Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ψυχολογική Αστρολογία

 


Το ωροσκόπιο αντιμετωπίζεται ως μια εξελισσόμενη ιστορία που απεικονίζει μια διαδικασία ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου

Οι αρχαίοι stargazers έκαναν τα πρώτα δοκιμαστικά μαχαίρια για να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ επίγειων γεγονότων και ουράνιων κινήσεων. 3000 χρόνια αργότερα, οι σύγχρονοι αστρολόγοι συνεχίζουν να σκέφτονται καλύτερα πώς να αποκωδικοποιούν και να ερμηνεύουν τις μυστηριώδεις κινήσεις του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών μέσω των 12 σημείων του ζωδιακού κύκλου.Ενώ μια πληθώρα ερμηνευτικών τεχνικών έχει εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν δύο κύριες προσεγγίσεις για την ερμηνεία των χαρτών γέννησης στην τρέχουσα εποχή, σύμφωνα με τον Glenn Perry, PhD, αστρολόγο και αδειοδοτημένο ψυχοθεραπευτή στη Μελβούρνη, FL. Ο Perry είναι συγγραφέας εννέα βιβλίων για την αστρολογία και είναι διευθυντής της Ακαδημίας AstroP Psychology, ενός διαδικτυακού σχολείου που προσφέρει μαθήματα και εκπαίδευση στην ψυχολογική αστρολογία.
«Ο παραδοσιακός τρόπος ερμηνείας των χαρτών γέννησης επικεντρώθηκε στις οριοθετήσεις χαρακτήρων και τα πεπρωμένα γεγονότα, αντιμετωπίζοντας και τα δύο ως σχετικά σταθερά αποτελέσματα. Αντιθέτως, μια ψυχολογική προσέγγιση βλέπει το ωροσκόπιο ως μια εξελισσόμενη ιστορία που αντανακλά μια διαδικασία ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου », εξηγεί.
Στην ψυχολογική αστρολογία, ο χαρακτήρας και τα γεγονότα είναι ακόμα οριοθετημένα, λέει ο Perry, αλλά όχι πλέον όσον αφορά τα σταθερά αποτελέσματα. Αντ 'αυτού, τα γεγονότα ερμηνεύονται ως φορείς για τη διευκόλυνση μιας διαδικασίας ανάπτυξης χαρακτήρων.
«Καθώς ο χαρακτήρας εξελίσσεται, το ίδιο κάνει και η αφήγηση κάποιου για τον εξωτερικό κόσμο. Και καθώς η αναβαθμισμένη, αναθεωρημένη ιστορία αντικαθιστά τον πιο περιορισμένο προκάτοχό της, αυτό οδηγεί σε ολοένα και πιο ικανοποιητικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν μια εξέλιξη της εσωτερικής ιστορίας. "
«Στην πραγματικότητα», λέει ο Perry, «ο αστρολογικός χάρτης είναι ένα είδος ζωντανού εγγράφου ή σεναρίου ζωής, το οποίο επιτρέπει συνεχείς τροποποιήσεις και αναθεωρήσεις. Μου αρέσει ιδιαίτερα η λέξη «σενάριο» γιατί όχι μόνο μεταδίδει την ιδέα της ιστορίας, αλλά και ένα σύνολο οδηγιών που γράφονται, όπως σε ένα σενάριο που ακολουθεί.
«Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, η διατριβή μου: ο αστρολογικός χάρτης είναι μια ιστορία και ένα σύνολο οδηγιών για τη ζωή - δηλαδή, για την εξέλιξη».
Σε ένα ωροσκόπιο, όλα τα στοιχεία μιας ιστορίας είναι έμμεσα. Οι πλανήτες είναι οι χαρακτήρες, εσωτερικοί και εξωτερικοί, που παρακινούνται από συγκεκριμένες ανησυχίες και έχουν δυνατότητες για συγκεκριμένα είδη δράσης. Οι πλανήτες εκτελούν τους ρόλους τους σε διάφορα περιβάλλοντα (τα 12 αστρολογικά σπίτια). Και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας υποστηρικτικές ή αγχωτικές γωνίες (πτυχές) καθώς προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους.
«Αναγκαστικά, οι συγκρούσεις προκύπτουν ως συμβολικές από δύσκολες πτυχές, τις οποίες η ζωή αφιερώνει στην επίλυση. Στο σύνολό του, το διάγραμμα αντικατοπτρίζει τη δομή του χαρακτήρα και τη δομή της πλοκής. Στην πραγματικότητα, η πλοκή είναι το ξετύλιγμα του χαρακτήρα ».
Ο Perry προτείνει ότι η εσωτερική λογική αυτής της εξέλιξης εμφανίζεται στην αλυσίδα των αποθετηρίων που συνδέουν τους πλανήτες μεταξύ τους. Στην αστρολογική γλώσσα, η αποθεματοποίηση καθορίζεται από μια διαδικασία που βασίζεται σε πλανητικές κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, ο Άρης κυβερνά το σημάδι του Κριού και θα διέθετε οποιονδήποτε πλανήτη βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Εάν η Αφροδίτη είναι στον Κριό, για παράδειγμα, η έκφρασή της θα προκαλούσε τη λειτουργία του Άρη.
Προσδιορισμός των πλανητικών κυβερνήσεων :
Κάθε αστρολογικό σημάδι έχει έναν πλανητικό χάρακα. Όταν ο Πλανήτης Α τοποθετείται σε ένα αστρολογικό σημάδι που «κυβερνάται» από τον Πλανήτη Β, ο τελευταίος θα προωθήσει τους στόχους του Πλανήτη Α. Αυτό συνεχίζεται καθώς ο Πλανήτης Γ διαθέτει τον Πλανήτη Β, ο Πλανήτης Δ διαθέτει τον Πλανήτη Γ, και ούτω καθεξής στον τροχό του ωροσκοπίου, όπως σκηνές σε μια ταινία που μεταβαίνει από τη μία στην άλλη κατά τη διάρκεια της ιστορίας.
«Η αλυσίδα των αποθεμάτων που συνδέει τους πλανήτες μαζί αποκαλύπτει τη δομή της δράσης ή της διαδικασίας στη ζωή. Η δομή της διαδικασίας περιστρέφεται συνήθως γύρω από ένα κεντρικό θέμα ή ηθικό της ιστορίας και του σκοπού ζωής του ατόμου ».
«Αυτή η προσέγγιση στο γράφημα είναι σύμφωνη με αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν αφηγηματική θεραπεία ή προσωπική μεθοδολογία. Μια αφηγηματική προοπτική υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα όντα κατανοούνται καλύτερα από μια μεταφορά ιστορίας παρά από το «πράγμα». Η πρακτική προσέγγιση, που είναι ο παραδοσιακός τρόπος σύλληψης της προσωπικότητας, μειώνει το άτομο σε έναν τύπο στατικού χαρακτήρα - εξωστρεφείς, οριακές, υστερικές ή απλά έναν αριθμό, αν αποδέχεστε την τυπολογία του Eneagram. "
Ο Perry λέει ότι μισεί τις τυπολογίες, συμπεριλαμβανομένων των αστρολογικών τυπολογιών που μειώνουν τους ανθρώπους σε σημάδια ή πλανήτες, όπως «είναι ένας Σκορπιός» ή «είναι Ποσειδώνας». Οι τυπολογίες τείνουν να είναι αναγωγικές, γραμμικές, απλοϊκές, στατικές, αντικειμενικές, παθολογικές και απάνθρωπες.
«Οι άνθρωποι περιγράφονται καλύτερα ως ιστορίες επειδή οι ιστορίες είναι περίπλοκες, έχουν ενσωματωμένη κίνηση και συμβολίζουν μια διαδικασία αλλαγής που οδηγεί στην επίλυση των συγκρούσεων και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα».
Πολλές πολυπλοκότητες:
Σύμφωνα με τον Perry, η αστρολογία διδάσκει ότι οι ταυτότητες δεν είναι ούτε απλές ούτε σταθερές. Οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι και αλλάζουν συνεχώς ως απάντηση στους πλανήτες διέλευσης και προόδου. Οι διελεύσεις και οι εξελίξεις βασίζονται σε υπολογισμούς που καθορίζουν τις τρέχουσες θέσεις των πλανητών σε σχέση με τις θέσεις τους τη στιγμή της γέννησης.
«Κάθε πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη αποτελεί υπο-προσωπικότητα ή μέρος του εαυτού μας. Αυτές οι υπο-προσωπικότητες έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου και, με επαρκή προσπάθεια, μπορούν να ενσωματωθούν σταδιακά σε μια περισσότερο ή λιγότερο ενοποιημένη αίσθηση του εαυτού που επιτρέπει την ελεύθερη, ανοιχτή και ισορροπημένη έκφραση των διαφόρων μερών της.
«Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο πολύπλευροι, αλλά και πολυώροφοι. Υπάρχουν πολλές πιθανές ιστορίες που συμβολίζονται από το ωροσκόπιο. Οι ταυτότητες ή οι ιστορίες κατασκευάζονται από τις έννοιες που δίνουμε στην εμπειρία, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και επεκτείνοντας έως την ενηλικίωση. Η ικανότητά μας να δημιουργούμε νόημα προέρχεται από την ελεύθερη βούληση. Έτσι, οι έννοιες επιλέγονται ελεύθερα, ακόμη και αν ορισμένες εμπειρίες, σε κάποιο βαθμό, ταιριάζουν από τους χάρτες γέννησής μας.
«Πώς ερμηνεύουμε την εμπειρία μας κατασκευάζει μια παγκόσμια έννοια και μια αυτο-έννοια, που συνδυάζονται για να παράγουν μια ιστορία ζωής ή ένα σενάριο. Καθώς το άτομο ωριμάζει το ίδιο κάνει και η ιστορία, τροποποιήθηκε και αναθεωρήθηκε για να τιμήσει την ανάπτυξη που συνέβη και θέτοντας το στάδιο για ακόμη νέες εξελίξεις.
«Οι ιστορίες, όπως οι άνθρωποι, εξελίσσονται».
Στην πραγματικότητα, λέει ο Perry, «Οι ιστορίες δημιουργούνται από νοήματα που συνάγονται από την εμπειρία. Επειδή πολλές από αυτές τις ιστορικές κατασκευές καθορίστηκαν στην παιδική ηλικία, και ως εκ τούτου αποτελούν το θεμέλιο της προσωπικής μας θεωρίας της πραγματικότητας, είναι αναγκαστικά στενές, αυθαίρετες και παραμορφωμένες. Το χειρότερο, μπορεί να είναι ζοφερή, ψευδής και αυτοπεριοριζόμενη.
«Οι ακατάλληλες πεποιθήσεις και οι ψευδείς ιδέες λειτουργούν σαν αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Προβλέπουν και έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν μελλοντικά δεινά, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να φέρουν την επανάληψη των πολύ δεινών που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν. "
«Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτές τις επίμονες μυθοπλασίες γνωρίζοντας τις και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μέσω της μελέτης ενός αστρολογικού χάρτη».

Σχετικά με τον Συγγραφέα : Ο Edward Snow είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Ειδήσεων Αστρολογίας (ANS). Είναι πρώην δημοσιογράφος ειδήσεων, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και δημοσίων σχέσεων που έχει σπουδάσει αστρολογία για πολλά χρόνια.

ΠΗΓΗ: https://astrologynewsservice.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου