Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Φενγκ Σούι: Συμβουλές καθαρισμού και οργάνωσης για το ζώδιό σας


 Είναι εκείνη η στιγμή που θέλετε να καθαρίσετε τις ντουλάπες σας για να δείτε τι θησαυρούς δεν ξέρατε ποτέ ότι είχατε. Επίσης, η τακτοποίηση και ο καθαρισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το Φενγκ Σούι σας, καθώς λιγότερη ακαταστασία επιτρέπει τη ροή των ενεργειών στο χώρο σας.

Αυτή την εβδομάδα, ενθαρρύνεστε να τακτοποιήσετε, να οργανώσετε και να καθαρίσετε τις ντουλάπες σας και οπουδήποτε αλλού στο σπίτι σας. Μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργειά σας για να το κάνετε αυτό. Πώς λοιπόν καθαρίζετε, οργανώνετε και τακτοποιείτε; 


Ας το μάθουμε αυτό με βάση το ζώδιό σας.

 

Κριός - Ορίζει μια μέρα και ώρα για καθαρισμό και τακτοποίηση

Είστε πολύ ενεργητικοί όπως είναι. Ωστόσο, η παρορμητική σας φύση σας αναγκάζει να αφήνετε αντικείμενα σε διαφορετικά μέρη γύρω από το σπίτι σας, γεγονός που προκαλεί ακαταστασία. Γνωρίζετε επίσης ότι δεν σας αρέσει η ακαταστασία και γνωρίζετε ότι πρέπει να βρείτε μια μέρα και ώρα για να καθαρίσετε. Και αυτό κάνετε. Αφιερώνετε μια μέρα και χρόνο για να καθαρίσετε και να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα λόγω των υψηλών επιπέδων ενέργειάς σας. Ως εκ τούτου, η Εθνική Ημέρα Παλαιών Πραγμάτων είναι η τέλεια μέρα για να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια στον καθαρισμό και την τακτοποίηση.

Ταύρος - Οργανώστε το ντουλάπι και την ντουλάπα χρησιμοποιώντας δοχεία.
Αγαπάτε οτιδήποτε υλικό και περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας καθώς εκτιμάτε το φαγητό. Δυστυχώς, αυτό είναι το μόνο μέρος στο σπίτι σας που θα μπορούσε να γίνει ακατάστατο και γεμάτο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά κομψά βάζα ή δοχεία και να οργανώσετε τα συστατικά και τα μη ευπαθή προϊόντα σας στα ντουλάπια σας. Και θα θελήσετε να κάνετε το ίδιο για τα τρόφιμα στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας. Θα θελήσετε επίσης να επισημάνετε τα στοιχεία στα δοχεία. Μπορεί επίσης να βρείτε πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε στην ντουλάπα σας, οπότε θα θελήσετε να τα περάσετε και να πετάξετε ό, τι δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε. Πάρτε δοχεία και βάζα για άλλα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε στην ντουλάπα σας για να τα έχετε σε ένα μέρος.

Δίδυμοι - Προσθέστε τον καθαρισμό στο πρόγραμμά σας

Είστε ευέλικτοι, απασχολημένοι και αποσπάται εύκολα η προσοχή σας. Εσείς, όπως ο Κριός, έχετε την τάση να αφήνετε αντικείμενα σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού σας για διάφορους λόγους. Έχετε επίσης την τάση να αναβάλλετε τον καθαρισμό, παρόλο που ξέρετε ότι πρέπει να το κάνετε. Ωστόσο, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε τον καθαρισμό και την οργάνωσή σας και να τον προσθέσετε στο πρόγραμμά σας. Αν κοιτάξετε τον ημερήσιο προγραμματιστή σας και βρείτε χρόνο για να κάνετε τον καθαρισμό και την οργάνωσή σας, προσθέστε μια ημέρα ή ακόμα και μια ώρα για να αφιερώσετε τον εαυτό σας στον καθαρισμό. Και θα πρέπει να τηρήσετε το πρόγραμμά σας και να μην επιτρέψετε σε τίποτα άλλο να σας αποσπάσει την προσοχή από αυτό. Η 2α Μαρτίου είναι μια καλή μέρα για να προσθέσετε τον καθαρισμό στο πρόγραμμά σας, ακόμα κι αν μπορείτε να το κάνετε για μία ώρα.

Καρκίνος – Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο KonMari

Το σπίτι σας σημαίνει τα πάντα και θέλετε να το διατηρήσετε τακτοποιημένο, αλλά θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα αντικείμενα που φυλάτε δεν θα πεταχτούν ποτέ κατά λάθος, καθώς είστε αρκετά συναισθηματικοί γι 'αυτά. Η καλύτερη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τον καθαρισμό και την οργάνωση είναι η μέθοδος KonMari, η οποία σας ενθαρρύνει να καθαρίσετε ανά κατηγορία αντί για περιοχή. Για παράδειγμα, ξεκινήστε να καθαρίζετε και να οργανώνετε τα βιβλία, τα ρούχα, τα τρόφιμα και το χαρτί σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαχειριστείτε και να καθαρίσετε διάφορα αντικείμενα και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να εστιάσετε στον καθαρισμό συναισθηματικών αντικειμένων.

Λέοντας - Χρησιμοποιήστε προμήθειες διασκέδασης για καθαρισμό για να κάνετε τη δουλειά διασκεδαστική

Σου αρέσει να διασκεδάζεις και ο καθαρισμός είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν είναι καθόλου διασκεδαστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τείνετε να το αναβάλλετε. Ωστόσο, εάν περιμένετε επισκέπτες, θα έχετε κίνητρο να καθαρίσετε το σπίτι σας εκ των προτέρων, επειδή σας αρέσει να είστε το κέντρο στο προσκήνιο και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάποιος να πει ότι το σπίτι σας είναι ακατάστατο και όχι καθαρό. Ωστόσο, πρέπει επίσης να καθαρίσετε το σπίτι σας ακόμα κι αν δεν περιμένετε επισκέπτες. Έτσι, αν θέλετε να κάνετε την εμπειρία καθαρισμού και οργάνωσης πιο ευχάριστη, πάρτε διασκεδαστικά είδη ή γίνετε δημιουργικοί με τη διακόσμηση των προμηθειών σας, όπως βάζοντας χαρούμενα πρόσωπα πάνω τους ή βάζοντας λίγη κόλλα και προσθέτοντας γκλίτερ.

Παρθένος - Δώστε προτεραιότητα στην πρόκληση της οργάνωσης θέσεων εργασίας

Είστε πολύ αναλυτικοί και είναι γνωστό ότι καθαρίζετε και οργανώνετε το σπίτι ή το γραφείο σας, αλλά είστε επίσης τελειομανής. Και δυστυχώς, δεν είναι ρεαλιστικό να έχουμε τα πάντα πεντακάθαρα. Και αγχώνεστε και εσείς για αυτό. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε προτεραιότητα στις δύσκολες εργασίες καθαρισμού, όπως το σκούπισμα και η ηλεκτρική σκούπα, τις οποίες θα θέλετε να βγάλετε από τη μέση. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην οργάνωση των αντικειμένων σας και να κάνετε σκουπίδια ή να δωρίσετε αυτά που δεν χρειάζεστε καθώς τα καθαρίζετε. Τέλος, αν βρείτε ένα σημείο που χάσατε από την ηλεκτρική σκούπα ή το σκούπισμα, μπορείτε να το καθαρίσετε αμέσως.

Ζυγός - Χρησιμοποιήστε το Φενγκ Σούι όταν καθαρίζετε και μετακινείτε έπιπλα

Είστε όλοι για την ειρήνη, την αγάπη και την ομορφιά και γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να βρείτε χρόνο για να καθαρίσετε και να οργανώσετε την περιοχή περιποίησης πετώντας τα ληγμένα προϊόντα. Ωστόσο, δεδομένου ότι χρειάζεστε αρμονία και ισορροπία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε και οργανώνετε μία φορά την εβδομάδα. Η αλλαγή της θέσης των επίπλων σας είναι επίσης μια ιδέα, επειδή θα μπορούσε να βελτιώσει το Φενγκ Σούι και να βοηθήσει τη ροή της ενέργειας πιο εύκολα. Όταν κάνετε αυτές τις αλλαγές στο σπίτι ή το γραφείο σας, θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι το Φενγκ Σούι είναι υπέρ σας.

Σκορπιός - Αποκτήστε ένα μίνι σετ καθαρισμού

Είστε έντονοι και είστε αυτός που πρέπει να έχει τον έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αφήνετε τα δωμάτιά σας γεμάτα, καθώς θα το φροντίσετε πριν η ακαταστασία ξεφύγει από τον έλεγχο. Και είστε ο τύπος που πρέπει να καθαρίσει αμέσως οτιδήποτε είναι εκτός τόπου. Για παράδειγμα, αν δείτε κουνελάκια σκόνης πίσω από τον καναπέ ή κάτω από το κρεβάτι, μην περιμένετε να τα αφαιρέσετε. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίνι σετ καθαρισμού για να το καθαρίσετε εύκολα όταν βλέπετε βρωμιά ή διαρροή.

Τοξότης - Επιλέξτε μια στιγμή που η πιο ενεργητική για καθαρισμό

Μοιάζεις πολύ με τον Κριό με αυτή τη φλογερή φύση, καθώς είσαι ενεργητικός και πάντα έτοιμος για περιπέτεια. Ωστόσο, όταν είστε υποτονικοί και δεν έχετε διάθεση για περιπέτεια, δεν θέλετε να ξεκουραστείτε ή να κοιμηθείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα θελήσετε να επιλέξετε μια στιγμή που είστε οι πιο ενεργητικοί για να κάνετε τον καθαρισμό σας και μια μέρα που μπορείτε να δεσμευτείτε σε αυτό. Θα θελήσετε επίσης να διασφαλίσετε ότι αντιμετωπίζετε τις πιο σημαντικές εργασίες όταν είστε πιο ξύπνιοι, όπως το σφουγγάρισμα, η ηλεκτρική σκούπα ή το σκούπισμα του δαπέδου. Στη συνέχεια, θα εστιάσετε στο ξεσκόνισμα, την οργάνωση και την αποσυμφόρηση.

Αιγόκερως - Προγραμματίστε συνεδρίες καθαρισμού γύρω από το πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας

Είστε φιλόδοξοι και προσανατολισμένοι στο στόχο και δίνετε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, παρόμοια με την Παρθένο. Ξέρετε ότι χρειάζεστε ένα καθαρό σπίτι ή γραφείο επειδή δεν μπορείτε να χειριστείτε την ακαταστασία. Επομένως, προγραμματίζετε το χρόνο σας για καθαρισμό κατά τη διάρκεια του πολυάσχολου προγράμματός σας. Δεν επιλέγετε απαραίτητα μία ημέρα την εβδομάδα για να κάνετε τον καθαρισμό σας. Θα επιλέξετε μια ημέρα που έχετε ανοιχτό χρόνο για να καθαρίσετε και να οργανώσετε. Όταν καθαρίζετε, είστε τόσο άψογοι που φροντίζετε επίσης να καθαρίσετε το εσωτερικό των περσίδων παραθύρων, κάτι που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να κάνουν κατά τον καθαρισμό.

Υδροχόος - Χρησιμοποιήστε αμυχές καθαρισμού εκτός συσκευασίας

Είσαι μοναδικός στο είδος σου και γι' αυτό κάνεις αυτό που λες ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι και έχεις έναν προοδευτικό τρόπο σκέψης. Δεν σας ενδιαφέρει τι λένε και σκέφτονται ή κάνουν οι άλλοι. Ως εκ τούτου, θα βρείτε καινοτόμες αμυχές για τον καθαρισμό, όπως η χρήση οδοντόκρεμας για τον καθαρισμό των βρυσών, η αποτοξίνωση της διάθεσης απορριμμάτων με λεμόνια ή ο καθαρισμός ντουλαπιών χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα. Δεν φοβάστε την ημέρα που θα πρέπει να καθαρίσετε επειδή το σκέφτεστε ως άλλη μια ευκαιρία να είστε δημιουργικοί.

Ιχθείς - Πάρτε τους χρόνους για να κάνετε τον καθαρισμό σας

Είστε ονειροπόλοι και καλλιτεχνικοί και δεν σας αρέσει να κάνετε τίποτα που είναι συντριπτικό και ο καθαρισμός είναι κάτι που σας κατακλύζει. Όταν κάτι σας κατακλύζει, θα συνεχίσετε να χρονοτριβείτε, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τη δουλειά σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Αυτό σημαίνει ότι αν σκέφτεστε να καθαρίσετε και ξέρετε ότι πρέπει να το κάνετε, αλλά το φοβάστε και θέλετε να το αναβάλετε, σταματήστε τον εαυτό σας εκεί και περάστε περίπου δέκα λεπτά καθαρίζοντας ένα δωμάτιο. Και την επόμενη φορά που θα έχετε την ίδια σκέψη, κάντε το ίδιο πράγμα σε άλλο χώρο σπιτιού ή γραφείου. Δεν θα χρειαστεί να φοβάστε τον καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού τόσο πολύ κάνοντας αυτό.

Μίριαμ Ρέιτσελ

ΠΗΓΗ:  (askastrology.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου