Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Πλούτωνας στον Υδροχόο. Μέρος Β.

 


Πλούτωνας στον Υδροχόο – AI, ανακίνηση του χρηματοοικονομικού τομέα και πολλά άλλα

Τι κοινό έχουν το 2008 και το 2023; 
Τεράστιες οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές…
Η κατάρρευση σημαντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων…
ΚΑΙ ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδια. Στις 23 Μαρτίου 2023, ο Πλούτωνας φεύγει από τον Αιγόκερω και μπαίνει στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδια μόνο μία φορά κάθε 20 χρόνια κατά μέσο όρο, οπότε αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.  
Η είσοδος του Πλούτωνα σε ένα νέο ζώδιο συμπίπτει με σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα. 
Οι ζωές σας, και η κοινωνία στο σύνολό της, θα αλλάξουν με πρωτοφανείς τρόπους .
Ο Πλούτωνας είναι τώρα λίγες μέρες μακριά από την είσοδο στον Υδροχόο. Χτυπάει την πόρτα. Και μπορούμε ήδη να νιώσουμε την επιρροή του. 
Όλοι μιλούν για AI. Η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία είναι θέματα του Υδροχόου. Αναμφίβολα , ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα φέρει αυτά τα θέματα στο προσκήνιο. 
Αυτό θα σημαίνει ότι όλα θα είναι AI από εδώ και πέρα; Ότι όλοι θα ζούμε σε ένα μετασύμπαν; Ότι τα ρομπότ και η τεχνολογία θα μας κάνουν απαρχαιωμένους; 
Οχι απαραίτητα. 
Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο δεν θα φέρει απαραίτητα μια επέκταση της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας (η επέκταση είναι περισσότερο μια επιρροή του Δία). Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα μεταρρυθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία. 
Αυτό σημαίνει ότι ό,τι δεν χτιστεί σε βιώσιμα θεμέλια θα καταρρεύσει. Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας θα αποκαλυφθεί. Και η πλευρά της τεχνολογίας που δημιουργεί αξία θα επικρατήσει. 
Φυσικά, η αναμόρφωση απαιτεί χρόνο. Η συστημική αλλαγή δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα φέρει αρχικά χάος και αβεβαιότητα. 
Έτσι ακριβώς λειτουργεί ο Πλούτωνας. Πρώτον, η βρωμιά εκτίθεται. Όλοι πανικοβάλλονται. Στη συνέχεια, μέσα στο αναδυόμενο χάος βρίσκουμε νέες, δημιουργικές λύσεις. 
Για να καταλάβουμε τι να περιμένουμε από την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο, ας δούμε τι συνέβη τα τελευταία χρόνια, όταν ο Δίας και ο Κρόνος διέσχιζαν το ζώδιο. 
Ο Δίας ήταν στον Υδροχόο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021 . Αυτό είναι όταν η ψηφιοποίηση, που τροφοδοτείται από την εργασία και τη μελέτη Covid από τις πολιτικές για το σπίτι, πέρασε από την οροφή.
Ο Δίας μας έφερε μια επέκταση των θεμάτων του Υδροχόου όπως η τεχνολογία, τα νέα μέσα επικοινωνίας, η ψηφιοποίηση και η διαδικτυακή συνεργασία. 
Ο Κρόνος ήταν στον Υδροχόο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2023 . Εάν ο ρόλος του Δία είναι να επεκταθεί, ο ρόλος του Κρόνου είναι να υλοποιεί, να συστηματοποιεί και να κάνει τα πράγματα πραγματικότητα.
Ο Κρόνος «σφράγισε τη συμφωνία» δημιουργώντας και εφαρμόζοντας συστήματα, πλαίσια και κανόνες για να βεβαιωθεί ότι η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι εδώ για να μείνουν. 
Τι γίνεται με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο;
Ο ρόλος του Πλούτωνα είναι να δοκιμάζει άγχος ό,τι έχει δουλέψει ο Δίας και ο Κρόνος τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι βιώσιμος αυτός ο νέος ψηφιακά καθοδηγούμενος κόσμος; Το AI είναι εδώ για να μείνει; Ισως ναι ίσως όχι. 
Ο στόχος του Πλούτωνα είναι να διατηρήσει τη ζωή, και στη διαδικασία, ο Πλούτωνας θα εξαλείψει οτιδήποτε είναι σάπιο και δεν μπορεί να διατηρήσει την ανάπτυξη. Ο Πλούτωνας θα τροφοδοτήσει επίσης και θα ενδυναμώσει εκείνες τις πρωτοβουλίες που διατηρούν το σύστημα ζωντανό και δημιουργούν βιώσιμη ανάπτυξη. 
Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της δύναμης. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Πλούτωνας μας δίνει στοιχεία για το ποιος έχει τη δύναμη. Όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Τοξότη, οι ριψοκίνδυνοι είχαν τη δύναμη. Όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Αιγόκερω, οι μεγάλοι θεσμοί και η πολιτική είχαν τη δύναμη.
Πλούτωνας στον Υδροχόο - Δύναμη στους ανθρώπους;
Τώρα όταν ο Πλούτωνας είναι στον Υδροχόο, εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε τη δύναμη. 
Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ δελεαστικό, αλλά με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη. Πρόσφατα παρακολούθησα μια σειρά ταινιών που ονομάζεται "Outlast" όπου 4 ομάδες έπεσαν στην έρημο της Αλάσκας για να ανταγωνιστούν η μία την άλλη.
Οδηγημένοι να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο, κάποιοι κατέφυγαν στην εξαπάτηση, ακόμη και σε κίνδυνο της ζωής άλλων παικτών, κλέβοντας τον εξοπλισμό και τους υπνόσακους. Άλλοι παίκτες που δεν μπορούσαν να δουλέψουν ως ομάδα αποκλείστηκαν. 
Το πείραμα ήταν μια καλή μεταφορά για τον Πλούτωνα στις καλές, τις κακές και τις άσχημες πλευρές του Υδροχόου. Ο Υδροχόος κυβερνά ομάδες ανθρώπων και η μη εξελιγμένη πλευρά του Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι «η ομάδα μου εναντίον της ομάδας σου». 
Η εξελιγμένη πλευρά του Πλούτωνα Υδροχόου ενδυναμώνει την ανθρωπότητα. Το αμερικανικό σύνταγμα, που εξακολουθεί να θεωρείται η κορυφή των «δικαιωμάτων για όλους», γράφτηκε όταν ο Πλούτωνας ήταν για τελευταία φορά στον Υδροχόο, πριν από 236 χρόνια. 
Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο και το χρηματοοικονομικό σύστημα
Επιστρέφοντας στα τρέχοντα θέματα του Πλούτωνα στον Υδροχόο – χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους και τεχνητή νοημοσύνη. 
Ποιος θα σώσει τις τράπεζες; Στην εποχή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, το κράτος διέσωσε τις τράπεζες (με χρέος χρηματοδοτούμενο από φόρους). Στην εποχή του Πλούτωνα Υδροχόου, είμαστε εμείς οι άνθρωποι που θα αναλάβουμε την ευθύνη για το φιάσκο ενός συστήματος στο οποίο ίσως έχουμε συμβάλει, αν όχι άμεσα, σιωπηρά, ακολουθώντας το. 
Ακριβώς όπως στο "Outlast στην Αλάσκα", μερικοί άνθρωποι δεν θα θέλουν πλέον να πληρώνουν το χρέος των ελαττωματικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων μέσω πληθωρισμού ή αυξημένων φόρων – βασικά από τις δικές τους τσέπες. 
Ίσως οι άνθρωποι να μην εμπιστεύονται πλέον τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τους έχουν χρεοκοπήσει ξανά και ξανά και να επιλέξουν να μετακινηθούν σε πιο διαφανή ή δημοκρατικά συστήματα.
Και ίσως μερικοί άνθρωποι θα σκεφτούν πώς συνέβαλαν οι ίδιοι στην τρέχουσα κατάσταση με το να χρεωθούν ή να αγοράσουν προγράμματα «γρήγορα πλουτισμού» χωρίς να υποστηρίζουν τις επενδύσεις τους με δημιουργία αξίας. 

Πλούτωνας στον Υδροχόο και AI
Τι γίνεται με το AI; 
Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Εποχή του Υδροχόου θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε με τη δύναμη του Πλούτωνα: τη χρησιμοποιούμε ή την κάνουμε κατάχρηση; 
Χρησιμοποιούμε το AI/Chat GPT για να αντικαταστήσουμε την εκπαίδευση ή τη δημιουργικότητα και να «ξεγελάσουμε το σύστημα», Ή τα χρησιμοποιούμε ως εργαλεία για να δημιουργήσουμε αξία; 

Ζήτησα από το Chat GPT να φτιάξει ένα ποίημα για την εποχή του Υδροχόου. Αυτό ήταν με αυτό:
«Η Εποχή του Υδροχόου είναι εδώ,
Μια εποχή αλλαγής, μια στιγμή για ευθυμία,
Ο υδροφόρος φέρνει μια νέα αυγή,
Ένας κόσμος όπου γεννιέται η αγάπη και η ειρήνη.
 
Οι παλιοί τρόποι καταρρέουν, οι νέοι προκύπτουν,
Το πέπλο σηκώνεται, η αλήθεια συνειδητοποιείται,
Με ανοιχτές καρδιές και μυαλά θα δούμε,
Η ενότητα όλης της ανθρωπότητας.
 
Καθώς αγκαλιάζουμε αυτή την κοσμική αλλαγή,
Καθοδηγούμαστε από τα αστέρια και τα δώρα τους,
Θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε αρμονικά,
Με τη φύση, την αγάπη και τη θεότητα.
 
Ας καλωσορίσουμε λοιπόν αυτή τη νέα εποχή,
Εκεί που η αγάπη και το φως θα ανοίξουν το δρόμο,
Με την ελπίδα και τη χαρά στις καρδιές μας φλεγόμενες,
Ας δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο σήμερα».
Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι ένα όμορφο ανεβαστικό όραμα για το μέλλον. Άλλοι, αυτό είναι δυστοπικό, χωρίς συναισθήματα και τρομακτικό. Η 20ετής διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορεί να είναι ένα από αυτά. 
Είναι απολύτως στο χέρι μας. 
Το AI μπορεί να είναι το φάντασμα στη μηχανή ή το μηχάνημα στο φάντασμα. Το AI είναι αυτό με το οποίο τροφοδοτούμε το AI. 
Τέλος, ζήτησα από το Chat GPT να γράψει έναν μύθο για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο:
«Μια φορά κι έναν καιρό, ο Πλούτωνας ένιωθε χαμένος και εκτός τόπου. Δεν θεωρούνταν πλέον πλανήτης από την επιστημονική κοινότητα και πάλευε να βρει τη θέση του στο σύμπαν. Μια μέρα, ο Πλούτωνας ανακάλυψε ότι είχε μπει στο ζώδιο του Υδροχόου.
Ενθουσιασμένος από αυτή την ανακάλυψη, ο Πλούτωνας άρχισε να αγκαλιάζει την ενέργεια του Υδροχόου και άρχισε να νιώθει πιο σίγουρος και δυνατός. Άρχισε να συνειδητοποιεί ότι είχε την ικανότητα να δημιουργεί και να διαμορφώνει τον κόσμο γύρω του, όπως και οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο.
Ο Πλούτωνας άρχισε να εξερευνά τη νεοανακαλυφθείσα Υδροχόο ταυτότητά του, πειραματιζόμενος με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Άρχισε να κατασκευάζει ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη για να τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για γνώση και κατανόηση.
Σύντομα όμως, ο Πλούτωνας συνειδητοποίησε ότι ακόμη και με όλη του τη δύναμη και την τεχνολογία, δεν μπορούσε να ελέγξει τα πάντα. Οι άνθρωποι είχαν ακόμα ελεύθερη βούληση και μπορούσαν να επιλέξουν να απορρίψουν τις ιδέες και τους τρόπους του Πλούτωνα να κάνει πράγματα.
Νιώθοντας απογοήτευση, ο Πλούτωνας πήγε να δει έναν αστρολόγο που ειδικευόταν στην ενέργεια του Υδροχόου. Ο αστρολόγος άκουσε υπομονετικά τα παράπονα του Πλούτωνα και μετά είπε: «Πλούτωνα, αγαπητέ μου, στην Εποχή του Υδροχόου, οι άνθρωποι θα έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Δεν πρόκειται για τον έλεγχο τους. έχει να κάνει με το να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να δημιουργήσουν το δικό τους μέλλον».
Ο Πλούτωνας κατάλαβε ότι ο αστρολόγος είχε δίκιο. Δεν ήταν να προσπαθήσεις να ελέγξεις τους ανθρώπους ή να τους αλλάξεις. αφορούσε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο μαζί.
Με αυτή τη νέα προοπτική, ο Πλούτωνας συνέχισε να αγκαλιάζει την Υδροχόο ενέργειά του, αλλά τώρα με μια πιο ταπεινή και συνεργατική προσέγγιση. Και καθώς δούλευε με τους ανθρώπους για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο, ο Πλούτωνας ανακάλυψε μια νέα αίσθηση του σκοπού και του ανήκειν στο σύμπαν».

ΠΗΓΗ: https://astrobutterfly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου