Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ανάδρομος Ποσειδώνας

 


Ο Ποσειδώνας ταξιδεύει ανάδρομα από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2023, στο ζώδιο των Ιχθύων.
Ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης του νερού, της πνευματικότητας, της διαίσθησης, της δημιουργικότητας, των ψευδαισθήσεων, των εξαπατήσεων, των ονείρων, της τέχνης, της φαντασίας, της ψυχαγωγίας και των susbtances που αλλάζουν το μυαλό.

Κάθε φορά που η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι ισχυρή, ρίχνει ένα πέπλο, το οποίο μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει ομίχλη ή σύγχυση. Ο Ποσειδώνας το κάνει αυτό καθώς θέλει να κοιτάξουμε πέρα από τον εξωτερικό μας κόσμο και να προχωρήσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο για καθοδήγηση. Όταν ο έξω κόσμος είναι ομιχλώδης, ο Ποσειδώνας μας υπενθυμίζει ότι το μόνο μέρος για να κοιτάξουμε είναι μέσα.
Όταν όμως ο Ποσειδώνας μπαίνει ανάδρομος, το πέπλο σηκώνεται και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια. Οι ψευδαισθήσεις μπορούν να καταρρεύσουν και οι απάτες μπορούν να αποκαλυφθούν. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί να αποκαλύψει αναλήθειες ή πράγματα που ίσως δεν θέλαμε να δούμε.
Εάν χρησιμοποιούμε το Ποσειδώνα για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα ή να παρακάμψουμε την αλήθεια μας, ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί να είναι μια στιγμή που πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα.

Ο ανάδρομος κύκλος του Ποσειδώνα 2023
Ο συγκεκριμένος ανάδρομος κύκλος του Ποσειδώνα θα μας καθοδηγήσει να κοιτάξουμε πίσω στα γεγονότα από τις 4 Δεκεμβρίου 2022, για να δούμε αν πρέπει να δούμε τα πράγματα με μια υγιή δόση πραγματικότητας. Ίσως χρειαστεί να βγάλουμε τα ροζ γυαλιά μας και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια.
Καθώς ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος στο ζώδιο των Ιχθύων, βιώνουμε τη βαθύτερη και πληρέστερη έκφραση της ενέργειας του Ποσειδώνα. Σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι τα ζητήματα Ποσειδώνα που αντιμετωπίζαμε τον Δεκέμβριο του 2022 επανέρχονται με κάποιο τρόπο.

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουμε:
Δημιουργικά μπλοκ
Ως πλανήτης της δημιουργικότητας, της φαντασίας και των ονείρων, ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει δημιουργικά μπλοκ, αλλά αυτό είναι μόνο σε μια προσπάθεια να αναγεννηθεί το δημιουργικό μας όραμα. Ενώ μπορεί να αισθανόμαστε συγκρατημένοι ή κολλημένοι όταν πρόκειται για δημιουργικά έργα στα οποία εργαζόμαστε, μόλις κατευθυνθούν οι σταθμοί του Ποσειδώνα, είναι πιθανό να βιώσουμε νέες δημιουργικές εμπνεύσεις και ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν τη δουλειά μας στο επόμενο επίπεδο. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αισθάνεται δημιουργικά μπλοκαρισμένος, να θυμάστε ότι μια αναγέννηση είναι στα σκαριά. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να κάνετε ένα διάλειμμα από δημιουργικά έργα και να εστιάσετε περισσότερο στην εφοδιαστική. Μερικές φορές οι δημιουργικές μας διαδικασίες χρειάζονται μια λίστα ελέγχου και ένα σχέδιο, και αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Επανεξετάζοντας το πνευματικό μας ταξίδι
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της πνευματικότητας, οπότε καθώς ταξιδεύει ανάδρομος, μπορεί να βρεθούμε να επανεξετάζουμε τις πνευματικές μας πεποιθήσεις και αυτό που κρατάμε ως αληθινό. Μπορεί να βρεθούμε να κλίνουμε προς διαφορετικές ιδεολογίες ή διαφορετικούς τρόπους ύπαρξης. Αν έχουμε υπάρξει πνευματικότητα παρακάμπτοντας πράγματα στη ζωή μας, ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί να φέρει αυτά τα ζητήματα στην επιφάνεια, καθοδηγώντας μας να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι εύκολο να ελαχιστοποιήσουμε τα πράγματα που μας συμβαίνουν σε μια προσπάθεια να είμαστε συμπονετικοί ή ο «μεγαλύτερος άνθρωπος», αλλά ο ανάδρομος Ποσειδώνας είναι μια καλή στιγμή για να προβληματιστούμε και να υιοθετήσουμε μια πιο πρακτική, λογική και οξυδερκή προσέγγιση της κατάστασης. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί επίσης να φέρει συνειδητοποιήσεις σχετικά με το πνευματικό μονοπάτι που ακολουθείτε και αν σας φέρνει σε ειρήνη ή απλώς τροφοδοτεί το εγώ σας.

Μαθήματα γύρω από την άνευ όρων αγάπη
Ο Ποσειδώνας είναι επίσης ο πλανήτης της άνευ όρων αγάπης, της αγάπης που είναι πέρα από τις σχέσεις μας και συνδέεται με το παντοτινό μέρος της ουσίας της ψυχής μας. Αυτή είναι η αγάπη που είμαστε και η αγάπη στην οποία θα επιστρέψουμε. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και Θεϊκή Αγάπη. Καθώς ο Ποσειδώνας ταξιδεύει ανάδρομα, μπορεί να αισθανόμαστε πρόκληση να ασκήσουμε ή να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάποια από αυτή τη Θεϊκή Αγάπη και να την κατευθύνουμε προς τον εαυτό μας. Μπορεί επίσης να βρεθούμε να χορεύουμε αυτή τη γραμμή μεταξύ της αναγνώρισης ότι είμαστε όλοι αγάπη και αξίζουμε αγάπη, του καθορισμού ορίων και του να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ενώ η άνευ όρων αγάπη είναι μια αξιοσημείωτη πνευματική πρακτική, μερικές φορές πρέπει να εξασκηθούμε στην αγάπη από μακριά και στην αγάπη μέσα από τα δικά μας όρια.

Έλεγχος πραγματικότητας
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της διαφυγής. Η ουσία του είναι να χαθεί σε μια ταινία, ένα κομμάτι ποίησης ή να μεταφερθεί σε έναν άλλο κόσμο σε ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Ενώ όλα αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα και έχουν τη θέση τους, αν τα χρησιμοποιούμε συνεχώς για να ξεφύγουμε από την αντιμετώπιση των πραγμάτων, ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί μερικές φορές να μας φέρει πίσω στην πραγματικότητα. Με το πέπλο του Ποσειδώνα σηκωμένο, μπορεί να αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα, να δούμε την πραγματική αλήθεια και να αντιμετωπίσουμε αυτό που προσπαθούμε να παρακάμψουμε. Ο Ποσειδώνας κυβερνά επίσης τον εθισμό σε ουσίες που αλλοιώνουν το μυαλό, οπότε προβλήματα με αυτό μπορεί επίσης να έρθουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης περιόδου.

Μυστικά που αποκαλύπτονται
Όταν ο Ποσειδώνας ταξιδεύει ανάδρομα, είναι σαν να έχεις πρόσβαση στα παρασκήνια για το τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Εκεί μπορείτε να δείτε τι είναι πραγματικό και τι όχι. Καθώς ο Ποσειδώνας ταξιδεύει ανάδρομος, μπορεί να σηκώσει το πέπλο, επιτρέποντάς μας να δούμε την αλήθεια. Εάν κάποιος έχει εξαπατήσει ή εάν αγνοείτε την αλήθεια, ο Ποσειδώνας μπορεί να σας αναγκάσει να το αντιμετωπίσετε. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας μπορεί μερικές φορές να είναι σαν να βγάζετε ροζ γυαλιά και να βλέπετε την πραγματικότητα του τι είναι γύρω σας. Μπορεί να φέρει αφυπνίσεις και να αποκαλύψει την αλήθεια. Αλλά ακόμα κι αν αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, πιστέψτε ότι είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε!

Προτροπές και ασκήσεις ημερολογίου για τον ανάδρομο Ποσειδώνα 2023
1.) Αναλογιστείτε μια πρόσφατη κατάσταση όπου μπορεί να έχετε παραβλέψει ή απορρίψει ορισμένες προκλήσεις ή αρνητικές πτυχές. Ποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή παράγοντες αγνοήσατε; Πώς θα μπορούσε η αναγνώριση αυτών των πραγματικοτήτων να έχει επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων ή τις ενέργειές σας;
2.) Γράψτε τυχόν εμπόδια που αντιμετωπίζετε στη δημιουργική σας διαδικασία. Ποιες νομίζετε ότι μπορεί να είναι οι υποκείμενες αιτίες αυτών των μπλοκαρισμάτων;
3.) Χρησιμοποιήστε την προτροπή: «Επιτρέποντας στη διαίσθησή μου να οδηγήσει, μπορώ να προχωρήσω σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με την ψυχή μου με...»
4.) Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που σας εμπνέουν. Στόχος είναι να τα ενσωματώσετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου