Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας . " Παρανοϊκή Αγάπη σε Κόκκινο - Μαύρο"...

  " Παρανοϊκή Αγάπη σε 
Κόκκινο - Μαύρο"...

Στην Αστρολογία η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τις σχέσεις και τις αισθητικές ανάγκες.
Ο Πλούτωνας συμβολίζει το βάθος, το μετασχηματισμό και την ενδυνάμωση.


Η θέση του Πλούτωνα στο χάρτη μας μπορεί να αντιπροσωπεύει μια είσοδο στο ασυνείδητο, όπου αποθηκεύονται καταπιεσμένα ψυχικά συναισθήματα.
Η θέση της Αφροδίτης υποδεικνύει την σύνδεση με τους άλλους ώστε να είμαστε κοινωνικά αποτελεσματικοί.
Μια όψη τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα φέρνει αυτά τα δύο αρχέτυπα μαζί στην αρνητική τους μορφή.
Με ποιό τρόπο εκδηλώνεται αυτή η όψη?...
Και ποια μέθοδο θα ακολουθήσω για να την αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα?...
Ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις. Η διάθεση μας δεν θα είναι και τόσο καλή, οπότε οι αντιδράσεις μας θα είναι υπερβολικές.
Χρειάζεται υπομονή, και να μείνουμε μακριά απο θέματα " ευαισθησίας".
Επιβάλεται η συμπόνια και η συμπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε σε ισορροπία τη κρίση μας.
Ο ρόλος που έχουμε στη σχέση μας μπορεί να αλλάξει ή να υπάρξουν κάποιες αναταράξεις, εξαιτίας " τρίτου προσώπου".
Πολύ πιθανό επίσης είναι να νιώσουμε " άτυχοι" στη σχέση μας,  λόγω της φορτισμένα αρνητικής ακτινοβολίας του Πλούτωνα,  που στη πραγματικότητα δεν ειναι τίποτε άλλο παρά  η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, η οποία κάνει απειλητική την ατμόσφαιρα σε σχέση με τους άλλους, λόγω καταπιεστικής συμεριφοράς για απόδειξη επιβεβαίωσης αποδοχής και αγάπης.
Αν τραβήξουμε τα άκρα, θα είμαστε υπεύθυνοι εμείς, αν τα τραβούν οι άλλοι θα πρέπει να συμβιβαστούμε,  γιατί κάθε ανταγωνιστική προσπάθεια θα λειτουργεί σε βάρος μας.
Όταν η δύναμη ( Πλούτωνας) συνδυαστεί με την αγάπη ( Αφροδίτη) τότε εμφανίζεται ζήλεια, εμμονή, έλεγχος,  χειραγώγηση και ένταση , αφού η Κριαρίσια Αφροδίτη επικεντρώνεται στο να είναι ανεξάρτητη και όχι sexy,  και δεν δέχεται τη κτητική συμπεριφορά του Πλούτωνα,  ο οποίος εδώ φαίνεται να έχει το πάνω χέρι και μας στέλνει για ψυχοθεραπεία διαβάζοντας Sigmound  Freud - παρεπιπτόντως ο Freud είχε Αφροδίτη τετράγωνο  Πλούτωνα στο χάρτη του.
Μια ψυχαναγκαστική εστίαση σε ένα στόχο που είναι αδύνατον να εκπληρωθεί μπορεί επίσης να αποδυναμώση τη ψυχική μας υγεία.
Επίσης ίσως παρατηρηθούν προβλήματα σε άτομα με Ζακχαρώδη διαβήτη. 
Πολλές φορές αυτή η όψη, υπαγορεύει το τέλος μιας σχέσης, συνέπεια  ενός μοιραίου γεγονότος, όπου τα σημάδια του πόνου είναι ανεξίτηλα  στη ψυχή μας και παραμένουν σε ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή μας.
Η κατάπαυση της σκέψης μπορεί να φέρει μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης με τον εαυτό μας, για να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τη θέση του άλλου για το δικό μας καλό.
" Ο συγχρονισμός είναι το πάν".
Όχι μόνο οι αντιλήψεις και οι πράξεις μας αλλάζουν, αλλά θα είναι πιο θεμελιώδεις με τη στάση μας, που αν δεν προσαρμοστούμε με την αλλαγή ο κόσμος των ευκαιριών θα περάσει και το τρένο θα φύγει απ' το σταθμό χωρίς εμάς.
Ουσιαστικά η όψη, ψιθυρίζει από ένα σκοτεινό μέρος " Δεν μπορείς να έχεις Αγάπη και Δύναμη...μπορείς να έχεις ή το ένα ή το άλλο".
Και το κρυφό δώρο της όψης είναι η άλλη πλευρά της καταστροφικής αγάπης , η δημιουργική αγάπη που θα φανερωθεί αφού πρώτα περάσει τα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού μας και αναγεννηθεί θεραπευμένη...


       " Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά
       σε μια ξεπερασμένη επιθυμία,
         απ' ότι σε μια επιθυμία ανεκπλήρωτη"


Cahya 
Eνορατική Αστρολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου