν αισθάνεστε παθιασμένα για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, χρησιμοποιήστε τις ενέργειες αυτής της Νέας Σελήνης για να στείλετε ειρήνη και θεραπεία στον σκοπό.
Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ να ανυψώσουμε τη συνείδηση του πλανήτη και ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει το μερίδιό του θέτοντας προθέσεις και ακτινοβολώντας ειρήνη, αγάπη και αρμονία.
Δεν είναι εύκολο να κρατάτε πάντα αυτόν τον χώρο, αλλά κάνοντας κάποια συνειδητή πρόθεση κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη μπορεί να προχωρήσει πολύ.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη Νέα Σελήνη για να καλωσορίσουμε τυχόν νέες αλλαγές που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε, ειδικά αλλαγές που επιτρέπουν χώρο για περισσότερη ελευθερία και επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου